• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Όλες κι όλοι στη γενική πανεργατική απεργία στις 16/3 - Καμία – κανένας στη δουλειά, όλες κι όλοι στους δρόμους!

March 14, 2023 627

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Όλες κι όλοι στη γενική πανεργατική απεργία στις 16/3/2023!

Όλοι κι όλες στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις! 

Καμία – κανένας στη δουλειά, όλες κι όλοι στους δρόμους!

Κάτω τα κέρδη τους για να νικήσουν οι ζωές μας!

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει αγώνας και ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής αυτής! Κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), κράτος και κεφάλαιο, ΕΕ και ΟΟΣΑ άσκησαν πολιτικές με τις οποίες τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού, της ασφάλισης, των μεταφορών, του νερού και του ρεύματος μετατράπηκαν σε εμπορεύματα, ιδιωτικοποιήθηκαν ή η λειτουργία τους μεταλλάχθηκε ώστε να λειτουργεί ανταγωνιστικά, προς όφελος της αγοράς και με κριτήριο το κέρδος.

Μας είπαν ότι δεν υπάρχουν «κοινωνικά αγαθά» και δικαιώματα, ότι δεν υπάρχουν σύγχρονες εργατικές ανάγκες, παρά μόνο «ατομική ευθύνη» για να αποκτήσεις ό,τι έχεις ανάγκη… Και μας «τάισαν» φτώχεια και ανεργία!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει την ευθύνη στους σταθμάρχες σε πρώτο χρόνο κι αργότερα να διαχύσει την ευθύνη της σε όλους παίρνει νέα χαρακτηριστικά. Το «μαζί τα φάγαμε» για την επιβολή των μνημονίων που ξεστόμισε ο Πάγκαλος πριν 10 χρόνια για λογαριασμό του πολιτικού συστήματος, στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί από το «όλοι φταίμε» για την εγκληματική δολοφονία στα Τέμπη. Στόχος να μην αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες σε αυτούς, δηλαδή στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που με τις αποφάσεις τους απαξίωσαν, διέλυσαν και πούλησαν τον ΟΣΕ στους ιδιώτες. 45 εκατομμύρια € την ΤΡΕΝΟΣΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, 50 εκατομμύρια € τον χρόνο επιδότηση η ΝΔ!

Ο λαός, η εργαζόμενη πλειοψηφία όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτή τη λογική, αλλά κατά χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απεργεί και διαδηλώνει, με στόχο όχι μόνο να μην ξεχαστεί το έγκλημα, αλλά και να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών.

Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές εδώ και 2 βδομάδες βρίσκονται στο δρόμο καταδικάζοντας την πολιτική που ιδιωτικοποιεί τα δημόσια αγαθά αφού πρώτα τα διαλύσει και τα απαξιώσει. Η Παιδεία, η Υγεία, οι Μεταφορές και η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και δεν ιδιωτικοποιούνται! Αυτό είναι το αίτημα που αυτή την ώρα ενώνει όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πιάνοντας το νήμα των προηγούμενων κινητοποιήσεων, για την Πέμπτη 16/3/2023 έχει προκηρυχθεί γενική απεργία. Η νέα γενική απεργία είναι η συνέχεια της μεγαλειώδους πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης της 8ης Μάρτη. Η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάζεται να συρθεί στην απεργία αυτή, για να ξεπλυθεί από την πολιτική της συγκάλυψης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Γιατί αυτό είναι ένοχη η σιωπή της εδώ και τόσες ημέρες. Η ΓΣΕΕ διασύρθηκε ακόμη και από τα συστημικά πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ μια και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ούτε ανακοίνωση δεν είχε βγάλει για το έγκλημα! Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να κηρύξει απεργία για τις 16/03.

Αυτήν την απεργία να την κάνουμε ένα βήμα κλιμάκωσης κι όχι τερματισμού των κινητοποιήσεων για την εγκληματική δολοφονία. Να πάρει πιο γενικευμένα χαρακτηριστικά ρήξης με την πολιτική τόσο της συγκεκριμένης κυβέρνησης, όσο και κάθε επίδοξου διαχειριστή που θα επιχειρήσει να την εφαρμόσει. Η απόλυτη δέσμευσή Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο άρμα της ΕΕ και των μνημονίων δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ήδη η κυβέρνηση, ενώ ρίχνει τα γνωστά κροκοδείλια δάκρυα για τους δολοφονημένους των Τεμπών, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση ενός άλλου κοινωνικού και δημόσιου αγαθού, του Νερού, την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιεί την Ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Παίδων.

Τώρα χρειάζεται να απαιτήσουμε την ανατροπή τους και την διαμόρφωση ενός πλαισίου που να απαιτεί το κίνημα! Ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – Μεταφορές κλπ. Απαιτούμε:

•          Να ικανοποιηθούν όλα τα βασικά αιτήματα του κινήματος στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό.

•          Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά με υψηλής ποιότητας παροχές, με μαζικές προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού με σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, και με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας!

•          Να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου! Να καταργηθούν τώρα όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που εκποίησαν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομο! Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ!

•          Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Νερού!

•          Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για του εξοπλισμούς!

Όχι άλλες θυσίες στο βωμό του κέρδους!

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετούν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search