• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Πολιτισμος

Εκδήλωση - Παρουσίαση: Εκλογίκευση Συναισθημάτων του Αλ. Ψαρρά - Κυριακή 17/12

December 14, 2023 855

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Παρουσίαση

Το συναίσθημα είναι η πρωταρχική ύλη της συγκρότησης του "είναι" μας.

Οι εμπειρίες, οι γνώσεις, η ιδεολογία, επικάθονται πάνω στα συναισθήματα και δίνουν λογική φόρμα στο προσδόκιμο, το επιθυμητό, το ανεκπλήρωτο.
Τα γράμματα στην αγαπημένη, εραστών προηγούμενων εποχών, έγιναν μηνύματα στο κινητό, "Ερωτικά μηνύματα" και στην συνέχεια πέρασαν από την βάσανο της εκλογίκευσης και έγιναν ποιήματα.
Η παρατήρηση πάλι, είναι η πρωταρχική ύλη της θεωρίας. Ενίοτε παρατηρούμε για να εντάξουμε το "είναι" μας σε ένα κόσμο γνωστών συνόλων, να περιορίσουμε την ανασφάλεια μας μπροστά στο άγνωστο, να δώσουμε ανθρώπινη μορφή σε παραστάσεις, βιώματα, να αποτυπώσουμε φωτογραφικά το διαρκές "γίγνεσθαι". Από αυτήν την ανάγκη προέκυψαν οι "Προσωπογραφίες".
Στο πρώτο μου βιβλίο "Μπλε τετράδια" ο χρόνος διαπερνά όλα τα ποιήματα, παραφυλά πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες, για να νοηματοδοτήσει την πορεία ενηλικίωσης, προβληματισμών και αναζητήσεων "τριάντα χρόνων".
Στο δεύτερο βιβλίο μου "Εκλογίκευση συναισθημάτων", ο τόπος, "Τοπογραφίες" είναι το στέρεο υπόβαθρο, όπου εξελίσσονται οι αβεβαιότητες πριν ωριμάσει το συναίσθημα, όπου η λογική κάνει απολογισμό για τους έρωτες που ξοδευτήκαμε, τους δρόμους του αγώνα που περπατήσαμε, τα ερωτήματα που έμειναν μετέωρα, την γνώση που κατακτήσαμε, την ένταξή μας στην ιστορική εξέλιξη, αυτά που πρέπει να αλλάξουμε, ώστε να πάρουν δικαίωση οι ιδέες και ανάπαυση οι χαμένες ψυχές... (Αλέξανδρος Ψαρράς, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Άννα
Αιώνια αγάπη
Ανέσπερο φως
Ανυπεράσπιστος
Απρόοπτα
Αρετούσα
Αύριο
Άχρωμος πίνακας
Βίωμα
Εν αρχή ην ο έρως
Ευταξία
Η απουσία
Η γοργόνα
Η κάμαρα
Η κόρη
Η προσμονή
Φαντασίωση ευτυχίας
Η χτένα της άμμου
Ο άνεμος κουβάρι
Οι Εποχές
Οι Τροπικοί
Πορφύρα
Το όνειρο
Το παραθύρι
Η αφιέρωση
Το ταξίδι
Το φυλακτό
ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Αερικά
Η ανύμφευτος νύμφη
Εργαζόμενο κορίτσι
Έκπτωτος άγγελος
Η χορεύτρια
Κόρη σε σατέν
Ο εξόριστος
Ο ηθοποιός
Ο ποιητής
Ο τρελός
Ο ψυχοθεραπευτής
Οδοιπόρος στον Όλυμπο
Annabel
Ο Ιούνιος
Οι άνθρωποι πουλιά
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
Δελφοί
Το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας
Κέρκυρα
Σίφνος
Άγιοι Απόστολοι
Ο αχός του σύμπαντος
Τα ύδατα του Στυγός
Άτιτλο
 
Αλέξανδρος Ψαρράς

Ο Αλέξανδρος Ψαρράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Διαμένει στον Πειραιά και την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής της οικογένειας του πατέρα του. Είναι πατέρας δύο παιδιών που ζούνε και εργάζονται στο εξωτερικό. Σπούδασε στην Φυσικομαθηματική σχολή του ΑΠΘ, αλλά μελέτησε περισσότερο τους ανθρώπους και τις ιδέες. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στον δημόσιο και ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απέκτησε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και την Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και επιμορφώσεις για θέματα Εκπαίδευσης, Ιστορίας, Πολιτισμού, Ποίησης, Γλωσσολογίας, Μεθοδολογίας της Επιστήμης, Ορθολογικής σκέψης, Νέων Τεχνολογιών κ.ά. Είναι δραστήριο μέλος και στέλεχος συνδικαλιστικών, πολιτικών, αυτοδιοικητικών και πολιτιστικών φορέων, από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Γράφει από νεαρή ηλικία, με διαφορετικές αφορμές και ύφος.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές «Μπλε τετράδια», Εκδόσεις Άπαρσις (2021), «Εκλογίκευση συναισθημάτων», Εκδόσεις Όταν (2023). Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες, λογοτεχνικά περιοδικά, ιστοσελίδες. Έχουν επίσης λάβει τιμητικές διακρίσεις στους Πανελλήνιους Δελφικούς αγώνες της ΠΕΛ το 2021 και 2022.
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search