• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κυβερνητικά «πυροτεχνήματα»

August 17, 2024 119
Στο … πηκ (όπως λένε οι γραμματιζούμενοι ελληνομαθείς) της τουριστικής κίνησης βρίσκεται το γνωστό μας μακρινό-πολύ μακρινό νησί (0 μοίρες γεωγραφικό μήκος και 90 μοίρες βόρειο πλάτος) και ο υπερτουρισμός κάνει κάτοικους και επισκέπτες να είναι μέσα στη γκρίνια (για να μην πούμε στη βλαστήμια).
Ο Κυβερνήτης από ότι φαίνεται ή δεν θέλει, ή δεν μπορεί ή δεν τον αφήνουν να κάνει μερικά απλά πράγματα για να βελτιώσει τις υπάρχουσες καταστάσεις. Όμως όχι μόνο αυτό αλλά κατά διαστήματα πετά και «πυροτεχνήματα» (όχι πυροτεχνήματα) για να διασκεδάζει τις εντυπώσεις και να λέει ότι κάτι κάνει αυτός και η κυβερνητική ομάδα.
 
ΠΡΩΤΟ «πυροτέχνημα»: Η προεκλογική υπόσχεση περί τέλους της ανομίας στην πόλη και εφαρμογής των νόμων.
ΔΕΥΤΕΡΟ «πυροτέχνημα»: Τα πολύκροτα μέτρα του ορθόδοξου Πάσχα για τα οποία ελάχιστη επιτυχία είχε η εφαρμογή τους.
ΤΡΙΤΟ «πυροτέχνημα»: Τα μέτρα για το αυγουστιάτικο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Καμία μελέτη ή προετοιμασία δεν υπήρξε άρα η αποτυχία τους ήταν εγγυημένη. Κάτοικοι του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού και επισκέπτες πέρασαν και περνούν την ταλαιπωρία της ζωής τους.
ΤΕΤΑΡΤΟ «πυροτέχνημα»: Συμμάζεμα της πρωτεύουσας του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού. Αλλά έλα που καρέκλες και τραπέζια επεκτείνονται παντού και δεν κουνιέται Κυβερνητικό φύλλο. Για την ακρίβεια εκτοξεύτηκε ένα «πυροτέχνημα» και τέλος. Δηλαδή μαζεύτηκαν τραπέζια-καρέκλες από δύο μαγαζιά, τους επιστράφηκαν βέβαια αλλά για απάντηση σε όλη τη πόλη δεν υπάρχει χώρος για πεζούς. Χώρια από όσα παλιά μαγαζιά άπλωσαν καρεκλοτράπεζα του χαμού, όσα άνοιξαν έκαμαν φυσικά το ίδιο για να μη θεωρηθούν κορόιδα. Κεντρικός δρόμος του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού είναι αδύνατον να προσεγγιστεί από όχημα έκτακτης ανάγκης (και δεν είναι ο μόνος φυσικά).
ΠΕΜΠΤΟ «πυροτέχνημα»: Όταν άρχισαν διακοπές νερού, επί μέρες οι Κυβερνητικές ανακοινώσεις αναφέρονταν σε … χαλασμένη βάνα που δεν εύρισκαν ανταλλακτικό και κάτι τέτοια. Κάποια στιγμή έπεσε κρίση ειλικρίνειας και μάθανε οι κάτοικοι του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού για διαλυμένο δίκτυο, έλλειψη νερού και τα συναφή. Όμως που να έχουν πια εμπιστοσύνη στον Κυβερνήτη.
ΕΚΤΟ «πυροτέχνημα»: Σκουπίδια. Πολλά λόγια κάθε λίγο και αποτέλεσμα μηδέν εις το … πηλήκιον. Το «πυροτέχνημα» εκτοξεύτηκε τις προάλλες όταν σε κάποιο μαγαζί έπεσε χιλιάρικο πρόστιμο για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας που είχε ψηφιστεί από τον προπροηγούμενο Κυβερνήτη και νομίζουμε ότι ούτε τον ακούμπησε ο προηγούμενος. Και βέβαια αφού υπήρχε παράβαση, καλώς έπεσε το πρόστιμο αλλά η συνέχεια είναι απίστευτη: Ο Κυβερνήτης οργάνωσε συνέντευξη για να παρουσιάσει το ... πρόστιμο. Μη χειρότερα Θε μου που έλεγε ο άλλος. Δηλαδή γιόρτασε την επιβολή προστίμου.
Ποιός γιαλός στραβός και ποιο αρμένισμα στραβό! Όλα στραβά, θεόστραβα είναι.
Γιατί; Θα πουν μερικοί κάτοικοι του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού. Καλά κάνει.
Τι λέτε ρε παιδιά απαντούν μερικοί άλλοι κάτοικοι του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού! Καταντήσαμε να λέμε μπράβο επειδή έγινε το αυτονόητο; Μήπως είναι λίγο ξεφτίλα;
Δυστυχώς στο μακρινό-πολύ μακρινό νησί μερικοί κατάντησαν να θεωρούν μεγάλο έργο και να χειροκροτούν την πραγματοποίηση των αυτονόητων και υποχρεωτικών από πλευράς Κυβερνήτη και λοιπών.
ΕΒΔΟΜΟ «πυροτέχνημα»: Το ντάπα ντούπα στην πρωτεύουσα του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού. Μερικοί νταπαντουπάδες συμμαζεύτηκαν εν μέρει αλλά μόνο μερικοί και μόνο εν μέρει. Μερικοί άλλοι βαράνε χαμηλές συχνότητες στο δόξα πατρί με ντεσιμπέλ που είναι πάνω από την κλίμακα του ντεσιμπελόμετρου. Τι απαντά ο Κυβερνήτης και οι συν αυτώ; Πολύ απλά, λένε να κάνουν μηνύσεις οι κάτοικοι. Τόση μέριμνα υπάρχει για την ομαλή λειτουργία της πρωτεύουσας του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού.
 
Θα μπορούσαμε να μαζέψουμε πολλά ακόμα "πυροτεχνήματα", αλλά που να χωρέσουν εδώ πέρα. Καταλάβατε όμως πλέον τη σημασία του πρώτου «πυροτεχνήματος»: Η προεκλογική υπόσχεση περί τέλους της ανομίας στην πόλη και εφαρμογής των νόμων.
 
Αυτό που δεν είναι καθόλου «πυροτέχνημα» ή πυροτέχνημα είναι ότι ο Κυβερνήτης του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού δεν θέλει ούτε να ξέρει το σύλλογο των κατοίκων της πρωτεύουσας του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού ενώ έχει αρμονική συνεργασία με όσους δεν του πάνε κόντρα.
Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν μακριά από μας σε γεωγραφικό πλάτος 90 μοιρών (δηλαδή 52 μοίρες βορειότερα).
Προς το παρόν, τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι κάθε ομοιότητα των παραπάνω καταστάσεων με πιθανές γνωστές μας, είναι τελείως συμπτωματική και οποιοσδήποτε πιστεύει περί του αντιθέτου δέον όπως θεωρηθεί κατακριτέος, ουτιδανός και ότι άλλο θέλετε...
Καληνύχτα σας (ή καλημέρα σας για τους πρωινούς αναγνώστες).
----------------------
Υ.Γ.: Επειδή ο Κανονισμός Καθαριότητας είναι παμπάλαιος, οι κάτοικοι ζητούν από τον Κυβερνήτη να τον τυπώσει καμια χιλιάδα φορές για να ξέρουν και τι τους γίνεται. Αν δεν έχει παραδάκι για αυτήτη δουλειά, ας ζητήσει τη συνδρομή των οικονομικά δυνατών του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού.
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο
ΠΗΓΗ: Στη χώρα των Φαιάκων
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search