• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Ιστορικό ρεκόρ»!

October 14, 2024 54

Κυβέρνηση της ΝΔ και υπουργείο Εργασίας ισχυρίζονται ότι οι ροές απασχόλησης του περασμένου Αυγούστου παρουσιάζουν «ιστορικό ρεκόρ», με το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται στο 9,5%. Ωστόσο, παρά την εορταστική ατμόσφαιρα γύρω από τα στατιστικά στοιχεία, η πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια εργατολαϊκών στρωμάτων είναι τραγική. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2024, σχεδόν 2 εκατομμύρια μισθωτοί έχασαν τη δουλειά τους, με τις περισσότερες απολύσεις να προέρχονται από συμβάσεις αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου. Η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, αμφισβητώντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για «θέσεις εργασίας με καλές αμοιβές». Οι προπαγανδιστικές κορώνες και τα ψέματα της κυβέρνησης για μελλοντική μείωση της ανεργίας είναι εύκολες, ανέξοδες. Εύκολα όμως η ίδια η καθημερινή ζωή αποδεικνύει ότι η κατάσταση αυτή για τους εργαζόμενους θα συνεχίσει να υφίσταται και θα βαθαίνει όλο και περισσότερο. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς την ακρίβεια για τους εργαζόμενους που συνεχίζει να καλπάζει, τις απλησίαστες τιμές για βασικότατα είδη της καθημερινότητας, τον χειμώνα που έρχεται, το ζοφερό διεθνές τοπίο με τις πολεμικές συρράξεις που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστές, τότε γίνεται ολοφάνερο ότι το πολιτικό προσωπικό μεγαλοαστών και ιμπεριαλιστών στη χώρα δεν μπορούν να κοροϊδέψουν εύκολα και πολλούς.

Τα λαϊκά νοικοκυριά κόβουν τα τρόφιμα λόγω της ακρίβειας και των χαμηλών μισθών. Δεν είναι τυχαίες ασφαλώς οι παροτρύνσεις για «οικονομία» με εργαλείο το σταμάτημα του καφέ! Ακόμη και «έγκριτες» αστικές εφημερίδες -βλέπε Καθημερινή-, ελλείψει πολιτικής πρότασης και απύθμενου θράσους (διαλέγετε και παίρνετε), παροτρύνουν τον κοσμάκη, που στενάζει από τις συνέπειες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, να εξοικονομήσει τα προς το ζην κόβοντας και τις ελάχιστες «απολαύσεις» που του έχουν απομείνει, όπως ο καφές. Δεν είναι υποθέτουμε μακριά η στιγμή που οι τρανοί μεγαλοαστοί, το πολιτικό και δημοσιογραφικό επιτελείο τους θα καλούν τους εργαζόμενους να μειώσουν ή να κόψουν το φαγητό προκειμένου να αποταμιεύσουν χρήματα και να …αγιάσουν!

Οι αριθμοί και πάλι αποκαλύπτουν: το 2023, το μέσο νοικοκυριό δαπανά πάνω από το 20% του μηνιαίου μισθού του για τρόφιμα, ενώ για τα φτωχότερα νοικοκυριά το ποσοστό φτάνει το 33%. Όταν συνυπολογίζονται και οι δαπάνες στέγασης, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 34,1% για τα μέσα νοικοκυριά και στο 55,8% για τα πιο φτωχά. Παρά την αύξηση των δαπανών για διατροφή, η κατανάλωση τροφίμων έχει μειωθεί, με πτώση στις ποσότητες κατανάλωσης των περισσότερων βασικών ειδών. Συνολικά, οι ετήσιες δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 20,8% σε σύγκριση με το 2008. Κι όλα τα παραπάνω κατά μέσο όρο…κι όπως καταλαβαίνουμε η πραγματική κατάσταση είναι πιο γκρίζα απ’ ό,τι οι μέσοι όροι δείχνουν.

Ελλείψει, βέβαια, αξιοπρεπούς αστικής αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης και ΝΔ μπορούν να λένε ό,τι θέλουν χωρίς να αγωνιούν και να εφαρμόζουν την πολιτική τους.. Αυτό που σίγουρα τους ανησυχεί είναι η πραγματική, εργατική και λαϊκή, αντιπολίτευση. Γιατί είναι σίγουρο, και το γνωρίζουν καλά, πως αν υπάρχει κάποιος παράγοντας που μπορεί να φρενάρει και να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής αυτού του ζοφερού για τον λαό μας σκηνικού …αυτός δεν είναι κανένας ΣΥΡΙΖΑ, κανένα ΠΑΣΟΚ, κανείς ακροδεξιός δημαγωγός εχθρός των λαϊκών συμφερόντων αλλά μόνο ο ίδιος ο λαός, με την οργάνωση, τη συσπείρωση και τον αταλάντευτο αγώνα του ενάντια σε όποια πολιτική τον καταδικάζει σε μισή ζωή. Το ίδιο ακριβώς γνωρίζουμε καλά κι εμείς οι μαρξιστές-λενινιστές, αυτό γνωρίζουν οι κομμουνιστές, σ’ αυτήν την κατεύθυνση δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search