• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Είκοσι πέντε συμβόλαια θανάτου, όχι στην Κολομβία…

April 28, 2022 834


Από Δημήτρης Μηλάκας

Δεν είναι ούτε στην Κολομβία, ούτε στο Μεξικό. Είναι στην Αθήνα τα 25 συμβόλαια θανάτου που εκπληρώθηκαν επαγγελματικά από πληρωμένους δολοφόνους μέσα σε λίγα χρόνια.


Και είναι η σημερινή κυβέρνηση η οποία είχε κάνει προεκλογικά σημαία την ασφάλεια του πολίτη, η οποία είχε, υποτίθεται, διαταραχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που, υποτίθεται πάλι, είχε δυσκολίες στον συγχρωτισμό με μια «δεξιοκρατούμενη» – ή ακόμα χειρότερα «χρυσαυγουλοκρατούμενη» – αστυνομία, υπονομεύοντας τελικά τις δυνατότητές της…

Ήρθαν λοιπόν οι άριστοι της Ν.Δ. και οι άριστοι των αρίστων που ανέλαβαν το έργο της εμπέδωσης της ασφάλειας του πολίτη συνεχίζουν το μέτρημα των συμβολαίων θανάτου που υλοποιούνται.

Η τελευταία δολοφονία, με τον τρόπο μάλιστα που έγινε (στο σπίτι του θύματος), δείχνει ότι το έγκλημα είναι περισσότερο οργανωμένο από τα εντεταλμένα από το κράτος όργανα καταστολής του.

Ακόμα χειρότερα, η επαναλαμβανόμενη «ησυχία» η οποία επικρατεί ύστερα από το κροτάλισμα των όπλων και τους όρκους τιμής των αρχών ότι θα συλλάβουν τους δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι (και) στην Ελλάδα το οργανωμένο έγκλημα συμπεριλαμβάνει τμήματα του κράτους.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι «μαφιόζοι» κυκλοφορούν με συνοδευτικά αυτοκίνητα γεμάτα οπλοφόρους σωματοφύλακες χωρίς ποτέ κάποια πομπή τους να έχει παρενοχληθεί από την αστυνομία; Πώς μπορεί να εξηγηθεί η αδράνεια των εποπτικών οικονομικών μηχανισμών να «μυρίσουν» το μαύρο χρήμα και την πορεία ξεπλύματός του;

Πώς είναι δυνατό μια αστυνομία με τόσα μέσα, ανθρώπινους και υλικούς πόρους, να αδυνατεί να εξιχνιάσει τέτοιου είδους αποτρόπαια και «θεαματικά» εγκλήματα, όπως το τελευταίο με θύμα τον «γνωστό άνθρωπο της νύχτας» Σκαφτούρο ή όπως το περσινό με θύμα τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ;

Οι εξηγήσεις είναι απλές και ο καθένας διαλέγει και παίρνει.
· Είτε οι διωκτικές αρχές είναι προσανατολισμένες απλώς στο κυνήγι κάποιων φουκαράδων παραβατικών ή στην καταστολή των κοινωνικών εξάρσεων.

· Είτε οι διωκτικές αρχές είναι πλήρως διαβρωμένες από το οργανωμένο έγκλημα.

· Είτε, τέλος, είναι απόλυτα ανίκανες.

Ποια απάντηση άραγε διαλέγει η ηγεσία (η σημερινή και οι προηγούμενες) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Διαβάστε επίσης:

Ανήκουμε στη Δύση!

Μητσοτάκης – Τσίπρας γιατί δεν τολμούν ένα debate τύπου Γαλλίας;

Το ΝΑΤΟ μέσα στην Ουκρανία
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search