• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όμηροι της διαμάχης μεταξύ δύο Δήμων της Σαντορίνης οι...εκπαιδευτικοί!

June 02, 2023 1014

Όμηροι της διαμάχης μεταξύ δύο Δήμων της Σαντορίνης έχουν πέσει οι...εκπαιδευτικοί του νησιού, που εδώ και 9 μήνες δεν έχουν λάβει , όπως καταγγέλλουν, το επίδομα στέγασης (οικονομικό βοήθημα) που τους είχαν υποσχεθεί!

«Ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Θηρασιάς υποστηρίζει με καημό πως η κοινότητά του είναι εντελώς παραμελημένη μιας και ο Δήμος Θήρας καιρό τώρα δεν ικανοποιεί κανένα αίτημά του για τη βελτίωση των υποδομών του μικρού νησιού της Θηρασιάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση του προέδρου να συναινέσει σε μία σειρά ζητημάτων του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων και της χορήγησης βοηθήματος στους εκπαιδευτικούς. Ουσιαστικά είμαστε οι παράπλευρες απώλειες της παραπάνω αντιπαράθεσης! Ως πότε όμως θα συνεχίζεται αυτό; Ως πότε θα είμαστε όμηροι και θύματα αυτής της μάλλον προσωπικής αντιπαράθεσης; Ως πότε οι αρμόδιοι φορείς θα μας εμπαίζουν και θα μας περιφρονούν;», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί με αγανάκτηση...

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ήταν αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν ο Δήμαρχος Σαντορίνης απαντώντας στην απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια στα ΜΜΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που συναντήσαμε όσοι ήρθαμε για να προσφέρουμε στα σχολεία του νησιού, διατυμπάνιζε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha με πρωτοφανή βεβαιότητα και σιγουριά πως όχι μόνο δεν είμαστε ανεπιθύμητοι στο νησί αλλά θα δινόταν κιόλας σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του νησιού ένα οικονομικό βοήθημα που περίπου θα κυμαινόταν σε ένα ποσό άνω των 300Ε. Μάλιστα στη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τότε λίγες μέρες αργότερα ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωνε πως το βοήθημα αυτό θα δινόταν Φεβρουάριο με Μάρτιο. Σήμερα μπήκαμε στον Ιούνιο, δηλαδή 9 μήνες μετά, και αυτή η συγκεκριμένη ελάχιστη οικονομική στήριξη δε μας έχει ακόμη δοθεί! Τα χρήματα υπάρχουν! Οι λόγοι όμως που δε δίνεται είναι καθαρά πολιτικοί και εμείς είμαστε τα θύματα μιας ακόμη πολιτικής αντιπαράθεσης!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση την περίοδο του κορωνοϊού) το συγκεκριμένο επίδομα δινόταν από τα έσοδα του Τελεφερίκ Σαντορίνης «Ίδρυμα Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού». Πρόκειται για έναν κοινωφελή οργανισμό, το ΔΣ του οποίου αποτελείται από Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Προκειμένου να ισχύσει ένα ψήφισμα η απόφαση οφείλει να είμαι ομόφωνη με άλλα λόγια να υπερψηφιστεί από όλα τα μέλη. Και κάπου εδώ ξεκινά η τραγωδία για το ζήτημα του οικονομικού βοηθήματος των αναπληρωτών.

 

Ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Θηρασιάς υποστηρίζει με καημό πως η κοινότητά του είναι εντελώς παραμελημένη μιας και ο Δήμος Θήρας καιρό τώρα δεν ικανοποιεί κανένα αίτημά του για τη βελτίωση των υποδομών του μικρού νησιού της Θηρασιάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση του προέδρου να συναινέσει σε μία σειρά ζητημάτων του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων και της χορήγησης βοηθήματος στους εκπαιδευτικούς. Ουσιαστικά είμαστε οι παράπλευρες απώλειες της παραπάνω αντιπαράθεσης! Ως πότε όμως θα συνεχίζεται αυτό; Ως πότε θα είμαστε όμηροι και θύματα αυτής της μάλλον προσωπικής αντιπαράθεσης; Ως πότε οι αρμόδιοι φορείς θα μας εμπαίζουν και θα μας περιφρονούν; Κάτι πρέπει να συμβεί! Διεκδικούμε τη χορήγηση του συγκεκριμένου οικονομικού ποσού ως μία έσχατη, ελάχιστη αλλά κυρίως έμπρακτη βοήθεια! Θα θέλαμε να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση η πρόθεσή μας δεν είναι να εμπλακούμε στην προαναφερθείσα τοπική πολιτική διένεξη. Εάν πράγματι οι ιθύνοντες επιθυμούν να συνεχίσουν να έρχονται εκπαιδευτικοί στο νησί παρά τις πρωτόγνωρα αντίξοες που έχουν να αντιμετωπίσουν, θα πρέπει να ενσκήψουν στο πρόβλημά μας με τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση προς όφελος όλων και κυρίως των παιδιών!

Καλούμε τον πρόεδρο της Θηρασιάς να ανταποκριθεί με σύνεση στο δίκαιο αίτημά μας!

Καλούμε το Δήμαρχο Θήρας να φανεί συνεπής στις δηλώσεις του!

Ομάδα Αναπληρωτών και Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών και EEΠ-ΕΒΠ Σαντορίνης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search