• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Νεκροί δυο Παλαιστίνιοι, 16 και 25 ετών, σε δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ

August 16, 2023 581

Δυνάμεις του ισραηλινού στρατού σκότωσαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη δύο Παλαιστίνιους, ο ένας από τους οποίους ήταν έφηβος, κατά τη διάρκεια εφόδου στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Ο Κουσάι Όμαρ Σουλεϊμάν αλ Ουαλάτζι (16 ετών) και ο Μοχάμεντ Ρίμπι Νζουμ (25 ετών) είναι νεκροί» μετά τους τραυματισμούς από σφαίρες «στον θώρακα από στρατιώτες της κατοχής [σ.σ. του Ισραήλ] κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Ιεριχώ τα ξημερώματα», εξήγησε το υπουργείο.

Ο Τσαχάλ –ο ισραηλινός στρατός– από την πλευρά του ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής» νυχτερινής επιχείρησης στον καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων Ακαμπάτ Τζαμπρ, κοντά στην Ιεριχώ, ύποπτοι άνοιξαν πυρ εναντίον δυνάμεών του, οι οποίες «ανταπέδωσαν με πραγματικές σφαίρες».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης συνελήφθη 20χρονος, σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Οι νέοι θάνατοι καταγράφονται με φόντο τη συνεχιζόμενη έξαρση της βίας στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η έφοδος του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό δεν κράτησε παρά λιγότερο από μία ώρα, διευκρίνισαν κάτοικοι νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Κλιμάκωση της βίας

Η βία στη Δυτική Όχθη δεν έχει σταματήσει να κλιμακώνεται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, με αλλεπάλληλες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, εφορμήσεις εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά, αντιισραηλινές επιθέσεις.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης τουλάχιστον 216 Παλαιστίνιοι, 28 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημες ανακοινώσεις των δυο πλευρών.

Στη Δυτική Όχθη, έδαφος που κατέχει το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967, ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους 490.000 ισραηλινοί έποικοι σε οικισμούς που θεωρούνται από τον ΟΗΕ παράνομοι δυνάμει του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search