• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Με μαζική συμμετοχή η απεργία στα ξενοδοχεία του δήμου της Νότιας Κέρκυρας

August 03, 2024 556

Με μαζική συμμετοχή ξενοδοχοϋπαλλήλων πραγματοποιείται από το πρωί απεργία στα ξενοδοχεία του Δήμου της Νότιας Κέρκυρας. Η απεργία πραγματοποιείται με απόφαση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Κέρκυρας για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ σε πολλά ξενοδοχεία δίνεται παράλληλα η μάχη της υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απεργιακές φρουρές του συνδικάτου βρέθηκαν από τα ξημερώματα στο Ionian Sun, Marbella, Marbella Nido, Miramare, Messonghi, Mythos, Sandy και Capo di Corfu ενώ οι απεργοί έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Μεσογγής.

Ξεχωρίζει η συμμετοχή εργαζομένων από τα ξενοδοχεία Sandy, Apοllon και Marbella, με τους τελευταίους να αποφασίζουν νέα στάση εργασίας την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 12μ.

 
 

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού κατέθεσε πρόταση προς την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς και μία σειρά από μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων για να γίνουν ανθρώπινες. Κατά την πάγια τακτική των εργοδοτών η Ένωση Ξενοδόχων αρνήθηκε για ακόμη μια χρονιά της διαπραγματεύσεις και προκλητικά απάντησε στο εξώδικο του συνδικάτου ότι το καλεί να συζητήσει μαζί τους μετά το τέλος της σεζόν για την «αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος». Στέκονται αρνητικοί στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, όταν φέτος επέλεξαν να μη δώσουν πακέτα με χαμηλές προσφορές, όπως η ίδιοι επισημαίνουν, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αύξησαν και τις τιμές και κατ επέκταση την κερδοφορίας τους.

Παράλληλα, το Συνδικάτο απέστειλε επιχειρησιακές συμβάσεις, σε ξενοδοχειακές μονάδες που υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία, αλλά και σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ομίλους (Sandy, Sandy Villas, Mythos, MarBella Corfu, MarBella NIDO, Ionian Sun, Ionian Blue, Almyros Beach, Panorama Sidari, Mediterraneo, Pelekas Monastery, Mon Repos Palace, Capo Di Corfu, Dreams Corfu) ώστε να σταματήσει ανάμεσα στα άλλα το «παιχνιδάκι» ανάμεσα στην Ένωση Ξενοδόχων και τους μεμονωμένους επιχειρηματικούς ομίλους πως δήθεν ο καθένας επιδιώκει την υπογραφή σύμβασης αλλά δεν τον αφήνει ο άλλος.

Τόσο με την τοπική, όσο και με τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, το Συνδικάτο διεκδικεί πραγματική αύξηση των μισθών από 15% έως 25%, να ενταχθούν όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων στη σύμβαση, θέσπιση σύνθεσης προσωπικού και καθορισμό καθηκόντων (πχ αριθμός δωματίων που θα τακτοποιεί κάθε καμαριέρα ανάλογα με τα αστέρια του ξενοδοχείου), παροχή δωρεάν τροφής και στέγης και κατάργηση της παρακράτησης 7% και 2% κ.α.

 
 

Η σημερινή απεργία αποτελεί τον πρώτο αγωνιστικό σταθμό των εργαζομένων του κλάδου με κατεύθυνση κλιμάκωσης της πάλης τους. Ακολουθούν αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/8 στα ξενοδοχεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και στις 10/08 στα ξενοδοχεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Pelekas Monastery προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 7 και 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συνδικάτου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με μεγάλη Πανκερκυραϊκή απεργία στα τέλη Αυγούστου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search