• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Από τη "Φωνή των Αργυραδιτών" - Αρνητές διαλόγου!

October 06, 2023 467

Από τη μόνιμη στήλη της "Φωνής των Αργυραδιτών" Η αιχμή του δόρατος - Από το φύλλο 171 που κυκλοφορεί

Αρνητές διαλόγου!

Πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών για την εκδήλωση – συζήτηση στις 25 Αυγούστου με θέμα «Αργυράδες – Νότια Κέρκυρα: Μπροστά στις δημοτικές εκλογές προβλήματα και λύσεις». Ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι που υπονόμευσαν αυτή την εκδήλωση αρνούμενοι το αυτονόητο. Τον διάλογο για τα προβλήματα του τόπου!

Αρνητής διαλόγου ο δήμαρχος Κ. Λέσσης που περιφρόνησε όχι μόνο τον διάλογο, αλλά και τους τοπικούς φορείς των Αργυράδων. Η αρχική πρόσκληση που απέρριψε έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυράδων (που αρχικά ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, αλλά αποσύρθηκε δυο μέρες πριν την πραγματοποίησή της) και τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών.

Απόλυτα εξηγήσιμη η στάση του δημάρχου. Τέσσερα χρόνια έχει υποβαθμίσει τις Αργυράδες και τους Αργυραδίτες, χωρίς ουσιαστικό έργο και με αποφάσεις καταστροφικές, όπως ο Σταθμός Μεταφόρτωσης  Απορριμάτων (ΣΜΑ) στα Λεύτερα και η περιβόητη «Καντίνα» στα «Μεγάλα Λιθάρια» που δεν υλοποιήθηκαν μετά τις κινητοποιήσεις και αντιστάσεις των κατοίκων. Αρνητές του διαλόγου και ορισμένοι ακόλουθοι του δημάρχου, υποτακτικοί της κεντρικής και τοπικής εξουσίας που μονίμως σκύβουν το κεφάλι βάζοντας το προσωπικό ή κομματικό συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον του τόπου. «Δικαίωμά τους».

Είναι, όμως, δυνατόν ορισμένοι καλοπροαίρετοι και δημοκράτες συγχωριανοί μας να εναντιώνονται στον διάλογο και την εκδήλωση με το «επιχείρημα» ότι «δεν είναι δυνατόν να έρθει να απολογηθεί ο δήμαρχος» και αφού «δε συμμετέχει ο δήμαρχος δεν έχει νόημα η εκδήλωση – συζήτηση»; Με αυτή τη «λογική» θα έπρεπε ο Σύλλογος να υποταχτεί στη θέληση του δημάρχου, να του κάνει το χατίρι και να μην οργανώσει την εκδήλωση – συζήτηση; Να «κάτσουμε στα αυγά μας», επειδή έτσι το θέλει ο δήμαρχος;

Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος δεν απολογείται, αλλά είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει στον διάλογο, σε κάθε εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνουν τοπικοί φορείς. Ο δήμαρχος και κάθε τοπική αρχή οφείλει να λογοδοτεί στους πολίτες και όχι να τους περιφρονεί. Η περιφρόνηση του διαλόγου, των δημοτών, των τοπικών φορέων δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία, αλλά χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η επιτυχία της εκδήλωσης και ο διάλογος πάνω στα προβλήματα του τόπου δικαιώνουν την απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου που ενωτικά και συλλογικά δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον τόπο και την προκοπή του.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search