• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η ΕΕ για τις επαναπροωθήσεις: «Στην Ελλάδα παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα»

April 03, 2022 639


Η Ε.Ε επιβεβαίωσε την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στο προσφυγικό, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να αποδείξει το αντίθετο.
Για δεύτερη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέστειλε -με ευρύτατη πλειοψηφία- τη χρηματοδότηση της Frontex, λόγω του ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις οδηγίες που περιέχονται στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την εμπλοκή της στις επαναπροωθήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Ε.Ε επιβεβαίωσε την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα στο προσφυγικό, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να αποδείξει το αντίθετο.


Η διεθνής κατακραυγή για τη χώρα συνεχίζεται και αυτή τη φορά πρόκειται για το προσφυγικό. Μετά τις διεθνείς αναφορές σε δεκάδες δημοσιεύματα για παράνομες και βίαιες επαναπροωθήσεις, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκθέτει τη χώρα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις απαράδεκτες πρακτικές της.


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου:
«Την Πέμπτη (31/03), η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού συνέστησε την εκκαθάριση των περισσότερων λογαριασμών της Ε.Ε. για το 2020, αλλά ανέβαλε την απόφαση για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Σε ψηφοφορία με 6 υπέρ, 23 κατά και 1 αποχή, οι ευρωβουλευτές στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού ανέβαλαν την απόφαση για τους λογαριασμούς της υπηρεσίας συνοριακού ελέγχου της Ε.Ε..

Ως λόγους της απόφασης, ανέφεραν τη μη τήρηση των όρων που ορίζονται στην προηγούμενη έκθεση απαλλαγής του Κοινοβουλίου, καθώς και τα πορίσματα της Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της ΕΕ σχετικά με την παρενόχληση, την ανάρμοστη συμπεριφορά και την απώθηση μεταναστών που εμπλέκεται ο Οργανισμός και που υποβλήθηκαν στην επιτροπή από τον Γενικό Διευθυντή της OLAF, που κρίθηκε από τα μέλη ότι είναι αρκετά σοβαρός ώστε να αναβάλει την απαλλαγή.

Οι αναφερόμενες παραβιάσεις στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκαν και οι επιχειρήσεις στην Ουγγαρία συνεχίστηκαν παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής προσφύγων στην Ουγγαρία το 2020 ήταν ασυμβίβαστες με το δίκαιο της Ε.Ε.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search