• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κάλεσμα σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία στις 27/3 ενάντια στην απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου

March 26, 2024 418

Στάση εργασίας την Τετάρτη 27/3 από την έναρξη ωραρίου έως τις 12.00 και παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου στην Πρυτανεία, στις 9.00 π.μ.

Καλούμε σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ την Τετάρτη 27/3 και ώρα 9:00 π.μ. στη παράσταση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για τον συνάδελφο εργαζόμενο στο ΕΚΠΑ που απειλείται με μη ανανέωση της σύμβασής του με το Πανεπιστήμιο και συνεπώς την απόλυση του στις 31/03/2024. Να ακυρώσουμε με την παρουσία μας τα σχέδια των Πρυτανικών Αρχών και να δηλώσουμε την αντίθεση μας στις συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων μας.

Ο συνάδελφος Δ. Αντωνίου που εργάζεται επί 19 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας, στοχοποιείται από την Διοίκηση του ΕΚΠΑ λόγω της συμμετοχής του σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ, σε μια πολιτική και συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά των εξ αποστάσεως εξετάσεων σε υλοποίηση απόφασης του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΠΑ. Στη κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης με αποφάσεις Γ.Σ οι σύλλογοι ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και καθώς πλήθος φοιτητικών συλλόγων.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, κλιμακώνοντας την επίθεσή της έχει ήδη προχωρήσει στη διακοπή της μισθοδοσίας του συναδέλφου μας από τις 19/2/2024, καθιστώντας έτσι σαφή την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απόλυση του.

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας εκεί είναι απαραίτητη για την στήριξη του συναδέλφου μας. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Επισυνάπτουμε και την τελευταία απόφαση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ

Επιτροπή Αλληλεγγύης

***************

ΑΠΟΦΑΣΗ της από 19/3/2024 Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Την Παρασκευή, 8/3,  η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών «πανεπιστημίων» που, πριν καν κριθεί για την συνταγματικότητα του, πήρε ΦΕΚ κι έγινε νόμος. Ένας νόμος πλήρως απονομιμοποιημένος με το μεγάλο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη και τους πανεκπαιδευτικούς αγώνες δύο μηνών που δώσαμε οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ μαζί με δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους. Η κυβερνητική πολιτική ηττήθηκε σε όλους τους χώρους της εκπαίδευσης, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει καταδικάσει και απορρίψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο. Ο αγώνας συνεχίζεται ώστε ο νόμος που καταψηφίστηκε στη ζωή και στα αμφιθέατρα να ακυρωθεί στην πράξη.

Καταγγέλλουμε τον κατάπτυστο νόμο και συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα της μαχόμενης πανεπιστημιακής κοινότητας για να ακυρωθεί στην πράξη και να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Συνεχίζουμε επίσης να καταγγέλλουμε τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες -και- υπό την πίεση της κυβέρνησης και των τρολ των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που απαιτούσαν την απόλυση όλων μας, προχώρησαν τόσο σε ΕΔΕ για 13 μέλη του Συλλόγου μας, του ΔΣ, του προεδρείου της ΓΣ της 7ης Φεβρουαρίου και δύο μελών του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ, όσο και στην αναστολή σύμβασης του συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου, δρομολογώντας παράλληλα την απόλυσή του.


Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ, κλιμακώνοντας την επίθεσή της, προχώρησε στη διακοπή της μισθοδοσίας του συναδέλφου μας από τις 19/2/2024, καθιστώντας έτσι σαφή την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απόλυση του. Επίσης άσκησε μήνυση εναντίον του Παντελή Βαϊνά, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, επειδή εξέφρασε την συνδικαλιστική του αλληλεγγύη και αποδόμησε τις ψευδείς κατηγορίες που διαδίδονταν από την Πρυτανεία, τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί σαμποτάζ και επικίνδυνων εργαζομένων και διεκδίκησε μαζί μας το νόμιμο δικαίωμα της συλλογικής δράσης και αντίστασης.


Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και συλλογικά να υπερασπιζόμαστε την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ μας και την κινητοποίησή μας τη Δευτέρα, 12/2, όπου συμμετείχαμε, μαζί με τους συλλόγους ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και φοιτητικούς συλλόγους, στην συγκέντρωση έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Κ.ΛΕΙ.ΔΙ, σε μια πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας κατά των εξ αποστάσεως εξετάσεων, πρακτική που χρησιμοποιήθηκε από τις πρυτανικές αρχές και την κυβέρνηση για να καταστείλουν τον αγώνα των φοιτητ(ρι)ών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία αποκλεισμού του κτηρίου πραγματοποιήθηκε ενώ οι πρυτανικές αρχές είχαν ήδη προχωρήσει σε κλείδωμα (ΛΟΚ-ΑΟΥΤ) του κτηρίου και στην επιβολή τηλεργασίας στο προσωπικό.

Καταγγέλλουμε την παραπομπή προς απόλυση του συμβασιούχου συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου. Καταγγέλλουμε τη διακοπή της μισθοδοσίας του. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την εμπλοκή των εισαγγελικών αρχών σε ένα ζήτημα που αφορά συνδικαλιστική δράση.

Δεν θα δεχθούμε κανέναν εκβιασμό, ούτε εκφοβισμόΥπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης και τη συνδικαλιστική δράση και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον συνάδελφό μας και γενικότερα όσους διώκονται και τους αγώνες μας. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Υπερασπιζόμαστε τα θεμελιώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματά μας.

Να σταματήσει τώρα η στοχοποίηση προσώπων και η μετατροπή τους σε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της υποταγής στις κυβερνητικές εντολές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Συμπαραστεκόμαστε στους/στις συναδέλφους/ισσες μας στα σχολεία της χώρας που αντιμετωπίζουν βιομηχανία πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων επειδή αντιστέκονται στην αξιολόγηση στις σχολικές δομές και στα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω διάλυση και συρρίκνωση της προσχολικής, Α/βμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Η κοινή πάλη εργαζόμενων, φοιτητών, αγροτών, όλου του λαού είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φρενάρουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει το εισόδημα μας, που εκτοξεύει την ακρίβεια, που χτυπά Υγεία και Παιδεία, που επιλέγει να ξοδεύει δις € για τους πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για να στέλνει φρεγάτα στην εμπόλεμη ζώνη στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ για τις δικές μας ανάγκες «δεν υπάρχουν λεφτά». Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28/2 – ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη –έστειλαν μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη του εγκλήματος, ούτε την συνέχιση της πολιτικής που οδηγεί στα «επόμενα Τέμπη». Με τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων δείξαμε τη δύναμή μας και τώρα συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή, όμως καταψηφίστηκε στα αμφιθέατρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, την στήριξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των ιδιοκτητών κολεγίων, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλήρη αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων και πανεπιστημίων, επέλεξε να γίνει ο νεκροθάφτης της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κόντρα στη θέληση της νεολαίας και τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ενώ ξεδιάντροπα κατηγορούσε τους φοιτητές ως «εγκληματίες» και τους αγώνες ως «παράνομους», η ίδια δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμα και το άρθρο 16 του Συντάγματος, επιβεβαιώνοντας πως ό,τι υπηρετεί τα κέρδη των λίγων θεωρείται «νόμιμο» και ό,τι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολλών «παράνομο».

Ψήφισε το νομοσχέδιο, αξιοποιώντας την βολική για την ίδια, στάση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που ως κυβερνήσεις υπονόμευσαν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, γενίκευσαν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, αναγνώρισαν επαγγελματικά τα ιδιωτικά κολέγια και τελικά έστρωσαν το έδαφος στη ΝΔ για να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης!

Ως εδώ! Διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου, σύγχρονες σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα. Διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο στελεχωμένο με όλο το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο θα δουλεύει με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε με συμβάσεις διάρκειας ενός μήνα, με τεράστια υποστελέχωση και απαρχαιωμένο εξοπλισμό, σε χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Δε δεχόμαστε να παραδίδονται σε εργολάβους μια σειρά από λειτουργίες του Ιδρύματος (φύλαξη, καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες).

Δε συμβιβαζόμαστε με τις αυξήσεις κοροϊδίας που είδαμε μετά από 13 χρόνια στο μισθό μας και δεν αντιμετωπίζουν ούτε κατά διάνοια την κλιμακούμενη ακρίβεια, την ίδια ώρα που έρευνες του Σ.Ε.Β. για το προηγούμενο έτος δείχνουν πως μία στις δύο επιχειρήσεις αύξησε τον τζίρο της και θεωρούν πως η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Για αυτό συνεχίζουμε και τους λέμε: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!»

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market, δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν ανεχόμαστε η κυβέρνηση να «νομιμοποιεί» το φακελάκι με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, την ίδια ώρα που στην Αττική λειτουργούν μόλις οι 130 από τις 200 χειρουργικές αίθουσες και οι λίστες της ντροπής μεγαλώνουν συνεχώς. Η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις βάζει τους ασθενείς να ξαναπληρώνουν για την υγεία τους!

Δε συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται ακατάπαυστα σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος – δολοφόνο το Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών. Δεν έχουν καμιά δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας, σε αποστολές που μας εμπλέκουν πιο βαθιά σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Δε δεχόμαστε η κυβέρνηση να δίνει 7 δισ ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε.

Bάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον κοινό αγώνα, στον δρόμο της διεκδίκησης! Παίρνουμε τη σκυτάλη από τη μεγαλειώδη πορεία στις 28 Φλεβάρη και δυναμώνουμε την πάλη μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα!

Διεκδικούμε:

– Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη εκπαίδευση – Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!.

– Πτυχία με αξία.

– Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων στο ύψος των αναγκών.

– Μαζικές, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στο ύψος των αναγκών.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων μας.

– Άρση κάθε δίωξης στους συλληφθέντες/είσες στις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις, στη Φ.Ε.Π.Α. και την κατάληψη της Σ.Θ.Ε. στο Α.Π.Θ. Έξω η Αστυνομία από τις Σχολές.

  • Να ανακληθούν όλες οι διώξεις σε βάρος σωματείων, συλλόγων και αγωνιστών στα ΑΕΙ και γενικότερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αποφασίζουμε:

– Τη συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ  στα πλαίσια του συντονισμένου πολύμορφου και παρατεταμένου πανεκπαιδευτικού αγώνα.

– Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του συντονιστικού συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινήσεων στις 21/3, 6.30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις.

– Στάση εργασίας την Τετάρτη 27/3 από την έναρξη ωραρίου έως τις 12.00 και παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου μας Δημήτρη Αντωνίου στην Πρυτανεία, στις 9.00 π.μ.

– Οργάνωση συνέντευξης τύπου καταγγελίας των διώξεων και της απόλυσης  την Πέμπτη 28/3, 6.00μ.μ.

– Συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη 10.30 στο Σύνταγμα

– Συνέχιση της συλλογής ψηφισμάτων από σωματεία και φορείς ενάντια στις διώξεις και την απόλυση στο ΕΚΠΑ με κοινοποίησή τους στους/στις συναδέλφους-ισσες.

– Περιοδείες σε χώρους εργασίας για ενημέρωση σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

– Στη βάση της απόφασης της από 6/3 Γ.Σ. για δημιουργία επιτροπής ενάντια στη δρομολογούμενη απόλυση του συναδέλφου Δημήτρη Αντωνίου και τις διώξεις στο ΕΚΠΑ, προχωράμε στη διεύρυνσή της, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΔΕΠ, φοιτητές και όλους εκείνους τους κλάδους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οργανώσεις, κινήσεις που αντιμετωπίζουν διώξεις και που εξέφρασαν έμπρακτα τη στήριξή τους στο αγώνα μας.

– Οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία για τη διάρκεια των συμβάσεων των εργαζόμενων στην Οδοντιατρική, για το ζήτημα της καθαριότητας και για τα οξυμμένα μας προβλήματα, με στάση εργασίας και συγκέντρωση.

– Προκηρύσσουμε Γενική Συνέλευση στις 21/3 και στις 26/3 και ώρα 9:00 στη Φιλοσοφική. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 29/3 και ώρα 12:00 σε τόπο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Πάνος Βλαχάκης – Σπύρος Ανδριώτης – Μελίνα Λαζαρίδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search