• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στήριξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, για την παραπομπή της σε δίκη

June 19, 2024 499

Στο «απεργοδικείο» σέρνουν την Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου, αφού την παραπέμπουν αύριο σε δίκη με κατηγορίες που αφορούν την παραβίαση του αντιδραστικού νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Κατηγορείται ότι αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα».

Η ΕΙΝΑΠ έχει κηρύξει για την Πέμπτη στάση εργασίας (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) και καλεί στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα δικαστήρια, ενάντια στην απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη. Ανάλογη απόφαση έχει πάρει και το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Τη στήριξή του στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ έχει εκφράσει και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας το «διαδηλωτοδικείο» σε βάρος όσων οργάνωσαν και συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της ζωής του λαού.
Την δίωξη κατά της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ). «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην συναδέλφισσα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ακυρώσουμε στην πράξη όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν τρομοκρατούμαστε όσες δίκες και αν στήσουν», τονίζει το ΕΚΠ.

Την δίωξη κατά της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, καταγγέλλει και ο Ενιαίος Σύλλογος ΨΝΑ Χαϊδάρι 

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Στήριξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τις διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων από την κυβέρνηση, η οποία ενεργοποιώντας αυτή τη φορά το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παραπέμπει σε δίκη που εκδικάζεται την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου γιατί «δε συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Για αυτό απέναντι στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων  την περίοδο της πανδημίας, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, στήνεται «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές μαζικά.

Το Γενικό Συμβούλιο δηλώνει τη στήριξή του σε όσους εργαζόμενους σέρνονται σε δικαστήρια συνεχίζοντας τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search