• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μετά από τρία χρόνια, οι εξαγγελίες για την κτιριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας από την Π.Ι.Ν, γίνονται “εξαγγελίες – μπαλάκι” στο Ταμείο Ανάκαμψης

November 15, 2022 314

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Μετά από τρία χρόνια, οι εξαγγελίες για την κτιριακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας από την Π.Ι.Ν, γίνονται “εξαγγελίες – μπαλάκι” στο Ταμείο Ανάκαμψης. Την ίδια ώρα η πλήρης υποβάθμιση, η ιδιωτικοποίηση της Π.Φ.Υ και της Υγείας γενικότερα, συνεχίζεται. Υπάρχει όριο στην κοροϊδία;

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο ζήτημα της Υγείας και ειδικότερα στις εξαγγελίες κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) για την κτιριακή αναβάθμιση και ενίσχυση των Κέντρων Υγείας που στην διάρκεια των τριών χρόνων έχουμε ακούσει πολλές φορές αλλά η πραγματικότητα τις διαψεύδει. Τα Κ.Υ στα νησιά μας καταρρέουν κτιριακά και αποψιλώνονται από προσωπικό.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 1 η: Για μας η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και κατοχυρωμένο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για λίγους, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους σε όλες τις βαθμίδες, χωρίς ιδιώτες και ανταποδοτικότητα.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 2η: Η πολιτική που έχει ρημάξει τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. από προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό ξεδιπλώνεται διαχρονικά και σταθερά.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 3η: Στόχος, η μετατροπή της υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα - προνόμιο για λίγους και σε ευκαιρία για ακόμα περισσότερες μπίζνες των ιδιωτικών μεγαθηρίων, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 4η: Αυτά τα μέτρα τα έχουν στηρίξει όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ, και συμπυκνώνονται σε νόμους της ΝΔ για το «νέο ΕΣΥ».

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 5η: Αυτό που έρχεται με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει όρθιο αφού καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του Ε.Σ.Υ., δίνει τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, με τους ασθενείς να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 6η: Το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιείται και για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων της Ε.Ε. στο χώρο της Υγείας δηλαδή, το περαιτέρω κλείσιμο, τη συγχώνευση δημόσιων μονάδων και υπηρεσιών, τη μετατροπή τους σε Ν.Π.Ι.Δ. - επιχειρήσεις, την προώθηση των Σ.Δ.Ι.Τ., το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην Υγεία, την ένταξη των δημόσιων υπηρεσιών σε μια ενιαία ΑΓΟΡΑ υπηρεσιών Υγείας.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 7η: Κυβερνήσεις, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι θιασώτες της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, επιχειρούν με ψέματα και λαθροχειρίες να παρουσιάσουν ως πρόοδο τις «μεταρρυθμίσεις τους».

Στο ίδιο επικοινωνιακό και αποπροσανατολιστικό παιχνίδι και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

Ø Από το 2020 εξαγγέλθηκαν 6.000.000 ευρώ για «μελέτες- κτιριακή αποκατάσταση- αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας». Από τότε μέχρι σήμερα μεταφέρονται στους προϋπολογισμούς χωρίς καμία υλοποίηση.

Ø Διανθίζονται, πότε με το Νοσοκομείο Αργοστολίου που μπαινοβγαίνει στις εξαγγελίες, πότε με το Κ.Υ. Βασιλικής Λευκάδας να το «μελετούν» και ο Υπουργός και η Περιφερειακή Αρχή και πότε με άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις περί στήριξης της Υγείας με τα εκατομμύρια να ανεβοκατεβαίνουν.

Ø Τώρα, Νοέμβρης του 2022, οι εξαγγελίες αυτές γίνονται μπαλάκι στο Ταμείο Ανάκαμψης με τον ικανοποιημένο Γ. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Θεμιστοκλέους να δηλώνει «ότι θα δημοπρατηθούν με προτεραιότητα τα πλέον ώριμα, όπως αυτά της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, από το ΤΑΙΠΕΔ και ότι η δέσμευση του Υπουργείου αφορά στα Κέντρα Υγείας, που δεν έχουν συνύπαρξη λειτουργίας με τον ΕΦΚΑ ή στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια» αφήνοντας εκτός το Κέντρο Υγείας Πόλης της Κέρκυρας και το Κέντρο Υγείας Αργοστολίου.

Το κρίσιμο όμως ζήτημα είναι ότι όλα αυτά εκτός από το ότι συνιστούν εμπαιγμό, δεν αποτελούν ενίσχυση αλλά διατήρηση της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης για την Υγεία του λαού. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία αλλά και με τις απαιτήσεις που προκύπτουν από τις νησιωτικές περιοχές, αφού ενισχύεται η κρατική υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας της δημόσιας δωρεάν υγείας και γιγαντώνεται η εμπορευματοποίηση της.

Επερωτάται η κα. Περιφερειάρχης:

1. Γιατί από το 2020 μέχρι σήμερα δεν υλοποιήσατε το έργο της αναβάθμισης των κτιρίων των Κ. Υγείας;

2. Ποιος τελικά μελετάει το Κέντρο Υγείας της Βασιλικής το υπουργείο ή η Π.Ι.Ν και ποιος θα το επισκευάσει;

3. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επισκευών των Κ.Υ. από το Ταμείο Ανάκαμψης;

4. Πόσα και ποια Κέντρα Υγείας και με ποιους όρους θα επισκευαστούν από το Υπουργείο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ;

5. Πόσα Κ.Υ. και πότε, θα επισκευαστούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search