• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

«Ιστορικό» δούλεμα των Αργυραδιτών για το γήπεδο!

August 31, 2023 1004

Προεπισκόπηση εικόνας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ

Μετά από πρόταση, του Δημάρχου Κώστα Λέσση,  σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, αποφάσισε την αγορά οικοπέδου για κατασκευή γηπέδου του ιστορικού Κρόνου Αργυράδων. Ο Δήμαρχος πιστός στις δεσμεύσεις του μετά την αγορά του οικοπέδου, δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί και για την κατασκευή του.»

Αυτή είναι η χθεσινή ανάρτηση στο Facebook του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση. Και ο αντιδήμαρχος Ν. Κουρτέσης ακόμα πιο … προχωρημένος γράφει: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!»

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν και να γραφτούν για τις παραπάνω δηλώσεις. Σίγουρα ισχύει η γνωστή ρήση «άνθρακες ο θησαυρός». Το σίγουρο είναι ότι ενάμιση μήνα, περίπου, πριν από τις δημοτικές εκλογές το «ιστορικό» δούλεμα των Αργυραδιτών για το γήπεδο παίρνει άλλες διαστάσεις χοντρής κοροϊδίας!

Γιατί, δηλαδή, είναι η χθεσινή «ιστορική απόφαση» και δεν είναι η 27η Μάρτη 2023 που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας με εισήγηση του Δημάρχου Κ. Λέσση αποφάσισε την έγκριση 40.000 ευρώ στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου για την «αγορά οικοπέδου γηπέδου Αργυράδων»;

Μάλιστα, τότε, γράφαμε χαρακτηριστικά: «Η Δευτέρα 27 Μάρτη 2023 μπορεί να αποδειχτεί –ανάλογα με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν – ιστορική μέρα για τον Κρόνο και τις Αργυράδες.» Κι ακόμα: «Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν ο Δήμαρχος Κ. Λέσσης συνδέσει το όνομά του με ένα σημαντικό έργο για τις Αργυράδες.» (Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ). Μόνο που οι εξελίξεις και η στάση της δημοτικής αρχής Νότιας Κέρκυρας δεν έχουν δικαιολογήσει την τότε εκτίμησή μας. Γιατί από τις 27 Μάρτη μέχρι σήμερα που έχουν περάσει τέσσερις και πλέον μήνες η απόλυτη στασιμότητα!

Γιατί δεν έγινε αυτό που γράφαμε στις 30 Μάρτη: «χρειάζεται άμεσα, ει δυνατόν, μέσα στις επόμενες μέρες να γίνει και το δεύτερο βήμα που δεν είναι άλλο από την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων για την αγορά.».

Άρα όσα σήμερα λέγονται από την πλευρά της δημοτικής αρχής είναι «αέρας κοπανιστός». Για αυτό άλλωστε ο Δήμαρχος αρνήθηκε πρόσφατα και την πρόσκληση τοπικών φορέων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων και του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών για συμμετοχή στην εκδήλωση – συζήτηση για τα προβλήματα του τόπου. Αν πράγματι είχε μια σοβαρή πρόταση για το γήπεδο Αργυράδων θα είχε κάθε λόγο να συμμετάσχει.

Ας μην ξεχνάμε το μηδαμινό ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τον Κρόνο και τις Αργυράδες. Ο Δήμαρχος επί τέσσερα χρόνια έχει υποβιβάσει τις Αργυράδες στην Τρίτη κατηγορία των χωριών του Δήμου με βάση το δόγμα «οι Αργυραδίτες είναι κατάλληλοι για τα σκουπίδια και οι Αργυράδες για χωματερή».

Ούτε τα τυπικά συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα!

Να θυμίσουμε το 2022:

«Απίστευτη πρόκληση και προσβολή προς τον Κρόνο και τις Αργυράδες από τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση.

Για τον Δήμαρχο ο Κρόνος δεν πήρε το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΚ ή δεν ανήκει ο Κρόνος στον δήμο Νότιας Κέρκυρας!

Τη μέρα των Βαϊων που ο Κρόνος και οι Αργυραδίτες πανηγύριζαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ΕΠΣΚ από το δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση δεν ακούστηκε μια κουβέντα, ούτε τα τυπικά συγχαρητήρια ακόμα και σε δηλώσεις του για αθλητικά θέματα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αθλητική Ατζέντα» των Γιώργου Θεοδώρου και Βίκυ Παργινού.  Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του που καταγράφηκαν και προβλήθηκαν  αναφέρθηκε και έδωσε συγχαρητήρια στον Αστέρα Πετριτή που κατάκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΚ, στην ΑΕ Λευκίμμης και τον ΟΦΑΜ για την πορεία τους στη Γ΄ Εθνική, στην ιστορική ομάδα του Αγίου Νικολάου. Αναφέρθηκε ακόμα και σε αθλητικά έργα, όπως οι κερκίδες του γηπέδου Πετριτή και η επισκευή του γηπέδου Αγίου Νικολάου – και πολύ καλά έκανε- αλλά δε βρήκε ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τον Κρόνο και το γήπεδο Αργυράδων!

Άραγε Κρόνος και Αργυράδες ανήκουν στον … Δήμο Λαγουδίων;» («Η Φωνή των Αργυραδιτών», Μάρτιος – Μάιος 2022, αρ. φ. 165).

Ενίσχυση με 8 «μπαλόνια»!

Να θυμίσουμε ακόμα ότι η δημοτική αρχή Νότιας Κέρκυρας δεν έχει ενισχύσει τον Κρόνο ούτε με ένα ευρώ, εκτός από την πρόσφατη προεκλογική ενίσχυση – κοροϊδία με 8 μπαλόνια για εξαγορά ψήφων υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Αργυραδιτών!

Προεπισκόπηση εικόνας

«Ιστορική κοροϊδία»

Οι Αργυράδες είχαν γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

Πριν από 20 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Ούτε ευρώ για γήπεδο και αθλητικές υποδομές στις Αργυράδες

Να θυμίσουμε, ακόμα,  ότι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και από την ΠΙΝ  ανακοινώθηκαν συνολικά δυόμιση εκατομμύρια ευρώ – άραγε θα δοθούν; - περίπου  για συγκεκριμένα αθλητικά έργα. Ωστόσο για τις Αργυράδες και τον Κρόνο ούτε ευρώ!. (Διαβάστε αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ)

Και εδώ: 

Κοροϊδία χωρίς τέλος! Μηδέν ευρώ για τις Αργυράδες από τα δυόμιση εκατομμύρια για αθλητικά έργα στην Κέρκυρα! 

Να θυμίσουμε, τέλος,  ότι στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων/ Π.Ε. Κέρκυρας, για το Οικονομικό έτος 2022, υπάρχουν αρκετά αθλητικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στης Κέρκυρα ύψους περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ε! Ναι σε αυτά προβλέπονται μηδέ ευρώ για τις Αργυράδες. (Πατήστε ΕΔΩ). Η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο.

Αναγκαιότητα το  γήπεδο στις Αργυράδες

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται!

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search