Ο Περικλής υπηρέτησε με αφοσίωση, αυταπάρνηση και απαράμιλλο επαγγελματισμό την ιατρική κοινότητα και τους ασθενείς του ως Ορθοπαιδικός, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και του αθλητισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην ευημερία και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Κέρκυρας. Μέχρι το τέλος της ζωής του, παρά την προχωρημένο στάδιο της ασθένειάς του, συνέχισε με αξεπέραστη αυταπάρνηση να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Κέντρο Υγείας Πόλης, δείχνοντας βαθιά αφοσίωση και ακούραστη δέσμευση στο ιατρικό του καθήκον.

Η προσέγγισή του προς τους ασθενείς του χαρακτηριζόταν πάντα από βαθιά ευαισθησία, ανθρωπιά και μια σπάνια επαγγελματική ηθική, ενώ η καριέρα του διακρίθηκε για την εκτεταμένη γνώση, την εξειδίκευσή του στον τομέα του και την ανιδιοτελή του προσφορά. Ως Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Περικλής ξεχώρισε για την αφοσίωσή του στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ιατρών και την προώθηση των επιστημονικών αξιών, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον χώρο της υγείας και στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν.

Η απώλεια του Περικλή αποτελεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα για την ιατρική κοινότητα του νησιού μας. Η ανεκτίμητη συμβολή του στην Ιατρική, η ζεστή και ανθρώπινη διάστασή του, καθώς και η ανιδιοτελής του προσφορά ως συνάδελφος και επιστήμονας, θα παραμείνουν ζωντανές στις μνήμες όλων μας, φωτίζοντας τον δρόμο για τις μελλοντικές γενιές. Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένειά του, καθώς και σε όλους όσοι είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί του και να γνωρίσουν την ακεραιότητα και την αφοσίωσή του στο ιατρικό λειτούργημα.

Η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας χάνει έναν ακούραστο υπηρέτη της υγείας, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στις καρδιές όλων. Η κληρονομιά του Περικλή θα συνεχίσει να ζει και να εμπνέει όχι μόνο όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να εκτιμήσουν το πολύτιμο έργο του, αλλά και τους νέους επαγγελματίες υγείας που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.