• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εν χορδαίς και οργάνω γκρεμίστηκαν οι τσιμεντόλιθοι και ανακαταλήφθηκε το «Εμπρός» - ΒΙΝΤΕΟ

May 23, 2021 383


Ούτε εβδομάδα δεν έκλεισε η αυταρχική εκκένωση του θεάτρου «Εμπρός» και το τσιμέντωμα του ιστορικού καλλιτεχνικού χώρου, καθώς το Σάββατο, μία μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, καλλιτεχνών και ανθρώπων του Πολιτισμού, κατέληξε με το σπάσιμο των τσιμεντόλιθων με τους οποίους υπέγραψε η αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το «λουκέτο», με το θέατρο να επιστρέφει στην κοινωνία, εκεί όπου ανήκει.
Σε ανακατάληψη του ιστορικού κτιρίου του θεάτρου «Εμπρός» κατέληξε η «γιορτή» που είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το θέατρο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων που φώναξαν και τραγούδησαν κατά της αυταρχικής εκκένωσης στην οποία προχώρησε την περασμένη Τετάρτη η αστυνομία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, τραγούδια και συνθήματα, εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν έξω από το θέατρο έσπασαν τους τσιμεντόλιθους και αρκετοί εξ αυτών ξαναμπήκαν στο ιστορικό κτίριο.

Νωρίτερα έλαβε χώρα μεγάλη εκδήλωση, στο πλαίσιο δράσεων κατά της εκκένωσης και υπέρ της επαναοικειοποίησης του ιστορικού κτιρίου, που για μία και πλέον δεκαετία λειτουργεί και ανθεί ως Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, με μικροφωνική, συναυλίες και παρεμβάσεις.

Το πλήθος των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα δεν γκρέμισαν απλώς τους τσιμεντόλιθους στις εισόδους του κτιρίου που είχαν τοποθετηθεί με εντολή της κυβέρνησης. Αυτό που γκρεμίστηκε κυριολεκτικά και με πάταγο -και μάλιστα υπό την συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων- ήταν ο τσαμπουκάς του Χρυσοχοϊδη και της κυβέρνησής του,

Κι αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα που μας δείχνει ότι όπου παρουσιαστεί μαζικά και δυναμικά ο λαϊκός παράγοντας, κανένας αυταρχισμός και καμιά καταστολή δεν μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και αφού οι τσιμεντόλιθοι της αστυνομίας γκρεμίστηκαν και το θέατρο απελευθερώθηκε, στον λογαριασμό του «Εμπρός» στο facebook ανέβηκε κάλεσμα για την Κυριακή, με το οποίο απελευθερωμένο Εμπρός «καλεί τις φίλες και τους φίλους του να συνεχίσουν την υπεράσπιση του. Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search