• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πορεία υπέρ της 12χρονης, θύματος βιασμών, μετά την επίθεση εναντίον της - Εκφοβισμό από τις αρχές καταγγέλλει η δικηγόρος & η Επιτροπή Αλληλεγγύης

April 06, 2023 509

 

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας οργανώνει για την Παρασκευή 7 Απριλίου η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, η οποία επισημαίνει ότι οι φόβοι για την εξέλιξη της υπόθεσης, τον εντοπισμό των εμπλεκομένων ή μη, αλλά και για την προστασία της ζωής της 12χρονης, «μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο από την προκλητική αδράνεια της πολιτείας και των κρατικών αρχών για την περιφρούρησή της και την προστασία της ζωής της».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Τρίτη, το ανήλικο κορίτσι δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της θείας της όπου φιλοξενείται από άγνωστο άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος την τραυμάτισε στο χέρι. Και αυτό ήταν ένα από τα περιστατικά εκφοβισμού που έχει υποστεί η ίδια και ο μικρότερος αδερφός της. Προς το παρόν πάντως, δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως πληροφορίες για την πορεία της έρευνας της αστυνομίας για το περιστατικό.

Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία με ανακοίνωσή της φαίνεται ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε η ανήλικη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η καταγγελία της «εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά». Ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της, ισχυριζόμενη ότι «Η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Σύμφωνα με τις δικηγόρους του κοριτσιού, η 12χρονη είναι έτοιμη να καταθέσει ξανά στην αρμόδια ανακρίτρια και να υποδείξει ακόμη 6 ή 7 νέα πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση των παιδοβιασμών και της μαστροπείας. Μάλιστα έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, παρά το γεγονός ότι προηγούμενο ανάλογό αίτημά της είχε απορριφθεί.

Η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών καλεί σε πορεία αλληλεγγύης στις 6 μ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου 29, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, «εύλογα σκεφτόμαστε ότι κάποιοι/ες μεγαλόσχημοι/ες κρύβονται πίσω από την υπόθεση και χρειάζεται χρόνος για να καλυφθούν τα ίχνη τους». Και τονίζει: «Εμείς από μεριάς μας μαζί με τις ομάδες αλληλεγγύης υψώνουμε ασπίδα προστασίας για το παιδί, διεκδικούμε την αμέριστη και απαραίτητη αρωγή της πολιτείας και την εξιχνίαση του κυκλώματος μαστροπείας».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ

Αρκετό καιρό τώρα παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη των ερευνών γύρω από τον παιδοβιασμό και την σεξουαλική εκμετάλλευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

 Οι δικηγόροι υπεράσπισης, ομάδες αλληλεγγύης, γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, υπογραμμίζουμε με κάθε τρόπο τους ελλιπείς χειρισμούς από μέρους των αρχών, την επαναθυματοποίηση του παιδιού κατά τη διαδικασία των καταθέσεών της, καθώς και τη μεθόδευση συγκάλυψης της υπόθεσης.

Δε φτάνει που η αρμόδια υφυπουργός έδωσε το ακριβές στίγμα της διαμονής για το μικρό κορίτσι και το αδερφάκι του, δε φτάνουν τα ψυχολογικά τραύματα, τα δύο παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν και πράξεις εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης, με τελευταία την επίθεση με μαχαίρι.

Από την προφυλάκιση της μητέρας με ελλιπή στοιχεία, τις διαρκείς-βασανιστικές- καταθέσεις, μέχρι την αδιαφορία των αστυνομικών αρχών και την εγκατάλειψη της οικογένειας από το κράτος, φαίνεται ότι επιχειρείται συγκάλυψη της υπόθεσης, κάτι που γεννά σοβαρές υποψίες, σε συνδυασμό με τις απειλές του βασικού υπόδικου ότι θα αποκαλύψει ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Οι φόβοι μας είναι μεγάλοι και για την εξέλιξη της υπόθεσης, για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων ή μη, αλλά και για την προστασία της ζωής της 12χρονης.

Μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο από την προκλητική αδράνεια της πολιτείας και των κρατικών αρχών για την περιφρούρησή της και την προστασία της ζωής της.

Πόσο μάλλον που αρκετά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο αναφέρονται σε κοινά στοιχεία με την υπόθεση της Ηλιούπολης, όπου ο θύτης κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και στην εμπλοκή της Greek Mafia.

Εύλογα σκεφτόμαστε ότι κάποιοι/ες μεγαλόσχημοι/ες κρύβονται πίσω από την υπόθεση και χρειάζεται χρόνος για να καλυφθούν τα ίχνη τους.

Έστω και καθυστερημένα ο Άρειος Πάγος επενέβη μέσω της αντιεισαγγελέως και ζήτησε από την εισαγγελία της περιοχής όπου διαμένει η 12χρονη με τα άτομα που έχουν αναλάβει την επιμέλειά της, την προστασία του παιδιού.

Εμείς από μεριάς μας μαζί με τις ομάδες αλληλεγγύης υψώνουμε ασπίδα προστασίας για το παιδί, διεκδικούμε την αμέριστη και απαραίτητη αρωγή της πολιτείας και την εξιχνίαση του κυκλώματος μαστροπείας.

Καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης που έχει οργανωθεί για την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 18:00 στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου 29, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών

Η δικηγόρος της οικογένειας περιγράφει συνθήκες εξέτασης που παρέπεμπαν σε ανάκριση κατηγορούμενου ατόμου, αναφερόμενη στην τετράωρη κατάθεσή της 12χρονης μετά την τελευταία επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι, στο σπίτι της θείας της που φιλοξενεί την ίδια και τον αδερφό της.

Η οικογένεια του θύματος έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις επιθέσεις σε βάρος της ανήλικης σε μια προσπάθεια, όπως λένε, να την αποτρέψουν από το να καταθέσει και πάλι για το κύκλωμα μαστροπείας.

«Ο Τ. Θεοδωρικάκος και η Δ. Μιχαηλίδου είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι αν της συμβεί κάτι», τονίζει η Ασπασία Ταραχοπούλου, σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5» και σημειώνει ότι «το παιδί αυτό ξανασταυρώνεται».

 

Η κ. Ταραχοπούλου ανέφερε ότι μετά από τη σημερινή επίπονη διαδικασία, το παιδί κλήθηκε να καταθέσει εκ νέου, κάτι που με υπόδειξη της συνηγόρου του δεν θα κάνει, αλλά θα πάει στην εισαγγελία ανηλίκων.

Η δικηγόρος μάλιστα αναρωτήθηκε πού βρήκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ιατροδικαστικές εκθέσεις που οι συνήγοροι της κοπέλας δεν έχουν, ενώ τόνισε ότι, εκτός από τις συνεχείς απόπειρες τρομοκράτησης, το κορίτσι δεν απολαμβάνει την παραμικρή κρατική μέριμνα.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη τονίζει, σε σχετική ανακοίνωση, ότι η ανήλικη βρέθηκε αντιμέτωπη με «εκφοβιστική ανάκριση επί τετράωρο, διαδικασία που αφορά κατηγορουμένους ενώ το 12χρονο παιδί είναι θύμα το ίδιο».

Σημειώνει ακόμα ότι η αστυνομία οφείλει να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με την ανακριτική αυτή μέθοδο, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων ότι η τακτική αυτή «συνοδεύτηκε από απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού “προστασίας του πολίτη” ο οποίος στοχοποίησε το ανήλικο θύμα παιδοβιασμού, δηλώνοντας “στοιχεία” σε τηλεοπτικά πάνελ σχετικά με ιατροδικαστική εξέταση που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Δημιουργεί ελγιεινή εντύπωση ότι ο υπεύθυνος υπουργός προσπάθησε να ακυρώσει την κατάθεση του ανήλικου θύματος πριν καν ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία που οι υπηρεσίες ανέλαβαν να διενεργήσουν».

Η Επιτροπή απαιτεί να σταματήσει η στοχοποίηση της 12χρονης απο τις διωκτικές αρχές και να σταματήσουν οι πολύωρες ανακρίσεις της, ενώ παράλληλα θέτει τα εξής ερωτήματα: 

 

-Πώς προχωράει η ουσιαστική έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη; Η αστυνομία οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την ανακριτική αυτή μέθοδο σε βάρος της ανήλικης καταγγέλουσας. […]

-Ποια υπηρεσία έδωσε εντολή στην ομάδα της ΟΠΚΕ να σταματήσει με προτεταμένα τα όπλα, αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε στις 3/2 τα δύο ανήλικα παιδιά και τη θεία, μετά από πολύωρη κατάθεση της μικρής στην Αθήνα, και γιατί;

-Ποιες ενέργειες έγιναν από τις αρχές μετά την καταγγελία στις 3/3 για πέτρες που πετάχτηκαν και έσπασαν τα τζάμια του σπιτιού που φιλοξενείται το παιδί; 

-Ποιο είναι το πόρισμα και πού κατέληξε;

-Σε ποιους ανήκει το αυτοκίνητο, του οποίου τα στοιχεία της πινακίδας δόθηκαν επίσημα στις αρχές, γιατί διαπιστώθηκε ότι μέσα από αυτό, άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά, φωτογράφιζε τα ανήλικα παιδιά;

-Ποιες είναι οι επιστημονικές κατευθύνσεις των παιδοψυχολόγων για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει η πολιτεία να προστατεύει το ανήλικο θύμα παιδοβιασμού σχετικά με τις ανακρίσεις; 

-Ποιες ενέργειες γίνονται ώστε να προστατεύεται ο ψυχισμός του παιδιού;

-Γιατί η αστυνομία συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική πολύωρων-εξαντλητικών ανακρίσεων προς τη μικρή, με αποτέλεσμα τον ψυχικό επανατραυματισμό της;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search