• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ξεφτίλα στη διαχείριση έκτακτων περιστατικών στα σχολεία δεν έχει τέλος!

October 01, 2024 108
 
 
Του Αντώνη Κουρσάρη, πρόεδρου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας
 
Τα στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης και του ΚΕΔΑΣΥ αντιμετωπίζουν τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς σαν νταντάδες αμέσου δράσεως και μετακινούν την Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης από το ένα σχολείο στο άλλο με αποτέλεσμα να ακυρώνονται σημαντικά ραντεβού των ψυχολόγων με παιδιά και γονείς αφού οι ψυχολόγοι τρέχουν (με προφορική εντολή και μετά τις αντιδράσεις με έγγραφο) σε άλλα σχολεία που προκύπτουν έκτακτες ανάγκες.
Με δεδομένο ότι έτσι και αλλιώς οι ψυχολόγοι υποχρεώνονται να κάνουν μια απλή… «περαντζάδα», διότι έχουν 5 σχολεία να επισκεφθούν την εβδομάδα, κάθε μέρα και σε άλλο σχολείο, επί της ουσίας δεν υφίσταται η δομή και δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Την ώρα που εκπαιδευτικοί και μαθητές προσπαθούν καθημερινά να φέρουν εις πέρας το έργο τους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες (ακατάλληλα σχολικά κτίρια, έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, έλλειψη υλικού κ.α.) βρίσκονται και αστήρικτοι στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών διαχείρισης πένθους, ασθένειας, κτλ αλλά και του bullying!
Κι έτσι, με τα ημιμέτρα , είδαμε πέρυσι το πρόβλημα “να θεριεύει” και όχι να αντιμετωπίζεται, τις παθογένειες της κοινωνίας που ζούμε να μεταφέρονται μέσα στις σχολικές τάξεις με θύματα όλα τα παιδιά, είτε έχουν τον ρόλο του “θύματος” είτε τον ρόλο του “θύτη”.
Πρέπει άμεσα να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί κοινωνικών επιστημόνων με οργανικές θέσεις σε κάθε σχολική μονάδα για να στηρίζουν τη σχολική ζωή, ώστε να αποτρέπονται τυχόν περιστατικά βίας και όχι να προσποιούμαστε ότι αυτά αντιμετωπίζονται με μεμονομένες δράσεις του κάθε σχολείου, να εξασφαλιστούν σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτήρια από τους Δήμους και τα αρμόδια υπουργεία και όχι κοντέινερς και οι αρμόδιοι να πάρουν όλα τα μέτρα ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να είναι προστατευμένοι από την έκθεση σε τέτοια περιστατικά.
Είναι θλιβερό και εξοργιστικό το γεγονός ότι ενώ τα παιδιά μας υποφέρουν, τα στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης επιλέγουν να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της μιζέριας. Οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί της τάξης και της πράξης θα δώσουμε δυναμική απάντηση ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης!
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search