• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Ούτε στη Λευκίμμη ούτε πουθενά! Έξω οι αξιολογητές απ΄ τα σχολειά!

January 28, 2024 1441

"Έξω οι "αξιολογητές" από τα σχολεία. Καθημερινά γίνεται φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί συλλογικά θα πετούν τους αξιολογητές έξω από τα σχολεία υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια και το δημόσιο σχολείο.

Για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στο 2ο Νηπιαγωγείο Λευκίμμης από τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες του Συλλόγου μας, νεοδιόριστους, μόνιμους και αναπληρωτές που ενωμένοι σε μια γροθιά δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση στα σχολεία τους!

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, ο Σύλλογός μας, με τους συναδέλφους του σχολείου, καθώς και άλλων όμορων, αποτρέψαμε την πραγματοποίηση ατομικής αξιολόγησης στο 2ο Νηπιαγωγείο Λευκίμμης, όπου η αξιολογήτρια δεν πάτησε καν το πόδι της. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δήλωσε στάση εργασίας και όλες και όλοι μαζί δεν επιτρέψαμε να προσέλθει στη διαδικασία αξιολόγησης. Οι συνάδελφοι, συμμετείχαν καθολικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει εγκαίρως η ΔΟΕ και παρέμειναν στο σχολείο ενώ κανένας γονέας και κηδεμόνας δεν έστειλε το παιδί του στο σχολείο εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου που δίνει με ψηλά το κεφάλι ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους αξιολογούμενους και την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου, η αξιολογήτρια χτύπησε αιφνιδιαστικά την πόρτα του σχολείου ζητώντας επιτακτικά να αξιολογήσει τους εκπαιδευτικούς που πραγματικά «έπεσαν από τα σύννεφα» καθώς δεν τους είχε ενημερώσει! Η «αξιολόγηση» εν κρυπτώ, η «αξιολόγηση» με… καταδρομικές μεθόδους, η εκβιαστική «αξιολόγηση» που θέτει εργαζόμενους σε ομηρία, η «αξιολόγηση» κόντρα στη βούληση και στις θέσεις ενός ολόκληρου κλάδου δεν μπορεί παρά να είναι μια «αξιολόγηση» που ντρέπεται για τον εαυτό της, μια «αξιολόγηση» που έχει ήδη αποτύχει στα μάτια και στη συνείδηση όσων πραγματικά αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την δημόσια εκπαίδευση.

Οι νέοι αξιολογητές – επιθεωρητές δεν είναι συνάδελφοι είναι εξ ορισμού ένα σώμα πραιτωριανών της κυβέρνησης με στόχο την «αξιολόγηση» - χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων. Οι μελιστάλακτοι εκβιασμοί στα απογευματινά τους τηλεφωνήματα και οι δήθεν συναινετικές διαδικασίες δεν ξεγελούν κανέναν. Ανεξάρτητα από πρόσωπα, "καλές προθέσεις" και κουβέντες του αέρα! Ή θα παραιτηθούν ή θα βρίσκονται απέναντι από τον κόσμο της εκπαίδευσης!

Την επόμενη ημέρα, η Διευθύντρια Π.Ε. Κέρκυρας ζήτησε με προφορική της εντολή να ενημερωθεί εγγράφως από την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου για τα γεγονότα που συνέβησαν την Τρίτη ζητώντας να ενημερωθεί «γιατί έκλεισε το σχολείο και οι νηπιαγωγοί έδιωξαν τα παιδιά και ότι αυτό ήταν παράνομο(!)».

Είναι αυτονόητο ότι η Διοίκηση δεν έχει καμία δουλειά να ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο για τη συμμετοχή των συναδέλφων σε συνδικαλιστικές διαδικασίες που αφορούν τον κλάδο. Συγχρόνως, είναι προφανές ότι η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την δίωξη οποιασδήποτε συνδικαλιστικής δράσης. Και μάλιστα πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που ο κλάδος δέχεται ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση και η βιομηχανία ΕΔΕ και ενδεχόμενων

πειθαρχικών διώξεων έχουν ιδιαίτερα αυξηθεί κατά μαχόμενων συναδέλφων. Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν εκφοβιζόμαστε!

Είναι πλέον φανερό ότι το υπουργείο θέλει τους διωκόμενους συναδέλφους ως «όμηρους», μπροστά στις κινητοποιήσεις που γίνονται ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και στις «επισκέψεις» των αξιολογητών. Με αυταρχισμό η Διοίκηση χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους για να σπείρει τον φόβο ανάμεσα στους συναδέλφους μας, τους οποίους θέλει πειθήνια να δέχονται τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Πρόκειται πράγματι για ένα επικίνδυνο δείγμα γραφής στο χώρο του σχολείου που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους και αναδεικνύει περίτρανα την ανάγκη της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών, πολιτικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Τα σωματεία έχουν πρώτο και κύριο καθήκον να προστατεύουν τα μέλη τους από τις απειλές και τις στημένες επιθέσεις της διοίκησης, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό τους. Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης των απεργών συναδέλφων, καθώς όπως ενημερωθήκαμε από τη διοίκηση υπήρξε τηλεφωνική ανώνυμη «καταγγελία» ενός γονέα που όφειλαν να διερευνήσουν. Με λίγα λόγια, οι νηπιαγωγοί που καθημερινά στο σχολείο προσπαθούν να καλύψουν όχι μόνο μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, αλλά και με την ηθική και συλλογική στάση τους να διαπαιδαγωγούν τους μαθητές τους στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καλούνται να εξηγήσουν γιατί με τη συμμετοχή τους στη νόμιμη στάση εργασίας «έκλεισε το σχολείο» κι αυτό έπειτα από ανώνυμη καταγγελία!!

Δηλώνουμε επίσης στους εκφραστές της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής πως οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται και οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται. Οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες θα δυναμώνουν ενάντια στην τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την πολιτική παραβίασης κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική καταπάτησης των βασικών κατακτήσεων μας στο χώρο της εκπαίδευσης, η αδιοριστία, τα πολλαπλά κενά στα σχολεία, η υποχρηματοδότηση, η κατηγοριοποίηση μέσω της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών στρώνουν το τοπίο για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων αντιδημοκρατικής, αντιδραστικής συμπεριφοράς που προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και απειλούν θεμελιώδεις συλλογικές δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί συνέχεια απαράδεκτων προσπαθειών της Κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Για να μην αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Συνεχίζουμε δυναμικά, όλοι μαζί να υψώνουμε τείχη απέναντι στους αξιολογητές. Κανένας και καμία νεοδιόριστος/-η συνάδελφος, δεν είναι μόνοι τους!

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικό, γονεϊκό και μαθητικό κίνημα μπορούμε να ακυρώσουμε τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας και με συλλογική δράση ακυρώνουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές! Δεν επιτρέπουμε να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία μας και οι μαθητές μας!

Είναι φανερό, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης όχι μόνο δεν έχει χαθεί, αλλά όσο μακρύς και δύσκολος κι αν είναι, στο τέλος θα κερδηθεί χάρη στους αγώνες των εκπαιδευτικών!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κανείς μόνος! Καμιά μόνη!

Θα νικήσουμε!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search