• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κοινωνικά

Συλλαλητήριο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ - Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας - Τρίτη 21/5 - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

May 19, 2024 435

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στις 11:30 π.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

"…Των εχθρών μισώ τα δώρα

δεν τα θέλω, ας τα κρατήσουν,

τους μισώ κι ας με μισήσουν

προτιμώ τη φυλακή".

~ Ύμνος των ριζοσπαστών ~

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά την πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να …«συνεχίσει» τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, με νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη (...μέρα που ως γνωστόν, είναι αργία στα Επτάνησα!!!), βάζοντας έτσι τρικλοποδιές στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και στην κοινή δράση με τον ιδιωτικό τομέα, με αυτή την εκφυλιστική απόφαση για απεργία στις 21 Μάη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Οι εργαζόμενοι Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη απέδειξαν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της! Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Ταυτόχρονα, η φετινή επέτειος αποκτά μια άλλη βαρύτητα, καθώς το μήνυμα και η ιστορική κληρονομιά των λαϊκών αγώνων στα Επτάνησα, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και όπου γης, ξαναβγαίνει ορμητικά στο προσκήνιο, εδώ και τώρα, με τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Έχουμε χρέος να απαλλάξουμε την επέτειο της 21ης Μαΐου από τις εθνικιστικές κορόνες αλλά και από τις ανερμάτιστες κενολογίες περί καλού Ιονίου κράτους και κακού Αθηνοκεντρικού κράτους. Έτσι θα αναδειχτεί η ιστορική και κοινωνική διάσταση των αγώνων του επτανησιακού λαού και των Επτανησίων ριζοσπαστών, ενάντια στην εγγλέζικη αποικιοκρατία και την κοινωνική αδικία.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει το τερατώδες έγκλημα, της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού και το ανείπωτο δράμα του που συντελείται στη Γάζα, από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και τους συμμάχους του (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ), μεταξύ των οποίων και η Ελληνική κυβέρνηση.

Η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές. Τώρα αφανίζουν ολοκληρωτικά και τη Ράφα όπου 1,5 εκατομμύριο άμαχοι ζουν σε απόγνωση στο τελευταίο καταφύγιο και κάτω από άθλιες συνθήκες. Μέχρι σήμερα είναι τραγικός ο απολογισμός των πρόφατων επιθέσεων του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας. Σε 35.000 ανέρχονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι (90 % από τους οποίους άμαχοι, ενώ πάνω από 14.000 παιδιά και βρέφη, έχουν βρει ως τώρα τραγικό θάνατο).

Εδώ και 75 χρόνια το κράτος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό! Έχει εισβάλλει στην γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων. Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά. Πάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή στη Λωρίδα της Γάζας. Μέσα στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Γάζας επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που στήριξαν την εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας εδώ και μήνες ως «αυτοάμυνα» την εξόφθαλμη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που ματώνουν τον ελληνικό λαό για να δίνουν μισό εκατομμύριο την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν ξεπλένονται. Όπως τεράστιες είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών που ξεσηκώνονται στην Αμερική, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου κόντρα στην άγρια επίθεση που δέχονται από δυνάμεις καταστολής, καθώς και στην επιχείρηση συκοφάντησης από τις κυβερνήσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Ενώνουμε τις φωνές μας, μαζί τους, για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να σταματήσει ΤΩΡΑ η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά στρατεύματα από την Λωρίδα της Γάζας.

· Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

· Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

· Καμία στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Ούτε σκέψη να μετατραπούν οι βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστών.

· Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

· Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ύδρα” από τη Μέση Ανατολή.

Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος           Η γραμματέας

Χριστοδούλου       Βαγγέλης Ράπτη Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search