• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στη ΛΑΡΚΟ από το Σάββατο 27 Ιουλίου

July 26, 2024 94

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από το Σάββατο 27 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου και με επιστολή που έστειλαν προς την ειδική διαχείριση την κατηγορούν «για την ανεύθυνη στάση που έχει ενεργοποιήσει το κίνδυνο βιομηχανικού δυστυχήματος».

Επισημαίνουν επίσης ότι: «Η απομάκρυνση των εργαζομένων είναι μια πράξη άκρως επικίνδυνη τόσο για τις εγκαταστάσεις, όσο για τα σχολεία και τους κατοίκους συνολικά που διαμένουν πέριξ των εγκαταστάσεων γι αυτό και αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή, όλοι εμείς είμαστε έκθετοι, επειδή εσείς είστε ανεύθυνοι. Εκφράζουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το δυστύχημα που αναπόφευκτα θα ζήσουμε, όχι για να αποδώσουμε ευθύνες γι αυτό που θα γίνει αλλά για να μην γίνει, να το προλάβουμε»

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

Κύριοι,
Από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και σήμερα η ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ βρίσκεται υπό το καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Μέχρι και τις 15/7/24 στην εταιρεία τηρούνταν οι κανονισμοί του ΚΜΛΕ και οι συστάσεις της ΕΜΝΕ, όπως αυτές ήταν αντικείμενο καθημερινής εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ. 

Στις 28/7/2022 η Ειδική διαχείριση, αποζημίωσε και επαναπροσέλαβε το σύνολο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.  

Η λογική αυτής της πράξης ήταν ότι μέχρι την μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη, πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η συντήρηση και η φύλαξη της ΛΑΡΚΟ. 

Στις 3/8/22 με απόφαση της Ειδικής Διαχείρισης και παρά τις διαμαρτυρίες μας,  διακόπηκε η παράγωγη της ΛΑΡΚΟ. Όμως επειδή το προσωπικό που παρέμεινε με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οριακά επαρκούσε να καλύψει τις ανάγκες  ασφάλειας, συντήρησης και  φύλαξης της ΛΑΡΚΟ, επιλέχθηκε να παραμείνουν με σύμβαση ορισμένου χρόνου όλοι οι εργαζόμενοι (και οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ). Μάλιστα, για την ενίσχυση της φύλαξης η ειδική διαχείριση σύναψε νέα σύμβαση  με ανάλογη εταιρεία που για την ασφάλεια του προσωπικού της και μόνο υπό την καθοδήγηση του προσωπικού της ΛΑΡΚΟ(πριν απολυθεί), προσφέρει βοηθητικά και μόνο περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, τις υπηρεσίες της.

Εντελώς ξαφνικά και  έξω από τις διαβεβαιώσεις που δίνατε  ότι «θα συντηρούμε και θα φυλάμε τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ  μέχρι την μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη» και ενώ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα σας έχουμε κοινοποιήσει και έχετε απορρίψει  δεκάδες καλέσματα διαλόγου και υπομνήματα προτάσεων στην κατεύθυνση    αναπροσαρμογής επιχειρησιακού σχεδίου που να προβλέπει την ακόμη καλύτερη συντήρηση, φύλαξη και προετοιμασία επαναλειτουργίας.

Στις 31/3/2024 μας ανακοινώσατε ότι στις 12/5/24 δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων.

Σας αιτηθήκαμε εκ νέου διάλογο συζήτησης για αναπροσαρμογή σχεδίου ασφάλειας και αποφυγής βιομηχανικού ατυχήματος. Όμως δεν ανταποκριθήκατε.

Ενώ δεν ανταποκρινόσασταν στα επανελεγμένα καλέσματα σε διάλογο στην κατεύθυνση να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΛΑΡΚΟ που επηρεάζει συνολικότερα  πολλά χωριά γύρω από αυτή σε 5 νόμους,  αλλά και τα υποτυπώδη εργασιακά δικαιώματα, στις 26/4/2024 αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε σε ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα προσωρινής διαταγής μέχρι την εκδίκαση τους. Ημερομηνία εξέτασης του αιτήματος ορίστηκε η 10/5/2024.
 
Στις 10/05/2024, η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου εξέτασε το αίτημα των σωματείων της ΛΑΡΚΟ για «προσωρινή διαταγή μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων» που  είχαμε καταθέσει και στις  13/05/2024,  ενέκρινε το αίτημα  εκδίδοντας  «προσωρινή  διαταγή  μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 18/06/2024».

Σας στείλαμε νέο κάλεσμα διαλόγου και αναπροσαρμογής σχεδίου ασφάλειας. Επίσης δεν ανταποκριθήκατε.

Στις 18/6/24 ο πρόεδρος του πρωτοδικείου Αθηνών εξέτασε τα ασφαλιστικά μέτρα και εξέδωσε παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι την δημοσίευση της απόφασης.

Σας στείλαμε νέο κάλεσμα διαλόγου και αναπροσαρμογής σχεδίου ασφάλειας. Επίσης δεν ανταποκριθήκατε.

Στις 12/7/2024 το Πρωτοδικείο Αθηνών πατώντας στην νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης έβγαλε  απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων και η ειδική διαχείριση ανακοίνωσε ότι «παραμένουμε ως έχει».

Στις 15/7/2024 τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ προσήλθαν στην έδρα της ειδικής διαχείρισης με σκοπό να υπάρξει διάλογος για την αναθεώρηση σχεδίου ασφαλείας. Δεν ήρθατε στην συνάντηση.

Στις 15/7/24 στις 14.30 ο ειδικός διαχειριστής εξέδωσε ανακοίνωση απαιτώντας οι εργαζόμενοι να παραδώσουν και να έχουν αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις μέχρι τις 22.00 τις ίδιας ημέρας, δηλαδή σε 8 ώρες να γίνει απενεργοποίηση εγκαταστάσεων, απογραφή, παράδοση και παραλαβή. 

Πρακτικά αυτή η διαδικασία είναι πολύμηνη, δεν ήρθε κανένας να καταγράψει και να παραλάβει, δεν έγινε απενεργοποίηση εγκαταστάσεων, δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν χωρίς να προλάβουν να πάρουμε τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Δίπλα στα συρματοπλέγματα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα και τον Άγιο Ιωάννη υπάρχουν 2 οικισμοί και ένα χωριό, ανάλογη είναι η κατάσταση σε Εύβοια, Καστοριά και Σέρβια Κοζάνης.

Στους οικισμούς την ευθύνη ηλεκτροδότησης, τ υδροδότησης,  συντήρησης κτλπ, την έχει η ΛΑΡΚΟ. Από τις 15/7 στις 22.00 κανένας δεν υπάρχει.

Λέτε ψέματα στις ανακοινώσεις σας. Δεν είμαστε σε κατάληψη, είμαστε έξω από τα συρματοπλέγματα της ΛΑΡΚΟ γιατί γνωρίζουμε την επικινδυνότητα και κάτω από την απαράδεκτη και επικίνδυνοι στάση σας, δεν ξέρουμε ούτε ποιος έχει τα κλειδιά, ούτε ποιος φυλάει την περιουσία της, τα προσωπικά μας αντικείμενα και φακέλους που έχουν εγκλωβιστεί μέσα, ούτε ποιο είναι το σχέδιο επέμβασης σε περίπτωση συμβάντος.

Τα καταγεγραμμένα μέχρι στιγμής προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την απόλυση των εργαζομένων, είναι τα εξής:

Δεν έχετε ανακοινώσει, στο  σωματείο μας, όπως είστε υποχρεωμένοι σε ποιους έχετε αναθέσει την ευθύνη που ορίζει η τελευταία νομοθετική ρύθμιση για την ΛΑΡΚΟ.

Δεν έχετε παρουσίαση στο σωματείο μας, όπως είστε υποχρεωμένοι, το σχέδιο – οργανόγραμμα – καθηκοντολόγια στην νέα κατάσταση που μπήκε η ΛΑΡΚΟ πιστοποιημένο από την ΕΜΝΕ.

Οι εργαζόμενοι έχουν χρεωμένα μεγάλης αξίας εργαλεία και δεν έχει γίνει απογραφή και παράδοση, αυτή την στιγμή, οποιαδήποτε κλοπή μπορεί πραγματοποιηθεί από τις 15/7 και μετέπειτα, μπορεί να χρεωθεί στους απολυμένους εργαζόμενους και εμείς τέτοια ρετσινιά δεν την αποδεχόμαστε.

Μετά την λήξη των συμβάσεων, κρατάτε παράνομα και αφύλακτα, τα προσωπικά αντικείμενα, εργασιακούς και ιατρικούς φακέλους.

Δεν έχει γίνει εξόφληση της μισθοδοσίας μας και είναι αδύνατη να ολοκληρωθεί, γιατί η άρον άρον απομάκρυνση των εργαζομένων εγκλώβισε παρουσιολόγια μέσα στα τμήματα και οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν που βρίσκονται και μπορούν  να πιστοποιήσουν απολύθηκαν.

Δεν έχουν δοθεί οι βεβαιώσεις που χρειάζονται για την ΔΥΠΑ.

Δεν έχουν χορηγηθεί οι απαιτούμενες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας.

Δεν υπάρχει υπεύθυνος λιμένος.

Ο βιολογικός σταθμός δεν ελέγχεται, στην ύδρευση δεν γνωρίζουμε εάν γίνεται χλωρίωση.

Για μέλη μας που έχουν πιάσει εργασία σε εργολάβο που του έχει ανατεθεί έργο, σας καλούμε να μας ενημερώσετε για την εργασία που θα κάνουν, τα μέτρα προστασίας που τους παρέχεται, την ευθύνη που έχουν και δεν μας δίνεται απάντηση. 

Κανένα μέτρο δεν έχετε λάβει και παράλληλα λέτε ψέματα ότι «είμαστε σε κατάληψη».

Δεν λάβατε καθόλου υπόψη τις εκθέσεις επικινδυνότητας που έχει λάβει η ειδική διαχείριση   από στελέχη εξειδικευμένους τεχνικούς Μηχανικούς.

Δεν λάβατε καθόλου υπόψη τα συμβάντα όπως:

Την Τετάρτη 05/06/2024, όπου μετά από βραχυκύκλωμα προβολέα σε γερανογέφυρα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα προκλήθηκε πυρκαγιά,  οι συνέπειες της οποίας περιορίστηκαν στο ελάχιστο μετά από την επέμβαση του εξειδικευμένου προσωπικού. 

ο ίδιο συνέβη με την διαρροή μαζούτ, καθώς και με τις διαδοχικές ζημίες στο δίκτυο υδροδότησης του οικισμού, όπου όλα εντοπίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τους εργαζόμενους,  διασφαλίζοντας έτσι την άμεση αποκατάσταση τους.

ο Σάββατο 13/7/2024 από βραχυκύκλωμα μετασχηματιστή στα μεταλλεία του Αγίου Ιωάννου προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία περιορίστηκε και έσβησε μετά την επέμβαση του ιδιόκτητου πυροσβεστικού οχήματος και των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Ίδια εξίσου είναι η επικινδυνότητα σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ. Μέσα στο διάστημα της προσωρινής διαταγής έχουν παρθεί δεκάδες προληπτικά μέτρα ασφαλείας από τους εργαζόμενους όπως πχ, ο καθαρισμός του  ταινιόδρομο 7 χιλιομέτρων στην Εύβοια, η αποστράγγιση νερών στα μεταλλεία της Βοιωτίας, της Καστοριάς και του λιγνιτωρυχείου Σερβίων Κοζάνης.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως εάν είχαν πραγματοποιηθεί οι απολύσεις στις 12 Μαΐου του 2024, αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είχε προκληθεί ένα βιομηχανικό ατύχημα απροσδιόριστης έκτασης με ότι αυτό συνεπάγεται γενικά για το εργοστάσιο, τις εγκαταστάσεις, αλλά και τους οικισμούς και τα χωριά τριγύρω από την ΛΑΡΚΟ.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί χρήζει άμεσης συζήτησης και ουσιαστικού διαλόγου και σε αυτή τη βάση τα σωματεία μας έχουν προτάσεις, που διασφαλίζουν την  περιουσία της ΛΑΡΚΟ και την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος.

Η απόφαση  να απολύσετε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ έκανε αδύνατη την ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών γύρω από αυτή για τους εξής λόγους: 

Για να συμβεί κάτι τέτοιο και παράλληλα να εξασφαλιστεί η  ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών γύρω από αυτή, απαιτείται συνολικό σχέδιο απεγκατάστασης επικίνδυνων μονάδων, ασφαλούς μεταφοράς και φύλαξης, απορρύπανσης, διακοπή και εκτροπή ρεύματος κτλπ.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου είναι χρονοβόρα και απαιτεί οπωσδήποτε την παρουσία των ειδικευμένων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. 

Κύριοι
Η απομάκρυνση των υπαρχόντων εκπαιδευμένων  εργαζομένων από τις εγκαταστάσεις είναι μία πράξη που αντιβαίνει και παραβιάζει μια σειρά κανονισμούς και νομικά πλαίσια όπως :

Το Εργοστάσιο και τα εργοτάξια των μεταλλείων έχει εγκεκριμένο από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος και Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας, οργανόγραμμα, το οποίο προβλέπει την ύπαρξη οργανωτικής δομής στελεχών και υπευθύνων τόσο των επιμέρους μονάδων όσο και συνολικά. Η απόλυση των εναπομεινάντων  εργαζομένων καταργεί αυτόματα το οργανόγραμμα αυτό, χωρίς την έγκριση της εποπτεύουσας αρμόδιας υπηρεσίας.

Ακόμη  και η στελέχωση της Ασφάλειας παύει να υφίσταται αντιβαίνοντας την υπάρχουσα Νομοθεσία (Κανονισμός Μεταλλευτικών & Λατομικών Εργασιών , Νόμος 1568/85 Π.Δ. 17/96 κ.λ.π.)

Παράλληλα, το προσωπικό του Εργοστασίου πχ καλύπτει και τις ανάγκες Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας από πλευράς Πολιτικής Άμυνας του Εργοστασίου Γ.Μ.Μ. Α.Ε ΛΑΡΚΟ, εγκεκριμένο από την Δ.Π.Α. Φθιώτιδας στις 11.11.2023.

Τα προβλεπόμενα στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκροτήματος Εργοστασίου Λάρυμνας της ΛΑΡΚΟ (Εσωτ. Πρωτ. Φ.783/7065/20.11.98) η οποία είχε υποβληθεί στο αρμόδιο Υπουργείο παύουν να ισχύουν με την απόλυση του προσωπικού.

Ακόμη και με την τροπολογία προσθήκη που ψηφίστηκε στις 20/6/2024 και αφορά ρυθμίσεις  ΛΑΡΚΟ παράγραφος. 1 άρθρο β.δ, προβλέπεται η διατήρηση της λειτουργικής κατάστασης του λιμένος Λάρυμνας, ενώ  στην παρ. β.ε προβλέπεται πρόβλεψη αποφυγής περιβαλλοντικής ζημίας.

Μετά την απόλυση των εργαζομένων δεν υπάρχει εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης σύμφωνα με τον Ν.3622/2007 με γενική αναθεώρηση 4. Στο σχέδιο αυτό προβλέπεται εμπλοκή μεγάλου μέρους του προσωπικού του Εργοστασίου.

Δεν έχει ορισθεί και εγκριθεί η θέση Υπεύθυνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης ΥΑΛΕ και Αναπληρωτή ΥΑΛΕ  οι οποίοι μαζί με την Διεύθυνση του Εργοστασίου αντιμετωπίζουν τα περιστατικά οποιασδήποτε κρίσης.

Το παραπάνω έγγραφο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας –ΔΕΔΑΠΛΕ Γ’ (ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2343.2-5/42347/2024) και το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας και διέπεται από πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας.

Επιπλέον εμπλέκεται το Προσωπικό του Εργοστασίου στο εγκεκριμένο σχέδιο αντιρύπανσης που υπάρχει το οποίο μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στο ΣΑΛΕ.

Πέραν αυτών έχει ορισθεί Υπεύθυνος Τερματικού Σταθμού Μηχανικός του Εργοστασίου ο οποίος έχει δηλωθεί στις αρμόδιες Αρχές. Οι απολύσεις επομένως του Προσωπικού οδηγούν σε άμεσο σταμάτημα της λειτουργίας του λιμανιού αντιβαίνοντας στις παραπάνω παραγράφους της τελευταίας ψηφισμένης τροπολογίας.

Η λειτουργία του υγειονομικού σταθμού Λάρυμνας αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζεται με την λειτουργία  ασθενοφόρων επί 24ώρου βάσεως.  παραβαίνοντας την παρ. βζ της παραπάνω τροπολογίας.

Η υδροδότηση, ηλεκτροδότηση και η συντήρηση βιολογικού καθαρισμού καθώς η διατήρηση και συντήρηση δικτύου πυρόσβεσης καθώς και σχετικών λειτουργιών που αφορούν στις πάσης φύσεως  εγκατάστασης όπως προβλέπεται στην παρ.β.στ. της παραπάνω τροπολογίας αυτή την στιγμή είναι έκθετα.

Η ηλεκτροδότηση γίνεται μετά από υποβιβασμό της υψηλής τάσης και είναι αδύνατον  να γίνει μέσω του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ το οποίο άλλωστε για να ολοκληρωθεί (αφού γίνουν οι αποτυπώσεις μετρήσεων από ηλεκτρολόγους σε κάθε μία από τις 250 κατοικίες και γίνει κατόπιν τούτων σχετική αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ ευθύνη Ειδικού Διαχειριστή), θα πρέπει να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα (έτη).

Η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου ύδρευσης του οικισμού ΛΑΡΚΟ καθώς και της Κοινότητας Λάρυμνας γίνεται μέσω του δικτύου του Εργοστασίου. Το χειρισμό του παραπάνω δικτύου  δύναται να τον εκτελέσει μόνο το εξειδικευμένο προσωπικό του εργοστασίου, το οποίο γνωρίζει την θέση των μηχανισμών (διακοπτικός, μετασχηματιστές κ.λπ.) καθώς και τις ιδιαιτερότητές του, αλλά σήμερα είναι απολυμένοι.

Επισημαίνουμε επίσης οποιοσδήποτε χειρισμός υψηλής τάσης στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ γίνεται κατόπιν συνεννόησής του με εξουσιοδοτημένα άτομα του Εργοστασίου, όπου σήμερα είναι απολυμένοι.

Η ηλεκτροδότηση Ιατρείου, βιολογικού καθαρισμού, λιμένος και Δημοσίων Υπηρεσιών (Λιμεναρχείο – Τελωνείο) δεν προβλέπεται να γίνει από το σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ.

Επιπλέον, η «γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου και εκτίμηση επικινδυνότητας» που ισχύει μέχρι σήμερα για το σύνολο των τμημάτων της ΛΑΡΚΟ, το πρώτο λαμβανόμενο μέτρο που προτείνουν είναι «διέλευση, έλεγχος και παρέμβαση μόνο από ειδικευμένα έμπειρα άτομα». Είναι χαρακτηριστικό ότι μας απαγορεύουν ρητά την μετακίνηση σε άλλο, διπλανό τμήμα ακόμη και εάν εργαζόμαστε στην ΛΑΡΚΟ για 35 συνεχόμενα έτη.  

Πως έχετε μεριμνήσει να επέμβετε σε μία τέτοια περίπτωση;
Σας τονίζουμε ότι, το ιστορικό των 80 νεκρών στις βάρδιες και εκατοντάδων σοβαρών ατυχημάτων, δεν προήρθαν  τυχαία. 

Σημειώνουμε ότι μέχρι και τις 15/7/24, το προσωπικό ασφαλείας που σας απόδειδε το σωματείο και δεχόσασταν από την πλευρά σας γιατί ήταν προϊόν κοινής διαμόρφωσης όπως ορίζει ο νόμος, ακόμη και στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την παύση της παραγωγής στις 31/7/2022, ξεπερνούσε τα 100 άτομα. 

Σήμερα δεν υπάρχει κανένας.

Η επίσημη εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου ανά τμήμα, εντοπίζει με συγκεκριμένους δείκτες (σοβαρότητας, συχνότητας κ.α.) την επικινδυνότητα ακόμα και για την διέλευση από τις εγκαταστάσεις, που σημαίνει ότι η απομάκρυνση του εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού ανά τμήμα και αντικατάσταση του από εξωτερικούς εργολάβους, πέραν από ανήθικη είναι και άκρως επικίνδυνη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα χωριά γύρω από τη ΛΑΡΚΟ.

Εν κατακλείδι, η απομάκρυνση των εργαζομένων είναι μια πράξη άκρως επικίνδυνη τόσο για τις εγκαταστάσεις, όσο για τα σχολεία και τους κατοίκους συνολικά που διαμένουν πέριξ των εγκαταστάσεων γι αυτό και αντιβαίνει στην κείμενη νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή, όλοι εμείς είμαστε έκθετοι, επειδή εσείς είστε ανεύθυνοι. Εκφράζουμε ξανά κραυγή αγωνίας για το δυστύχημα που αναπόφευκτα θα ζήσουμε, όχι για να αποδώσουμε  ευθύνες γι αυτό που θα γίνει αλλά για να μην γίνει, να το προλάβουμε.

Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας για να μη ζήσουμε στη χώρα μας δεύτερα Τέμπη.

Δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση στα  αιτήματα μας  για ουσιαστικό διάλογο, στη βάση διασφάλισης της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ και την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος. 

Τα σωματεία διαθέτουν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας και είστε υποχρεωμένοι να τους καλέσετε να συμμετέχουν στην αναδιαμόρφωση του οποιουδήποτε σχεδίου.

Σε αυτή την βάση και για το σύνολο των άλυτων συσσωρευμένων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν μετά την απόλυση των εργαζομένων και για το λόγο ότι δεν ανταποκρίνεται η ειδική διαχείριση στο άνοιγμα διαλόγου, η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/7/24 στις 20.30μμ αποφάσισε την έναρξη επαναλαμβανόμενων 24ρων απεργιών από το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, μέχρι την Τετάρτη 31 ιουλίου 2024, όπου που θα εξετάσουμε τα τυχόν νέα δεδομένα και με βάση αυτά θα αποφασίσουμε για τη συνέχεια.

Κύριο αίτημα είναι η έναρξη επίσημου διαλόγου (θα κρατούνται πρακτικά από πιστοποιημένη εταιρεία), για την ενημέρωση του σωματείου μας για το σχέδιο ασφαλείας που έχετε λάβει έτσι ώστε να είναι διασφαλισμένη η αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος.

Σας καλούμε να αποστείλετε τον  προσδιορισμό, ημερομηνίας, τόπο, ώρας και συμμετεχόντων από την πλευρά σας για την έναρξη διαλόγου.

Εάν επιθυμείτε προσωπικό ασφαλείας, παρακαλούμε να μας αποστείλετε γραπτώς το αίτημά σας για να εξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο.

Αναμένουμε απάντηση σας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search