• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στο ίδιο έργο θεατές: Εκκωφαντικά απών και ασυντόνιστος ο κρατικός μηχανισμός, παραδίδει τον λαό μας έρμαιο στο έλεος των πυρκαγιών (και των πλημμυρών)

July 12, 2024 482

Στο ίδιο έργο θεατές: Εκκωφαντικά απών και ασυντόνιστος ο κρατικός μηχανισμός, παραδίδει τον λαό μας έρμαιο στο έλεος των πυρκαγιών (και των πλημμυρών)

Το πρόσφατο τσουνάμι πυρκαγιών από τη Ροδόπη μέχρι την Κρήτη και από τη Ζάκυνθο μέχρι τη Χίο που μετέτρεψε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε κρανίου τόπο, άφησε πίσω του 2 νεκρούς και κατέστρεψε το βιος και την περιουσία δεκάδων οικογενειών δεν αποτέλεσε βέβαια «κεραυνό εν αιθρία». Αντίθετα, πιστοποίησε για άλλη μια φορά την επιλεκτική γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που είναι παρών όταν πρόκειται για την καταστολή των λαϊκών αγώνων και εκκωφαντικά απών και ανύπαρκτος όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Το αποτέλεσμα γνωστό, με τον λαό μας στο ίδιο έργο θεατή, να καίγεται το καλοκαίρι από τις φωτιές και να πνίγεται αμέσως μετά από τις πλημμύρες, καταδικασμένος από την αντιλαϊκή πολιτική της εγκληματικής αδιαφορίας και της κατεδάφισης του «κοινωνικού κράτους» που εδώ και πέντε χρόνια έχει απογειώσει η κυβέρνηση της Δεξιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η διαχρονική εμπρηστική πολιτική της εγκατάλειψης – απαξίωσης – υπο(και μη)χρηματοδότησης της δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης που κλιμακώνεται από το «επιτελικό κράτος» του Μητσοτάκη, είναι ο πραγματικός υπεύθυνος που μετατρέπει σε «στάχτη» τις ζωές μας και σε καμένη γη εκτεταμένες περιοχές ανά την επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τον Μάη ξέσπασαν 597 πυρκαγιές, υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον Μάη του 2023 (223). Εξάλλου από την αρχή του 2024 μέχρι και τις 28 Ιούνη παραδόθηκαν στις φλόγες πάνω από 5000 εκτάρια.

Από την άλλη, χαρακτηριστικό του μεγέθους της κυβερνητικής υποκρισίας και εμπαιγμού αποτελεί το γεγονός ότι 11 μήνες μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε πέρυσι στον Έβρο (μεγαλύτερη σε έκταση στην ΕΕ, με θλιβερό απολογισμό το κάψιμο 952.000 στρεμμάτων), ακόμα παραμένει άγνωστο το ύψος της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα», με βασικό ρόλο στην επιτροπή ανασυγκρότησης του νομού Έβρου, κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της με τις πολιτικές στις υποδομές και την χρηματοδότηση, διότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στη συγκρότηση του προγράμματος …χωρίς αυτήν την κυβερνητική δέσμευση».

Κατά τα λοιπά, οι «άριστοι» του Μητσοτάκη έσπευσαν και φέτος, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού σε μια επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, συγκαλύπτοντας την πραγματική κατάσταση (4000 οργανικά κενά σε πυροσβέστες, υποτυπώδης ή και ανύπαρκτος εξοπλισμός τους σε μέσα και νερό, καναντέρ- σαπάκια έτοιμα ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν με κερασάκι στην τούρτα τον παντελώς ασυντόνιστο και ξεκούρδιστο κρατικό μηχανισμό των Μητσοτάκη – Κικίλια).

Κρύφτηκαν και φέτος πίσω από τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, με τον Μητσοτάκη να προπαγανδίζει ξετσίπωτα πως «το κράτος είναι παρόν από την πρώτη στιγμή». Μετέθεσε για άλλη μια φορά τις βαρύτατες ευθύνες του κυβερνητικού σαπιοκάραβου στον «στρατηγό άνεμο», την κλιματική αλλαγή («εξαιρετικά δύσκολος Ιούνιος από πλευράς καιρικών συνθηκών με υψηλή ξηρασία και ασυνήθιστα υψηλούς ανέμους γι αυτήν την εποχή»), κάνοντας λόγο ακόμα και για «ασύμμετρη απειλή». Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, δεν παρέλειψε να δηλώσει ικανοποιημένος επειδή κάηκαν λιγότερα από 1000 στρέμματα σε Σταμάτα και Κερατέα. Ωστόσο, η γνωστή επίδειξη αυτοθαυμασμού του πρωθυπουργού για τον «πολύ καλύτερο συντονισμό» και «τις περιορισμένες καμένες εκτάσεις και ζημιές σε σχέση με το μέγεθος της απειλής» έγινε θρύψαλα στη συγκυρία από τον Χ. Κοντοέ, διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής.

Η κυβέρνηση που επιδιώκει να μετατρέψει τους απλούς πολίτες σε συνένοχους της πολιτικής της, δεν είχε κανένα πρόβλημα να αφήσει ελεύθερους τους ολιγάρχες από το Καζακστάν που εμπλέκονται άμεσα στην πυρκαγιά της Ύδρας, κρυπτόμενη πίσω από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μαρινάκης, επιδόθηκε σε γελοιότητες του τύπου «δε μπορώ να σχολιάσω μια υπό διερεύνηση υπόθεση. Δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες της υπόθεσης, ούτε να παρέμβουμε, ούτε να σχολιάσουμε, ούτε να ασκήσουμε κριτική». Εν τω μεταξύ αντισυνταγματικό έκρινε ο συνήγορος του πολίτη τον περιβόητο νέο κανονισμό πυροπροστασίας γιατί «μετακυλίει σε μεγάλο βαθμό τις ευθύνες της προστασίας της περιουσίας και του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές στους ιδιώτες με υπέρμετρα μάλιστα επαχθείς οικονομικά όρους γι’ αυτούς».

Την ίδια στιγμή πάντως που η κυβέρνηση απαιτεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να καθαρίζουν μόνοι τους τα οικόπεδά τους, τα δάση παραμένουν ακαθάριστα, σε μια αποθέωση της κυβερνητικής ευθύνης…

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search