• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανακοίνωση - Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου σχετικά με το 26ο Γυμνάσιο

March 22, 2023 254

Στις 2 Μαρτίου, με τις αποφάσεις 343-344/2023 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου Αθήνας και του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε πειραματικά σχολεία. Η ακύρωση αποτέλεσε δικαίωση γονέων και εκπαιδευτικών που διεκδίκησαν να μην στερηθούν τα παιδιά το σχολείο της γειτονιάς τους. 

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την απόφαση του ΣτΕ, το Υπουργείο έσπευσε να την ακυρώσει, με νέα Υπουργική Απόφαση που αποσκοπούσε αφενός στον επαναχαρακτηρισμό των σχολείων και αφετέρου να διασφαλιστεί η «απρόσκοπτη λειτουργία τους ως πειραματικά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας, το Υπουργείο, με τη γνωστή του αλαζονεία, χρησιμοποιεί τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων σαν κουρελόχαρτα για να διώξει τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα σχολεία της γειτονιάς τους και –όπως διατυμπανίζει- να «διευρύνει το δίκτυο πρότυπων και πειραματικών σχολείων».

Η ανακοίνωση της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

 Ανακοίνωση - καταγγελία για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου σχετικά με το 26ο Γυμνάσιο

Στις 2 Μαρτίου, με τις αποφάσεις 343-344/2023 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου Αθήνας και του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε πειραματικά σχολεία. Η ακύρωση αποτέλεσε δικαίωση γονέων και εκπαιδευτικών που διεκδίκησαν να μην στερηθούν τα παιδιά το σχολείο της γειτονιάς τους.

Είχε προηγηθεί μεγάλος αγώνας για να μην περάσει η αιφνιδιαστική και αυταρχική απόφαση του Υπουργείου, η οποία χαρακτήριζε ως πειραματικά το 26ο Γυμνάσιο Αθήνας και το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου χωρίς κανένα κριτήριο και –ιδίως- χωρίς καμία μέριμνα για τους μαθητές που φοιτούν στα συνδεδεμένα σχολεία. Ειδικά για την περίπτωση του 26ου Γυμνασίου, μια πολύ μεγάλη περιοχή του κέντρου, από την Αλεξάνδρας ως και την Πλάκα, έμενε χωρίς σχολείο της γειτονιάς!

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την απόφαση του ΣτΕ, το Υπουργείο έσπευσε να την ακυρώσει, με νέα Υπουργική Απόφαση που αποσκοπούσε αφενός στον επαναχαρακτηρισμό των σχολείων και αφετέρου να διασφαλιστεί η «απρόσκοπτη λειτουργία τους ως πειραματικά».

Το Υπουργείο, με τη γνωστή του αλαζονεία, χρησιμοποιεί τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων σαν κουρελόχαρτα για να διώξει τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα σχολεία της γειτονιάς τους και –όπως διατυμπανίζει- να «διευρύνει το δίκτυο πρότυπων και πειραματικών σχολείων».

Το πόσο ενδιαφέρεται για τα σχολεία, πειραματικά και μη, όμως είναι ξεκάθαρο από καιρό. Οι κρίσεις συμβούλων με στόχο την αξιολόγηση «εδώ και τώρα» έχουν οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου αναταραχή, αφήνοντας τα σχολεία με σημαντικά κενά. Ενδεικτικά, στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθήνας υπάρχουν πλέον 4 πλήρη κενά σε ειδικότητες πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων. Πώς θα καλυφθούν άραγε τα κενά αυτά; Τι θα γίνει με τους μαθητές και τις μαθήτριες που αλλάζουν καθηγητές λίγο πριν την  τελική ευθεία των εξετάσεων; Ψιλά γράμματα για το Υπουργείο που σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα αδιανόητα για την εποχή κενά, μας ζητά να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες καταπατώντας οποιαδήποτε έννοια εργασιακού δικαιώματος και διατυμπανίζει ότι δεν χάνεται καμία ώρα μαθήματος όταν... χιονίζει (βλέπε τηλεκπαίδευση)!

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου που χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη κατά το δοκούν και μόνο για την εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών. Καμία γειτονιά χωρίς σχολείο! Η αξιολόγηση θα ακυρωθεί στην πράξη! Καμία ανάληψη υπερωρίας από κανένα συνάδελφο/συναδέλφισσα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search