• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ιανός: Απανθρωπιά για τους άστεγους που μας χαλάνε τη «βιτρίνα»

February 18, 2022 609

 

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο μεσογειακός κυκλώνας με το όνομα “ΙΑΝΟΣ” σάρωνε την Αθήνα και ο κρατικός μηχανισμός έπαιρνε μέτρα και έδινε οδηγίες.

Δεκάδες ίσως και εκατοντάδες άστεγοι τότε έψαχναν να βρουν μέρος να προφυλαχθούν από τον “ΙΑΝΟ”, να βρουν ένα μέρος να μην κινδυνεύουν, να μη “σαρωθούν” από τη μανία της φύσης. Και έτσι έκαναν κάθε φορά που η κακοκαιρία με τα διάφορά ονόματα της κυριαρχούσε στην Αθήνα.

Αυτές τις μέρες κάποιοι άστεγοι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άλλο Ιανό για τον οποίο η “βιτρίνα” είναι πάνω από τους ανθρώπους.

Αναφερόμαστε στην υπεύθυνη «ανθρώπινου δυναμικού» (τι τίτλος και αυτός) της γνωστής αλυσίδας ΙΑΝΟΣ που έστειλε εσωτερική «οδηγία» για εκδίωξη αστέγων  από το κατάστημα της οδού Σταδίου, επειδή οι άστεγοι που βρίσκουν καταφύγιο εκεί τις νύχτες χαλάγανε τη «βιτρίνα».

Συγκεκριμένα η υπεύθυνη της αλυσίδας καλούσε τον διαχειριστή του κτηρίου να αποτρέπει στους άστεγους να κοιμούνται έξω από το κτήριο, προχωρώντας μάλιστα και σε απάνθρωπα μέσα όπως βρέξιμο των εξωτερικών χαλιών.

Το μήνυμα – οδηγία της απανθρωπιάς είχε απ΄ όλα και κατάβρεγμα μοκέτας και πεζοδρομίου και ενεργοποίηση σειρήνας και σεκιούριτι εναντίον των αστέγων

Κατά τα άλλα πουλάμε πολιτισμό… Μιλάμε για την ίδια «υπεύθυνη» που δήλωνε πριν λίγο καιρό ότι «σφίγγεται η καρδιά της όταν βλέπει ανθρώπους να κοιμούνται στο δρόμο» όταν συνεντευξιαζόταν ως υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Υ.Γ. Η κεντρική φωτογραφία είναι από το φβ της υπεύθυνης ανθρώπινου δυναμικού του ΙΑΝΟΥ

Χρήστος Κάτσικας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search