• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Περιστρεφόμενη Διαφθορά και Περιφερόμενη Λαμογιά

April 03, 2023 301

 

Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Η αγγλική εφημερίδα Γκάρντιαν δημοσίευσε έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας (τμήμα Αγγλίας), (Transparency International) που αποκάλυψε ότι: 177 πρώην υπουργοί και αξιωματούχοι στην Αγγλία, (από τους 604 συνολικά -ποσοστό 30%), βρήκαν δουλειά μετά τη «θητεία τους στο Δημόσιο», σε εταιρείες για τις οποίες εισηγήθηκαν θετικά ή «επόπτευαν», όταν ήταν «δημόσιοι λειτουργοί», από το 2017 και εδώ. Η εφημερίδα αναφέρει και τα ποσά των μισθών των …δημόσιων λαμογιών, που συχνά είναι έως και 100.000 λίρες Αγγλίας. Και μη βιαστείτε να κατακεραυνώσετε τη Γηραιά Αλβιώνα. Τον Μπαρόζο, το Ζοζέ, τον θυμόσαστε; Προ-προκάτοχος της Ούρσουλα Φον ήτανε και μάλιστα στο πόστο του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου «λειτούργησε» για μια δεκαετία (2004 – 2014). Ε! Το άτομο, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… είκοσι δύο(!) δουλειές σε ινστιτούτα, ιδρύματα, πανεπιστήμια και στην Γκόλντμαν Σαξ εξασφάλισε μετά την αποχώρησή του από τις Βρυξέλλες.

Με μια ελάχιστη έρευνα πάνω στο φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας», βρίσκεις χιλιάδες επίορκους δημόσιους λειτουργούς, που αμείφθηκαν για τις υπηρεσίες τους σε οικονομικούς κολοσσούς, από τους κολοσσούς, όταν έπαψαν να υπηρετούν -τρομάρα τους- το δημόσιο βίο. Τους βρίσκεις σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες -τρομάρα τους- της Δύσης και τα προτεκτοράτα τους εκτός Δύσης. Και να σου πάλι η δημιουργική αλλαγή της γλώσσας, για να πούμε κάτι που δεν πρέπει να θυμίζει το παλιό, αλλά θα είναι το παλιό, καραμπινάτο. Με τον νεολογισμό «περιστρεφόμενη πόρτα» περιγράφουν την κατάσταση όπου κάποιο πολιτικό στέλεχος, από το δημόσιο περνάει στον ιδιωτικό τομέα ή και το ανάποδο, μετά από αμοιβαίο όφελος του στελέχους και του οικονομικού κολοσσού του οποίου υπήρξε υπηρέτης. Περιστρεφόμενη διαφθορά και περιφερόμενη λαμογιά, σε απλά ελληνικά.

Και μη νομίσετε πως ήταν και επιτυχημένα στελέχη στο πόστο τους. Αποτυχημένοι της αμερικανικής χρεοκοπημένης τράπεζας Λίμαν Μπράδερς, του 2008, διοικούν τη χρεοκοπημένη Κρεντί Σουίς της Ελβετίας, του 2023, και πάει λέγοντας. Πάμπολλοι τέτοιοι. Τους γνωρίζετε όμως όλους αυτούς. Μπαίνουν στη ζωή σας και μιλούν δυνατά, κουνώντας το δάχτυλο, για «υγιή ανταγωνισμό» και πουλάνε τρένα «σαπάκια», (κατά δήλωση ακόμα και του Μητσοτάκη), στην Ελλάδα που δεν τα θέλουν στην Ελβετία. Ή πουλάνε βαγόνια τρένων στην Ισπανία, που δε χωράνε σε τούνελ! Ναι! συνέβη και αυτό. Με διάφορο. Διαφθοράς.

Με ύφος πεντακοσίων καρδιναλίων αναλύουν πως ο πληθωρισμός είναι μόνο 6%, αυξάνοντας κατά τόσο τους μισθούς, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 30% και τα βασικά είδη διατροφής κατά 15%, τουλάχιστον. Αυτός ο πληθωρισμός είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Κάντε ένα κόπο και πληκτρολογήστε στο διαδίκτυο «Δείκτης Τιμών Καταναλωτή» και πώς υπολογίζεται. Αυτό δεν είναι αλγόριθμος. Η Γραμμική Γραφή Α´, αν και αμετάφραστη, είναι πιο κατανοητή. Τι ριζικά, τι εκθέτες εις την μι, τι διαιρέσεις και κλάσματα κλασμάτων στον αριθμητή και κατεβατά παραμέτρων! Ακόμα και ο αλγόριθμος υπολογισμού των συντάξεων, μοιάζει με αριθμητική του Δημοτικού μπροστά σε αυτό το ανοσιούργημα. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Αϊνστάιν, για να διατυπώσει τη θεωρία της σχετικότητας, χρησιμοποίησε τρία γράμματα και έναν αριθμό. E=mc².

Α! και για να γνωρίζετε: Στον υπολογισμό του πληθωρισμού, εκτός από την τιμή του ψωμιού, του γάλακτος, του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου, συμμετέχει η τιμή πώλησης ενός αλόγου, ενός αεροπλάνου, ενός αλεξίπτωτου, αφού όλοι μας από το υστέρημά μας αγοράζουμε τέτοια είδη. Το πιο καινοτόμο όμως είναι πως στην κατηγορία «Διάφορα αγαθά – Υπηρεσίες», συμμετέχει η …Πορνεία με κωδικό 122, πριν από το Χρυσό Σταυρό με κωδικό 123-11001.

***

Σας έχουμε και φοβερά νέα, για να χαρείτε. ΔΕΝ θα είναι και τόσο μεγάλη η αύξηση …της αύξησης των τιμών στα βασικά προϊόντα (γάλα, ψωμί κλπ) φέτος, είπε ο Σταϊκούρας. Τώρα μάλιστα.

***

Ψέματα. Πρωταπριλιά! Δεν είναι αυτά τα καλά νέα. Τα καλά νέα έρχονται από τους δρόμους της Ευρώπης!
Άντε και καλή Ανάσταση!

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search