• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων

June 13, 2022 836

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

"Με τελεσίγραφα και με αισχρό τρόπο η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ως «εκπρόσωπος» της κυβέρνησης εκβιάζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στη δουλειά, στη συνέχιση της εργασίας τους με «αντάλλαγμα» μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου." Αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ και στη συνέχεια τονίζει: "Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στις 17 Ιούνη ώστε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων. Με έναν ωμό εκβιασμό η ειδική διαχείριση απαίτησε την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων τάζοντας δήθεν επαναπρόσληψεις με συμβάσεις ενός και δύο μηνών."

Μαζί με την ανακοίνωση τηξς ΕΛΜΕ Πειραιά παραθέτουμε και την ανακοίνωση της Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όχι στους εκβιασμούς και τις απειλές - Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ

Όλοι 14 Ιούνη στις 14.00 έξω από την Βουλή

Με τελεσίγραφα και με αισχρό τρόπο η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ως «εκπρόσωπος» της κυβέρνησης εκβιάζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στη δουλειά, στη συνέχιση της εργασίας τους με «αντάλλαγμα» μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η ειδική διαχείριση έδωσε τελεσίγραφο ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και θα οδηγήσουν στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όσους ζουν από την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ.

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στις 17 Ιούνη ώστε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων. Με έναν ωμό εκβιασμό η ειδική διαχείριση απαίτησε την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων τάζοντας δήθεν επαναπρόσληψεις με συμβάσεις ενός και δύο μηνών.

Η ίδια κυβέρνηση που θέλει να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους που χρόνια τώρα «δένουν τ’ατσάλι» επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα των εργατών και του λαού της περιοχής με τελεσίγραφα και εκβιασμούς.

Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα σπάσει τον τσαμπουκά της Κυβέρνησης!

Οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα θα λιώσουν στο καμίνι της ΛΑΡΚΟ!

Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ!

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ 14.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλους τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και ψηφίζεται την Τρίτη 14/6, επιδιώκεται να μπει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και να πεταχτούν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την απαράδεκτη τροπολογία, πρώτον περιλαμβάνεται η κυνική παραδοχή ότι οι απολύσεις γίνονται για να περάσει η επιχείρηση «καθαρή» από εργαζόμενους, στους επόμενους επενδυτές και δεύτερον ότι αυτό το έγκλημα αποτελεί εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΕ από το 2014!

Η εξέλιξη αυτή έχει σηκώσει στο «πόδι» τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που την Τρίτη απεργούν και κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

Εν τω μεταξύ η ειδική διαχείριση που έχει οριστεί για την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων, ώστε να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας (εκδικάζονται στις 17/6), τάζει επαναπροσλήψεις με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις, κι αυτό όχι για όλους, με ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2022.

Όχι στους Εκβιασμούς και τις Απειλές-Κάτω τα Χέρια από τη ΛΑΡΚΟ

Το Δικαίωμα στη Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΗ 14.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Για το Δ.Σ.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search