• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άμεση απόσυρση του «εκπαιδευτικού υλικού» της εισαγωγικής "επιμόρφωσης" ζητά το Πανεπιστήμιο Αθηνών

March 05, 2023 4601

Ψήφισμα εξέδωσε η Κοσμητεία της Σχολής των Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών (ΕΚΠΑ) σχετικά με την Εισαγωγική Επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Με το ψήφισμα τα μέλη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα καταγγέλλονται επίσημα από Ομοσπονδίες και φορείς εκπαιδευτικών και δημοσιεύονται στον τύπο σχετικά με την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και ζητούν την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού από το ΥΠΑΙΘ.

To ψήφισμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (EKPA) -   Σχολή Επιστημών της Αγωγής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Τα μέλη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής εκφράζουν την ανησυχία τους για τα όσα καταγγέλλονται επίσημα από ομοσπονδίες και φορείς εκπαιδευτικών και δημοσιεύονται στον τύπο σχετικά με την εισαγωγική επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό υλικό που διανεμήθηκε για την επιμόρφωση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών υπάρχουν παραδείγματα, στα οποία μαθητές/τριες χαρακτηρίζονται ως «προβληματικοί», «αναρχικοί», «πνεύματα αντιλογίας» και επίσης σχολεία, με μεγάλο αριθμό μεταναστών/τριων μαθητών/τριών, χαρακτηρίζονται ως «καταυλισμοί στιγματισμένων».

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και ασκήσεις που με βάση εικόνες-σκίτσα ζητούν από τις/τους εκπαιδευτικούς να χαρακτηρίσουν μαθητές/τριες με μοναδικό κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνιση.

Τα όσα αναφέρονται παραπάνω αποτελούν παραδείγματα μιας αντίληψης για την εκπαίδευση που δεν συνάδει ούτε με τις σύγχρονες προσεγγίσεις των επιστημών της εκπαίδευσης, ούτε με την επιδίωξη για ισότιμη εκπαιδευτική ένταξη όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το γεγονός ότι τα κείμενα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε υλικό που χρησιμοποιείται για την υποχρεωτική εισαγωγική επιμόρφωση νέων εκπαιδευτικών τα καθιστά, συμβολικά, κείμενα διατύπωσης αρχών για το σύγχρονο σχολείο και τις επιδιώξεις της Πολιτείας για την εκπαίδευση. Δεδομένου ότι οι αντιλήψεις αυτές αντίκεινται σε κάθε επιστημονική προσέγγιση για το εκπαιδευτικό πλαίσιο, ζητούμε την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου «εκπαιδευτικού υλικού»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΠΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search