• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΕΕ του πολέμου και των πολυεθνικών

February 05, 2024 301

Ταραχή έφεραν στους γκαουλάιτερ του Ευρωπαϊκής Ένωσης οι κινητοποιήσεις χιλιάδων αγροτών έξω από τα κτίρια των ευρωθεσμών στις Βρυξέλλες. Η οργή των αγροτών, που είχαν κατακλύσει τον χώρο με πάνω από 1.000 τρακτέρ, ήταν έκδηλη. Συνθήματα, φωτιές, συγκρούσεις με τα βελγικά ΜΑΤ, εκτόξευση κοπριάς προς τα διοικητήρια της ΕΕ, που θεωρεί απόβλητα τους φτωχούς αγρότες, τους εργαζόμενους, τις ανάγκες των λαών της Ευρώπης. Πανευρωπαϊκή η κινητοποίηση των αγροτών, υποκινήτρια η πολιτική της ΕΕ.

Την ίδια ώρα που η Σύνοδος Κορυφής γύριζε την πλάτη στα αγροτικά αιτήματα (δίνοντας μικροπράγματα, όπως τη μείωση των στρεμμάτων αμειψισποράς για φέτος), αποφάσιζε πανηγυρικά να δώσει ακόμα 50 δισ. στον Ζελένσκι για να συνεχίσει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ! 50 δισ. είναι σχεδόν η ετήσια χρηματοδότηση της ΚΑΠ για όλη την Ευρώπη! Λεφτά για τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τις κοινωνικές ανάγκες δεν υπάρχουν, περισσεύουν όμως για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, το όργιο των εξοπλισμών, που εξαιρέθηκαν από τον υπολογισμό του ελλείμματος.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα το βλέπουν πιο καθαρά και οι αγρότες στην Ελλάδα. Η ΕΕ επέβαλε τα μνημόνια και τις άγριες περικοπές υπέρ του κεφαλαίου. Η ΕΕ παρέδωσε σε ιδιώτες την ενέργεια, τα τρόφιμα, τα τρένα, τα πάντα. Έφερε φτώχεια, ακρίβεια κι εγκλήματα όπως στα Τέμπη. Η ΕΕ στηρίζει την εθνοκάθαρση του Ισραήλ, υψώνει τείχη κατά προσφύγων και τους πνίγει στη Μεσόγειο. Το νομικό πλαίσιο της ΕΕ αξιοποιείται για την κατάργηση του ελληνικού Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η ΕΕ είναι το στρατηγείο του κεφαλαίου, σε αυτήν ορκίζονται αστικά κόμματα και κυβερνήσεις.

Μόνο μια Αριστερά που υψώνει τώρα τη σημαία της απειθαρχίας, ρήξης και εξόδου από την ΕΕ, στο κίνημα και στην πολιτική πάλη, είναι άξια του ονόματός της.

ΠΗΓΗ: euforipediada.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search