• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγριο κράξιμο του Άδωνι Γεωργιάδη (και) στη Λέρο

August 21, 2024 600

Σφοδρές αποδοκιμασίες στον Άδωνι Γεωργιάδη από τους κατοίκους της Λέρου, που τον γιούχαραν, όπως έχει συμβεί και στους άλλους σταθμούς της περιοδείας του, για την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Άγριο γιουχάρισμα επεφύλαξαν οι κάτοικοι της Λέρου στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, που τον περίμεναν έξω από το νοσοκομείο του νησιού, φωνάζοντας συνθήματα για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας – ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που συνεχίζει την – κατά κοινή ομολογία – αποτυχημένη για τον ίδιο περιοδεία του στα νησιά, όπου τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι υπό κατάρρευση, δέχτηκε σφοδρές αποδοκιμασίες, με τον κόσμο να του φωνάζει «Δεν ντρέπεσαι», ενώ κυριαρχούσαν τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία» και «Τα κλείνετε, αντί να τα αναβαθμίσετε».

 Ανάμεσα στα συνθήματα ακούγονταν και εκφράσεις που κάθε άλλο παρά κόσμιες ήταν.

Έτσι, μαζί με το σύνθημα «Δώσε λεφτά για την υγεία, κάτω από τα χέρια απ΄ τα νοσοκομεία» που κυριάρχησε, ακούστηκαν χαρακτηρισμοί όπως «γελοίε» και «ξεφτίλα», φράσεις όπως «δεν ντρέπεσαι...» και «έξω...», καθώς και κατηγορίες προς τον υπουργό πως αντί να αναβαθμίζει τα νοσοκομεία, τα οδηγεί σε λουκέτο. 

 

 

Το νοσοκομείο της Λέρου έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο δήμαρχος του νησιού Τιμόθεος Κωττάκης «ένα απλό γεγονός ιατρικό, δηλαδή μία ρήξη σπλήνας ή μία περιτονίτιδα, εάν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ώστε να μπει ένα χειρουργείο, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να επιβιώσει. Δεν μπορούμε να ζούμε με κίνδυνο της υγείας μας για απλές ιατρικές πράξεις που δεν μπορεί να γίνουν».

Ο πρόεδρος της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νησιού, στις αρχές Αυγούστου είχε δηλώσει στον ANT1 ότι «είναι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που για μένα στο ιατρικό αγγίζουν περίπου το 70% των θέσεων του οργανογράμματος, για το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό αγγίζουν το 40% επίσης. Και βέβαια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εξαιτίας αυτού του προβλήματος δεκάδες έκτακτα περιστατικά».

 

Η περιοδεία του χάους για τον Άδωνι Γεωργιάδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, που βλέπει τους απανταχού και για κάθε κοινωνικό πρόβλημα διαμαρτυρόμενους πολίτες ως «διάφορες αποχρώσεις της Αριστεράς», όπως είπε για όσους αποδοκίμασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σύσκεψη της Πεντέλης για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοια υποδοχή κατά την περιοδεία του.

Σχεδόν όποιο νοσοκομείο στα Δωδεκάνησα επισκέφθηκε αυτό το καλοκαίρι, έτυχε ανάλογης υποδοχής, με αποδοκιμασίες αλλά και επεισοδιακές συνομιλίες με γιατρούς και εργαζόμενους στην δημόσια Υγεία, τους οποίους, εξάλλου, ο ίδιος ο υπουργός δεν διστάζει να προσβάλλει ή και να υβρίσει εάν του… «γυρίσει το μάτι».

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, ξεκινώντας από την επίσκεψη Γεωργιάδη στη Ρόδο, η οποία πραγματοποιήθηκε, επίσης, σε εκρηκτικό κλίμα.

Το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ρόδου και βρέθηκε αντιμέτωπος, αρχικά, με τα έντονα παράπονα των εργαζομένων του νοσοκομείου για την κάκιστη κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

Η υποδοχή Γεωργιάδη περιελάμβανε πανό και συνθήματα, ενώ λίγο αργότερα το κλίμα έγινε εκρηκτικό με φωνές από την πλευρά των εργαζομένων για τις ελλείψεις σε προσωπικό. Πολλές φορές, ακούστηκε η λέξη «ντροπή», αλλά και σωρεία παραπόνων για την υποβάθμιση των παροχών υγείας από άκρη σε άκρη του νησιού.

Με στοιχεία από ygeianet.gr & Documento

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search