• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στον βωμό του κέρδους: Νεκρό άλογο τουριστικής άμαξας

July 06, 2023 2437

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στην Κέρκυρα περίπου στις 14:15 το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς ένα άλογο που έσερνε άμαξα έπεσε νεκρό στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το άλογο ήταν στην άμαξα, η οποία εκείνη τη στιγμή δεν είχε τουρίστες και με τον ιδιοκτήτη του, όταν ξαφνικά έπεσε στον δρόμο του Φοίνικα.

Αμέσως, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και άλλοι αμαξάδες έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά το άλογο ήταν ήδη νεκρό.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο την κακοποίηση των ιπποειδών και συγκεκριμένα τη χρήση αλόγων και γαϊδουριών για λόγους αναψυχής και την ανάγκη λήψης μέτρων.

Καταγγελίες από φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού

Φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη πρακτική υποστηρίζοντας πως το άλογο αναγκαζόταν να μεταφέρει τουρίστες σε βόλτες αναψυχής μέρα μεσημέρι με αφόρητη ζέστη.

«Κέρκυρα 6/7/2023 και ώρα 14.15. Κέρκυρα ώρα μηδέν…. Το άλογο κουβάλαγε πελάτες και σωριάστηκε στο κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία είναι στα κόκκινα όμως όλα στο βωμό του κέρδους, άλλωστε τι αξία έχει η ζωή ενός αλόγου μπροστά στα ευρώ;;;; Όταν φωνάζαμε μέχρι σήμερα μας λέγατε ότι είμαστε υπερβολικοί…. Θαυμάστε λοιπόν τον πολιτισμό και την ευαισθησία μας.
Το άλογο έφυγε πια…..», έγραψε χαρακτηριστικά η σε ανάρτησή της στο Facebook, η Τζώρα Στάμη, μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης Κέρκυρας «Υιοθετώ».

Στην ανάγκη ύπαρξης νομοθεσίας για την προστασία των ιπποειδών στν Ελλάδα εστιάζει η Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις», ο οποίος τονίζει την ανάγκη να γίνει έρευνα για τα αίτια θανάτου.

«Άλογο εργασίας νεκρό στην Κέρκυρα. Πηγαίνει το περιπολικό. Ελπίζουμε να γίνει έρευνα για τα αίτια θανάτου. Νόμοι για τα ιπποειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΑΤ δεν είναι νόμοι», αναφέρει σε ανάρτησή της η «Ιππόθεσις».

«Στην διαβούλευση του καινοτόμου φωνάζαμε για τα ιπποειδή. Μας έλεγαν τρελούς, υποστήριζαν ότι ο νόμος τα καλύπτει και μας κατηγόρησαν πως πολεμάμε τον νόμο και την Κυβέρνηση.
Μας στοχοποίησαν, εκπομπές μας έφτυσαν, εμείς όμως είμαστε ακόμα εδώ και θα φωνάζουμε. Κι όχι μόνο θα φωνάζουμε αλλά θα καταφέρουμε να τα προστατεύσουμε. Όσοι ανεβαίνετε σε άμαξα με 38 βαθμούς σας έχουμε νέα: η Σταχτοπούτα πέθανε», προσθέτει σε δεύτερη ανάρτηση.

Τι αναφέρει η νομοθεσία περί ευζωίας των ζώων

Η οδηγία που έχει δοθεί στους αμαξηλάτες για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων, αναφέρει πως δεν επιτρέπεται να κινούνται οι άμαξες από τις 13:00 έως τις 17:00 τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού και, σε καμία περίπτωση, με θερμοκρασίες από 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω στη διαδρομή των ζώων, τα οποία τις ώρες εκείνες θα πρέπει να αναπαύονται σε σκιερά και δροσερά μέρη.

Φωτογραφίες από το σημείο που έπεσε νεκρό το άλογο κοινοποίησε το zoosos.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες

Κερκυρα, αλογο, νεκρο

Κερκυρα, αλογο, νεκρο

 

Κερκυρα, αλογο, νεκρο

Κερκυρα, αλογο, νεκρο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search