• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πρόσωπα

Τεράστια η υποστελέχωση του παραρτήματος ΕΦΚΑ Κέρκυρας

February 19, 2024 146

Το θέμα της τεράστιας υποστελέχωσης στο Παράρτημα του ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα, έφερε στη Βουλή υπό τη μορφή Ερώτησης, το ΚΚΕ. 

Ειδικότερα, το κείμενο της Ερώτησης που απευθύνεται στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το οποίο υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Έξαρχος και Νίκος Παπαναστάσης, έχει ως εξής:

Εκατοντάδες συνταξιούχοι στην Κέρκυρα βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία περιμένοντας την έκδοση της σύνταξης τους, η οποία φαντάζει αδύνατη δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο παράρτημα του ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποια κερκυραϊκή πρωτοτυπία αφού σε όλη τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας υφίστανται την ίδια ταλαιπωρία και την απάνθρωπη μεταχείριση να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα μέχρι να εκδοθεί η σύνταξή τους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που καθημερινά οι κυβερνήσεις διαφημίζουν το "ψηφιακό κράτος" που αποκτά "σύγχρονα εργαλεία" και κομπάζουν παράλληλα για το πόσο γρήγορα βγαίνουν πλέον οι συντάξεις αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι οι "fasttruck" απονομές είναι στην πλειοψηφία τους λάθος. Η αιτία δεν είναι άλλη από την τραγική υποστελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων, την απουσία σύγχρονων υποδομών και εξοπλισμού που ευθύνονται για την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει και στο παράρτημα του ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Το παράρτημα ΕΦΚΑ της Κέρκυρας λειτουργεί με το μισό προσωπικό σε σχέση με αυτό που απαιτείται, ενώ το προσωπικό μειώνεται συνεχώς λόγω συνταξιοδοτήσεων. Οι όποιες προσλήψεις γίνονται μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ διάρκειας έως 2 χρόνων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να φεύγουν μόλις αποκτήσουν την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία. Παράλληλα, ο φόρτος εργασίας αυξάνεται.  Ενδεικτικά,  οι  σχεδόν 1500 υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, οι οποίες διεκπεραιώνονται στην Αθήνα με απελπιστικά αργούς ρυθμούς, με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2028.
  • Δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος στο τμήμα ανακεφαλαιώσεων-επιμετρήσεων, ώστε να προχωρούν οι υποθέσεις των ασφαλισμένων του πρώην ΙΚΑ. Η κατάσταση αυτή πλήττει ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες συνταξιούχων καθυστερώντας τη διεκδίκηση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, αφήνοντας τους κυριολεκτικά χωρίς κανέναν πόρο.
  • Τα προβλήματα αυτά επιτείνονται από καθυστερήσεις στην υλοποίηση αποφάσεων διοικητικού χαρακτήρα που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν εν μέρει την κατάσταση. Συγκεκριμένα, εδώ και 6 μήνες βρίσκεται αδικαιολόγητα σε εκκρεμότητα η μετακίνηση υπαλλήλου στην υπηρεσία, στο πλαίσιο αμοιβαίας μετακίνησης υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθεί το τμήμα έστω και με έναν υπάλληλο.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Να στελεχωθεί άμεσα το παράρτημα ΕΦΚΑ Κέρκυρας με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

- Να προχωρήσουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων που εκκρεμούν, προς το Παράρτημα Κέρκυρας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search