• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Μη αναγκαία και δυσανάλογη χρήση βίας κατά φοιτητριών/-ών»

May 12, 2022 66

Την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας, προκάλεσε η αστυνομική βία κατά των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 10 Μαΐου, στο χώρο του πανεπιστημίου. 

Τα εκτεταμένα επεισόδια βίας από πλευράς της αστυνομίας, εναντίον των φοιτητών, που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, χαρακτηρίστηκαν από την οργάνωση ως «μη αναγκαία» και η χρήση βίας «δυσανάλογη κατά των φοιτητών».

 

Προσθέτει ακόμη πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν καταγραφεί παράνομη χρήση βίας από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για αναφορές σχετικά με μη αναγκαία και δυσανάλογη χρήση βίας κατά φοιτητριών/-ών από την αστυνομία χτες, Τρίτη 10 Μαΐου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

 

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σειράς καταγγελιών για υπερβολική χρήση βίας ή/και άσκηση παράνομης βίας από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα, και η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει πολλά τέτοια περιστατικά, περιλαμβανομένων κακομεταχειρίσεων κατά ατόμων κατά τη σύλληψη ή/και την κράτηση, αλλά και υπερβολικής χρήσης βίας, όπως αποτυπώνεται σε διαδοχικές εκθέσεις της κατά το 2021-22. Καλούμε τις αρχές να διασφαλίσουν άμεσα αμερόληπτες και αποτελεσματικές έρευνες για τα καταγγελλόμενα περιστατικά».

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search