• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Όλοι στη διαμαρτυρία για το φορολογικό νομοσχέδιο

November 21, 2023 1642

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας καταδικάζει οποιοδήποτε φαινόμενο φοροδιαφυγής και συστηματικής φοροαποφυγής, από οποιαδήποτε ατομική επιχείρηση, προσωπική ή κεφαλαιουχική εταιρεία, ανεξάρτητα από το οικονομικό της μέγεθος.

Δυστυχώς η πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων μετά τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση, την αύξηση του πληθωρισμού, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος δηλαδή τη φορολόγηση εισοδήματος που δεν έχει αποκτηθεί, ένα οριζόντιο μέτρο, δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή αλλά οδηγεί σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και τον αφανισμό δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, (αυτοαπασχολούμενοι, μικρές ατομικές επιχειρήσεις)

Εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει, ως φοροφυγάδες το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων και πλήττει αποφασιστικά τη μεσαία τάξη, τον κορμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Είμαστε τελείως αντίθετοι και στην αναδρομικότητα του συγκεκριμένου νόμου, ο οποίος παραβιάζει την αρχή της βεβαιότητας του φόρου σύμφωνα με την οποία ο φόρος πρέπει να είναι γνωστός εκ των προτέρων τόσο ως προς την ύπαρξή του και τον τρόπο επιβολής του, όσο και ως προς το ύψος και το μέγεθός του.

Σήμερα, η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις, (ιδιαίτερα ο κλάδος των Μικροβιολόγων) κάτι που αποδεικνύεται αναμφισβήτητα και από τα στοιχεία των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών και τον αριθμό όσων έχουν υπαχθεί στις 120 δόσεις, στοιχεία που είναι γνωστά στην Κυβέρνηση.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στην αδιαφορία για την στήριξη του ιατρικού ελεύθερου επαγγέλματος κατά την περίοδο της πανδημίας, στην πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στην καταχρηστική επιβολή και παραμονή του Rebate και Claw back, στη μη ένταξή μας σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Καλούμε τους συνάδελφους σε συμμέτοχή τους στην αυριανή κινητοποίηση δηλώνοντας την εναντίωση μας στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και την περεταίρω άδικη μεταχείριση των ιατρών ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Καλούδης  Αναστασία Αποστολίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search