• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΟΑ την Τετάρτη 29/3, στις 12.00!

March 29, 2023 540

 

Όλες, όλοι και όλα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΠΟΑ την Τετάρτη 29/3, στις 12.00!

Την Παρασκευή 24/3, λίγες μόλις μέρες μετά από την λήξη της κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μόλις την επομένη της λήξης της κατάληψης του κτηρίου Τσίλλερ, το Υπουργείο Πολιτισμού εν μία νυκτί πέρασε νέους νόμους που χτυπάνε ακόμα περισσότερα τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Η κυβέρνηση βρίσκει συνεχώς τους τρόπους για να καταστρέφει τα ελάχιστα μας δικαιώματα ως επαγγελματίες και να δυσχεραίνει τις εργασιακές μας σχέσεις. 

Ως σπουδάστριες, σπουδαστές και σπουδαστά αναρωτιόμαστε ειλικρινά σε ποιον κλάδο ετοιμαζόμαστε να μπούμε μετά το τέλος των εντατικών, υποχρεωτικών τριετών σπουδών μας.

Σε έναν κλάδο όπου οι πρόβες μας δεν θεωρούνται αναπόσπαστο και βασικό κομμάτι της εργασίας μας, αλλά αντιθέτως θεωρούνται “παροχή υπηρεσιών¨;

Σε έναν κλάδο όπου τα πτυχία μας θεωρούνται απολυτήρια λυκείου και δεν εντάσσονται σε καμία απολύτως επαγγελματική βαθμίδα;

Σε έναν κλάδο που συνεχώς ιδιωτικοποιείται χωρίς να λειτουργούν τα ΔΗΠΕΘΕ και τα Κρατικά Θέατρα με τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις;

Σε έναν κλάδο όπου το κράτος δεν στηρίζει με κανέναν απολύτως τρόπο παρα μόνο υποβαθμίζει διαρκώς;

Δεν σταματάμε τους αγώνες μας και παρότι έχουμε επιστρέψει στα μαθήματα, συνεχίζουμε να κάνουμε δράσεις, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και να στηρίζουμε με όλη μας την αλληλεγγύη τις καταλήψεις στα θέατρα ΡΕΞ, Ολύμπια και Απόλλων (στην Πάτρα) όπως επίσης και την υπό κατάληψη Καλών Τεχνών και όλες τις υπόλοιπες καταλήψεις στην Ελλάδα και καταδικάζουμε την συνεχή αστυνομική πολιορκία της υπό κατάληψη Πρυτανείας. Φυσικά, συμπαραστεκόμαστε με εγκάρδια αλληλεγγύη στους συναγωνιστές και συναγωνιστριες της κατάληψης του Ρεξ που δέχονται διαρκείς πιέσεις για την λήξη της κατάληψης.

Διεκδικούμε την Τέχνη και την Παιδεία που μας αξίζει. Ο αγώνας συνεχίζεται και απαιτούμε την άμεση εκπλήρωση των αιτημάτων μας όπως αυτά υπήρχαν και κατά την διάρκεια των καταλήψεων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

1 )Άμεση τροποποίηση του ΠΔ 85/22, με την υπαγωγή όλων των απόφοιτων Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών (Ιδιωτικών και Κρατικών) σε μισθολογική βαθμίδα ισότιμη με ΤΕ.

2) Έμπρακτη εφαρμογή του άρθρου 16 παρ. 7 Συντάγματος με την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανώτερης Τριτοβάθμιας Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, για τα πτυχία όλων των υποπτευομένων  από το ΥΠΠΟΑ καλλιτεχνικών σχολών.

Συγκεκριμένα, τη διαβάθμιση μας σε βαθμίδα ανάλογη της Ανώτερης Τριετούς Τριτοβάθμιας Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, ανώτερη της μεταλυκειακής (στην οποία υπάγονται τα ΙΕΚ με κατά ανώτατο όριο φοίτησης 2 έτη) και κατώτερη των Α.Ε.Ι.

Μετά την εξασφάλιση των άνωθεν, απαιτούμε:

3) Ίδρυση νέου Δημόσιου και Δωρεάν, Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Παραστατικών Τεχνών ώστε να εξασφαλίζεται η τριτοβάθμια, ακαδημαϊκή, τυπική, καλλιτεχνική εκπαίδευση επιπέδου ΠΕ, με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

4)Με την ίδρυση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Παραστατικών Τεχνών, παράλληλη πρόβλεψη προγράμματος εξομοίωσης των πτυχίων όσων θα έχουν αποφοιτήσει μέχρι τότε από Ανώτερη Καλλιτεχνική σχολή.

5) Την παροχή σίτισης, στέγασης, δωρεάν συγγραμμάτων, κρατικών υποτροφιών και οικονομικής στήριξης στο σπουδαστικό σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ σχολών (κρατικών και ιδιωτικών) καθώς και την περαιτέρω στελέχωση (προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κατάλληλες εγκαταστάσεις) των δημόσιων εξ΄αυτών σχολών.

Ο Συντονισμός Σπουδαστών Δραματικών Σχολών αποτελείται από πολυάριθμους Σπουδαστές/τριες/ά από ιδιωτικές ημικρατικές και κρατικές καλλιτεχνικές σχολές από όλη την Ελλάδα. 

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search