• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η Ελλάδα καίγεται...

July 24, 2023 997

 

 Φωτιά στη Ρόδο μαίνεται για έβδομη ημέρα. Μεγάλες φωτιές υπάρχουν επίσης σε Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα. «Βροχή» πέφτουν τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών, ειδικά στο νησί του Ιονίου.

Στη Ρόδο τέσσερα είναι πλέον τα πύρινα μέτωπα, καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής, ξέσπασε άλλη μια εστία κοντά στο φράγμα Γαδουρά, προς τον οικισμό Μαλώνα και Μάσαρη. Τα άλλα τρία μέτωπα είναι στην περιοχή Απολλώνων, στην περιοχή των Λαέρμων, καθώς και εκείνο του Ασκληπιείου.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, κάτοικοι και εθελοντές, δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα η οποία κινείται νοτιοανατολικά και καίει σε μέτωπο χιλιομέτρων.

Και στην Κάρυστο της Εύβοιας η πύρινη κόλαση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το βράδυ της Κυριακής, ένα από τα πύρινα μέτωπα πλησίασε το χωριό Πλατανιστός. Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία σε κρίσιμα σημεία για να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Κάρυστο.

Μήκος πολλών χιλιομέτρων έχει η πυρκαγιά στο Αίγιο, με τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά προς την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών. Η φωτιά εξακολουθεί να καεί νότια της εθνικής οδού στον ορεινό όγκο με πορεία νοτιοανατολική, σύμφωνα με τη ροή του αέρα. Οι δυνάμεις επιχειρούν να την σταματήσουν νότια του χωριού Τράπεζα.

Σήμερα Δευτέρα οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: ARTI news

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search