• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές υπερωρίες Τετάρτη 15/11 στη ΔΔΕ Κέρκυρας

November 13, 2023 2120

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τις υποχρεωτικές υπερωρίες

Με έγγραφο του στις 9/11 ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αναθέσουν υποχρεωτικά υπερωριακή απασχόληση, έως 5 ώρες εβδομαδιαίως, στους εκπαιδευτικούς για κάλυψη διδακτικών αναγκών.

Βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια προσπάθεια του Υπουργείου και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να μπαλώσουν όπως όπως τα κενά, δεκάδες στην Κέρκυρα και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, που προκύπτουν από την αδιοριστία και από τις καθυστερημένες προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Κενά, για τα οποία ευθύνονται τόσο αυτή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών βάσει του Νόμου/Τερατουργήματος 4823/21, βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στην απαξίωση του Συλλόγου Διδασκόντων και στη μεταφορά των λειτουργιών του στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αυτός ο νόμος, αναφέρει ότι οι διευθυντές των σχολείων «δύνανται» να αναθέτουν υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς και δεν είναι υποχρεωμένοι. Η μη υποχρέωσή τους προκύπτει κι από το έγγραφο του ΔΔΕ Κέρκυρας, όπου «καλεί» τους Διευθυντές και δεν τους υποχρεώνει να ενεργοποιήσουν το άρθρο του νόμου 4823.

Το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθεί για μια ακόμα φορά, να ρίξει τα βάρη των δικών του ελλείψεων και επιλογών, στους εκπαιδευτικούς!

· Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων, να τηρήσουν τις δημοκρατικές παραδόσεις της λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων και να βάζουν το ζήτημα των υπερωριών στο σύλλογο, σεβόμενοι τις αποφάσεις του συλλόγου και τις επιθυμίες των εκπαιδευτικών και να μην αναθέσουν υποχρεωτικές υπερωρίες.

· Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να προκαλέσουν συνεδρίαση συλλόγου για να συζητηθεί το ζήτημα των υπερωριών και να αποφασίσουν το σχέδιο ψηφίσματος που στέλνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

· Καλούμε τη ΔΔΕ, να ανακαλέσει το έγγραφο που έστειλε, καθώς και τις προφορικές εντολές που έχει δώσει, για το διαμοιρασμό της μιζέριας και της φτώχειας του δημοσίου σχολείου, μια κατάσταση στην οποία έχει φέρει το σχολείο η κυβέρνηση όσο το υπουργείο Παιδείας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 2 μ.μ. ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ……………………………………………

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ……………………………………………….., στη συνεδρίασή του στις ………………………., λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έχουμε πληθώρα εξωδιδακτικών και γραφειοκρατικών εργασιών καθώς και αντικειμένων που πρέπει να διδάξουμε, όπως και το γεγονός ότι διδάσκουμε στα σχολεία, χωρίς να έχουμε καμία στήριξη από το Υπουργείο και κρατάμε όρθιο το Δημόσιο Σχολείο, εκτελώντας χρέη εκπαιδευτικού, γραμματέα, ψυχολόγου, νοσηλευτή, πολλοί από εμάς γυρνάνε σε 2 και 3 σχολεία για να συμπληρώσουμε ωράριο, αποφάσισε (ομόφωνα/κατά πλειοψηφία), ότι δεν μπορούμε να κάνουμε δεκτή την υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ώστε να επιφορτιστούμε και με τις επιπλέον 5 ώρες που προβλέπει ο νόμος ότι μπορούμε να πάρουμε ως υπερωρία.

Το έγγραφο του ΔΔΕ Κέρκυρας, καθώς και το άρθρο 100 του νόμου 4823/21, δεν υποχρεώνουν τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων να αναθέσουν υποχρεωτικά υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς και στη συζήτηση που έγινε στο Σύλλογο Διδασκόντων, αποφασίστηκε ότι δε θα καλύψουν οι εκπαιδευτικοί τα κενά και τις παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας, στερώντας μάλιστα τη θέση από κάποιον συνάδελφο αναπληρωτή που περιμένει τον πολυπόθητο διορισμό, απλά και μόνο επειδή το Υπουργείο επιλέγει να μην κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις για να καλύψει τα κενά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search