• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Γ.Ν. Κέρκυρας: "Κατάργηση της εργασιακής ομηρίας - Εδώ και τώρα προσλήψεις συμβασιούχων"

November 10, 2023 1981

 

Σχετικά  με τις εργολαβίες καθαριστριών στα Νοσοκομεία εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Γ.Ν.Κ.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με τις καταγγελίες που γίνονται στο χώρο των νοσοκομείων σχετικά με τους εργολάβους που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί, ανεξαρτήτως το στάδιο που βρίσκονται και θα συνεχίσουν να εργάζονται οι 6.000 συμβασιούχοι
εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση, με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο της Κέρκυρας ξεκίνησε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για υπηρεσίες καθαριότητας. Μάλιστα, με αφορμή το διαγωνισμό αυτό, ο Βουλευτής Κέρκυρας Κος Αυλωνίτης κατέθεσε ερώτημα προς τον Υπουργό Υγείας γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός εφόσον ο ίδιος έδωσε εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί.

Εμείς ως Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών του ΓΝΚ, θα συνεχίσουμε ως πάγιο αίτημά μας να ζητάμε την κατάργηση της εργασιακής ομηρίας μέσω των τρίμηνων συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είναι πλέον καθεστώς στο Δημόσιο τομέα, την κατάργηση των ηλεκτρονικών διαγωνισμών και την μετατροπή από συμβάσεις ΣΟΧ σε συμβάσεις. Αορίστου Χρόνου, καθώς καλύπτονται εμπράκτως πάγιες και λειτουργικές ανάγκες στις θέσεις εργασίας μας.

Να γίνουν εδώ και τώρα με νομοθετική ρύθμιση προσλήψεις συμβασιούχων (ΣΟΧ) που στοιχίζουν τα μισά χρήματα και να μείνουν εκτός οι εργολαβικές εταιρίες.

Ζητάμε άμεση απάντηση του Υπουργού Υγείας για το μέλλον των συμβασιούχων ΣΟΧ του νοσοκομείου μας, υπενθυμίζοντάς του πως κανείς δεν περισσεύει στο χώρο της Υγείας. Επίσης, την έγγραφη εντολή προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την παύση των διαγωνισμών».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search