• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σχολείο – κάτεργο σε νησί του Αργοσαρωνικού – Είναι το μόνο;

November 11, 2022 731

 

Εντατικοποίηση, υπερωρίες 5 ώρες, υπέρογκος φόρτος δουλειάς και στέρηση βασικών δικαιωμάτων συνθέτουν τις συνθήκες εργασίας σε πολλά σχολεία. Ειδικότερα σε νησί του Αργοσαρωνικού, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών η κατάσταση είναι αφόρητη, απόρροια τη κυβερνητικής πολιτικής των διορισμών με το σταγονόμετρο και της πολιτικής του ΔΔΕ Πειραιά που επιδιώκει να φορτώσει στους εκπαιδευτικούς τα κενά και τα βάρη. Παράλληλα ασκώντας ποικίλες πιέσεις στους Διευθυντές διαμορφώνει στα σχολεία κλίμα στρατώνα.

Σε συγκεκριμένο Γυμνάσιο σε νησί του Αργοσαρωνικού με πολλά κενά, το εκπαιδευτικό – 4 - 5 εκπαιδευτικοί όλοι κι όλοι- έχει ξεπεράσει τα όρια της εξουθένωσης. Οι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν φορτωθεί με 5 ώρες υπερωρία με τη βούλα της Κεραμέως και της κυβέρνησης και τις ευλογίες του ΔΔΕ κάτω από τα χειροκροτήματα της δημοτικής αρχής.

Οδηγούν τους εκπαιδευτικούς, που έχουν επιφορτιστεί τα πάντα μέσα στο σχολείο, στην εξουθένωση (συνεχόμενα 5ωρα και 6 ωρα, ταυτόχρονα με εφημερίες και διοικητικές εργασίες)! Χωρίς ανάσα, από την πρώτη ώρα, μέχρι το τέλος του ωραρίου!

Δε φτάνουν μόνο αυτά, αλλά τους στερούν και βασικά εργασιακά δικαιώματα. Εκπαιδευτικός – λάστιχο  με υπερωρίες και τεράστιο φόρτο εργασίας ζήτησε μια μέρα κανονικής άδειας που δικαιούται και μάλιστα για σοβαρούς λόγους και η Διεύθυνση του σχολείου λειτουργώντας ως δερβέναγας (ή ντερβέναγας ή ντερβεναγάς είναι τουρκική λέξη σύνθετη εκ των περσικού "ντερμπέντ" (= δίοδος, πέρασμα) και "Αγάς" (= αρχηγός - τοπάρχης) που σημαίνει τον επιτετραμένο αρχηγό φρουράς διάβασης ή περάσματος) δεν την  ενέκρινε! «Δεν κρίνω σοβαρό τον λόγο και δεν στη χοργώ» ήταν η απάντηση. Ήθελε να μάθει αναλυτικά και τον λόγο που η εκαπιδευτικός ζητούσε άδεια. Κανονικό “Big brother”. Έχω τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων σου … που λέει και το άσμα. Και βέβαια στην προφορική αιτιολόγηση της απόρριψης της άδειας ειπώθηκαν και διάφορα: «Γιατί ανακάτεψες την ΕΛΜΕ». Ανακάτεμα θεωρούν οι αξιωματούχοι του αυταρχικού ιεραρχικού και κομματικοποιημένου μηχανισμού της εκπαίδευσης το στοιχειώδες καθήκον και υποχρέωση των εκπαιδευτικών να απευθύνονται στο σωματείο τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας.

Ασφαλώς η εικόνα δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο σχολείο. Είναι μια εικόνα που διαμορφώνεται από την εκπαιδευτική πολιτική των ελάχιστων διορισμών της υποχρηματοδότησης και της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Μια πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης του σχολείου στους εκπαιδευτικούς. Με τον διοικητικό μηχανισμό να θεωρεί ότι είναι «λύση» οι υποχρεωτικές υπερωρίες, χωρίς να νοιάζονται για τις συνθήκες διδασκαλίας από εξουθενωμένους (από τις υπερωρίες και ένα σωρό γραφειοκρατικές διαδικασίες) και «γυρολόγους» εκπαιδευτικούς και για τις επιπτώσεις στη μόρφωση των μαθητών. Η τυπική πλευρά της «κάλυψης των κενών» τους ενδιαφέρει και τίποτα παραπάνω. Και γενικότερα με προκλητικό τρόπο για τα κενά, τις ελλείψεις και τις παθογένειες του σχολείου φταίνε οι εκπαιδευτικοί!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search