• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Σε εκλογές - παρωδία προχώρησε το σωματείο (;) της ΕΛΤΕΕ

April 16, 2024 704

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τις εκλογές της ΕΛΤΕΕ στην Κέρκυρα

Σε εκλογές - παρωδία προχώρησε το σωματείο (;) της ΕΛΤΕΕ στην Κέρκυρα, δείχνοντας και στον πιο κακόπιστο, τους πραγματικούς στόχους των δημιουργών του σωματείου αυτού.

Χωρίς καμία δημόσια ανακοίνωση, χωρίς την πραγματοποίηση γενική συνέλευσης και μάλιστα με πρόσχημα τη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Κέρκυρας και πρωτεργάτης του σωματείου, έστησε «ενέδρα» στους συναδέλφους, αφού, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ΕΛΤΕΕ. Χωρίς να έχει εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή, χωρίς υποψηφίους από πριν και με την παρουσία ενός δικαστικού αντιπροσώπου στο χώρο, έγιναν «στο φτερό» η γενική συνέλευση, η ανακήρυξη υποψηφιοτήτων, η εκλογή εφορευτικής, η ψηφοφορία και η ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι κλήθηκαν επιλεκτικά ορισμένοι μόνο εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων για τις εκλογές,. Για να το πούμε απλά, ο Διευθυντής του ΕΚ, κάλεσε όσους ήθελε για να κάνει εκλογές, με το αποτέλεσμα που τον βολεύει!

Ορισμένοι συνάδελφοι διαμαρτυρήθηκαν και αποχώρησαν από τη διαδικασία ενώ οι άλλοι (καμία 20ρια) πιάστηκαν «εξαπίνης» και συμμετείχαν, πιστεύοντας τις ψευδείς διαβεβαιώσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ότι μπορούν να συμμετέχουν και στην ΕΛΤΕΕ και στην ΕΛΜΕ. Γεγονός το οποίο δεν ισχύει βέβαια, αφού ο νόμος 1264 απαγορεύει τη συμμετοχή σε δύο σωματεία και το σωματείο αυτό λειτουργεί στους ίδιους εργασιακούς χώρους με την ΕΛΜΕ (τα ΕΠΑΛ), έχει ως μέλη του, τους ίδιους εργαζόμενους (εκπαιδευτικούς), τους οποίους έχει η ΕΛΜΕ και έχουν ως στόχο τα ίδια ζητήματα (το δημόσιο σχολείο) με την ΕΛΜΕ.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

· Η ΕΛΤΕΕ αποτελεί εργατικό σωματείο (σαν την ΕΛΜΕ), η οποία εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων και μόνο, αποκλείοντας όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

· Δεν είναι επιστημονική ένωση, ούτε σύλλογος και υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς με κάθε άλλο εργατικό σωματείο όπως και η ΕΛΜΕ.

· Σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν.1264/82 άρθρο 10 περ. β «Τα μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων δικαιούνται να ψηφίσουν αντιπροσώπους μόνο για μια Ομοσπονδία και ένα Εργατικό Κέντρο. Αν ανήκουν σε δύο Οργανώσεις, επιλέγουν τη μια από αυτές για να ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό, με δήλωσή τους προς τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών. Η δήλωση αυτή δεσμεύει τον εργαζόμενο για όλο το χρόνο της θητείας των αντιπροσώπων που ψήφισε και της θητείας των οργάνων που ψήφισαν οι αντιπρόσωποι της οργάνωσής του.» και άρθρο 30, παρ. 4 «Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας,….»

Κάθε μέλος της ΕΛΤΕΕ δεν μπορεί να είναι και μέλος της ΕΛΜΕ και το αντίστροφο, μια και κάθε ερ-γαζόμενος μπορεί να ανήκει μόνο σε μία συνδικαλιστική οργάνωση!

Οπότε ας αφήσουν την παραπληροφόρηση κι ας πουν στους συναδέλφους την αλήθεια!

Η δράση της ΕΛΤΕΕ λειτουργεί διασπαστικά, όπως και της ομοσπονδίας ΟΛΤΕΕ και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση και τον προσανατολισμό του αγώνα των εκπαιδευτικών. Είναι ολιγομελείς διασπαστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις – σφραγίδες, με μηδενική δυνατότητα αντίδρασης, οι οποίες δε γίνονται καν δεκτές στην ΑΔΕΔΥ, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαμορφώνει μια αντίληψη στους συναδέλφους μας, της τεχνικής εκπαίδευσης ότι αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα μέσα στον κλάδο, με ξεχωριστά προβλήματα, και αποδυναμώνει το ενιαίο μέτωπο των εκπαιδευτικών. Ο αντίπαλός μας όμως, είναι κοινός: η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΤΕΕ Κέρκυρας, αποτελεί τον ορισμό του σωματείου – σφραγίδα, αφού από την ίδρυσή του και μετά, δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία να δικαιολογεί την ύπαρξή του. Δεν έχει να επιδείξει καμία δράση, καμία δραστηριότητα, δεν εκδίδει ανακοινώσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, ούτε καν μετά από το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, για το οποίο τήρησε «σιγή ιχθύος».

Αλλά ο Διευθυντής του ΕΚ, τα αποκρύπτει όλα αυτά. Και τα αποκρύπτει γιατί θέλει ένα σωματείο του «χεριού» του.

Ένα σωματείο που δε θα τον διαγράφει, επειδή δεν ακολούθησε τις αποφάσεις του 95 % των εκπαιδευτικών που έκαναν αποχή από τις εκλογές των αιρετών το 2020 και κράτησε τη θέση του διορισμένου – αιρετού (!).

Ένα σωματείο που δε θα τον καταγγέλλει, επειδή βάζει, παράνομα, κάμερες στις τάξεις.

Ένα σωματείο που δε θα ενοχλείται που κυκλοφορεί με τον τροχό στο χέρι, σε περίπτωση που γίνει κατάληψη και αν γίνει, να τρέχει στον Εισαγγελέα να κάνει μήνυση στους μαθητές του.

Ένα τέτοιο σωματείο θέλει ο Διευθυντής του ΕΚ, γι’ αυτό κάνει και το πρωτάκουστο στα συνδικαλιστικά δεδομένα, να προσπαθεί να λειτουργήσει το σωματείο ο προϊστάμενος. Συνήθως τα σωματεία τα στήνουν οι κατατρεγμένοι…

Καλούμε όλους τους συναδέλφους -ακόμα και αυτούς που ψήφισαν και εκλέχτηκαν- να παραιτηθούν και να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στον «Πρόεδρο» της ΕΛΤΕΕ, για τη διαγραφή τους από αυτό το σωματείο. Η ύπαρξη πολλών σωματείων στον ίδιο εργασιακό χώρο κατακερματίζει τις διεκδικήσεις και συμβάλλει στο «διαίρει και βασίλευε» των κυβερνήσεων και του Υπουργείου.

Οι πόρτες της ΕΛΜΕ είναι ανοιχτές για όλους τους συναδέλφους, να έρθουν και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους στα Δ.Σ. και τις Γ.Σ. και να την επιβάλλουν κιόλας, εφόσον η άποψή τους, πείσει την πλειοψηφία των συναδέλφων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search