• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ερωτήσεις για τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

August 28, 2024 74

Oi ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και των εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Βιταλάδων και Άνω Παυλιάνας, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νότιας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της 4ης Ειδικής Συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Αναλυτικά:

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Σταματίου Πελάη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην 4η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας

Κύριε Δήμαρχε,

Επαναφέρουμε την ερώτηση σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και την υπηρεσία καθαριότητας διότι στις 31/7/2024 δεν λάβαμε τις απαραίτητες απαντήσεις , αλλά ούτε εσείς έχετε απαντήσει γραπτά όπως σας ζητήσαμε με την από 7/8/24 επιστολή μας.
Σε κάθε περίπτωση ζητάμε πλήρη και γραπτή απάντηση .


Ερώτηση του Αναστασίου Καποδίστρια, Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την4η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.
Κύριε Δήμαρχε,
Τα προβλήματα με το νερό είναι γνωστά. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της θητείας μας, η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε με κάθε τρόπο την ανάγκη να ληφθούν μέτρα αποτροπής του προβλήματος.
Στις 28/6 καταθέσαμε ολοκληρωμένη ερώτηση σε μία ύστατη προσπάθεια να σας πιέσουμε να λάβετε έκτακτα μέτρα λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση του νερού.
Στις 21/7 καλέσαμε ανοικτή σύσκεψη ενώπιον του προβλήματος, αφού εσείς δεν λαμβάνατε καμία πρωτοβουλία.
Στις 25/7 πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος και ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη άμεσων μέτρων και την αποστολή διαπαραταξιακής προς την Κυβέρνηση, ώστε να ζητήσει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.
Στις 26/7 αποστείλατε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/7 χωρίς να εντάσσετε το θέμα του νερού στην ημερήσια διάταξη
Στις 27/7 ζητήσαμε κι εγγράφως την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη
Στις 29/7 καταθέσαμε γραπτή εισήγηση
Στις 31/7, όχι μόνο δεν εντάξατε το θέμα στην ημερήσια διάταξη, αλλά και σε σχετική ψηφοφορία απορρίψατε με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης (8 έναντι 7) κι ένα ειρωνικό «παρών» του κυρίου Σαγιά τη συζήτηση του θέματος ως εκτός ημερησίας διάταξης. Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση(;) για τοποθέτηση μονάδας αφαλάτωσης στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, χωρίς όμως καν να το θέσει το θέμα προς συζήτηση.
Στις 2/8 μας απεστάλη πρόσκληση για κατεπείγουσα και δια περιφοράς(!) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 5/8 με θέμα την τοποθέτηση μονάδας αφαλάτωσης στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζατε την κατάσταση με τη μεταφορά νερού στα σπίτια με το κυβικό, κατόπιν αίτησης δημοτών στο Γραφείο Δημάρχου, και τις γνωστές εναλλάξδιακοπές νερού. Επίσης, κάποια στιγμή μέσα στις γνωστές παλινωδίες σας, μέσω του Τύπου εκτοξεύσατε το «πυροτέχνημα» για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στις 5/8 σας ζητήσαμε να ανακαλέσετε τη συνεδρίαση-παρωδία και να συγκληθεί άμεσα έκτακτη και δια ζώσης συνεδρίαση όπου θα συζητηθούν επιμέρους ζητήματα σχετικά με τη μονάδα αφαλάτωσης, καθώς και συνολικά το θέμα, όμως εσείς αρνηθήκατε κι εκδώσατε απόφαση Δ/Σ για τη μονάδα αφαλάτωσης, ως μη οφείλατε, αφού φορέας εκτέλεσης έργου είναι η ΔΕΥΑΚ και όχι ο Δήμος. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο και παρά την απόφαση-φάρσα της συνεδρίασης- παρωδία, μόλις πριν από λίγες μέρες (22/8), το Δ/Σ της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε την υλοποίηση του έργου και την εξουσιοδότηση του αντιπροέδρου της να χειριστεί αποκλειστικά το θέμα. Ήδη από τις 31/7/24 που κυκλοφόρησε την εισήγηση για την αφαλάτωση ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει περάσει ένας μήνας χωρίς καμία πρόοδο.
Ερωτάται ο κύριος Δήμαρχος:
1.Από πού αντλεί το θράσος η παράταξή σας, η οποία έλαβε το 1/5 των ψήφων των Δημοτών (και ελέω καλπονοθευτικού Νόμου κατέχει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου), να αρνείται την εισαγωγή θέματος στην ημερήσια διάταξη παράταξης που έλαβε επίσης το 1/5 των ψήφων, κι όπου για τη συζήτηση του θέματος συμφωνούν οι υπόλοιπες παρατάξεις που έλαβαν τα 4/5 των ψήφων; Για ένα θέμα, μάλιστα, το οποίο απασχολεί όλους τους Δημότες.
2.Γιατί ενώ ήταν γνωστό από τους ειδικούς ότι θα έχουμε πρόβλημα με το νερό αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση σάς προειδοποιούσε σχετικά, δεν λάβατε κανένα έκτακτο μέτρο, ούτε και ζητήσατε από την Κυβέρνηση μέτρα για την αποτροπή του προβλήματος; Γιατί δεν δεχθήκατε τις προτάσεις μας, αλλά και οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος όταν αυτό εκδηλώθηκε;
3.Γνωρίζετε ότι έχετε εκθέσει τον Δήμο διότι με πράξεις και παραλείψεις έχετε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και οικονομική ζημιά σε δημότες;
4.Γιατί συνεχίζετε να αδιαφορείτε και δεν κινητοποιήστε για τη διεκδίκηση έργων που θα λύσουν το πρόβλημα τουλάχιστον από του χρόνου και μετά, όπως: νέες γεωτρήσεις, νέος αγωγός Γαρδίκι-Αργυράδες και αξιοποίηση της πηγής, ενεργοποίηση της λιμνοδεξαμενής Μοσχόπουλου κ.α.;
5.α) Πότε θα λειτουργήσει η μονάδα αφαλάτωσης τον χειμώνα;
β) Για ποιο χρονικό διάστημα θα εγκατασταθεί η μονάδα; Ποιες ανάγκες θα καλυφθούν σε αυτό το διάστημα; Μετά το πέρας του διαστήματος η μονάδα θα συνεχίζει ή θα απομακρυνθεί;
γ) Ποιος θα επωμιστεί το ενεργειακό κόστος και τις υπόλοιπες δαπάνες μίσθωσης εγκατάστασης και καθημερινής λειτουργίας; ποιο θα είναι το κόστος αυτό;
δ) Ποιες οι περιβαλλοντικές συνέπειες από την άντληση νερό και την απόρριψη των αποβλήτων; Πού θα πάνε τα απόβλητα;
ε) Τι απαντάται στην επιστολή που σας έστειλε η Δημοτική Κοινότητα Πετριτή, η οποία αρνείται την εγκατάσταση της μονάδας στην περιοχή του χωριού τους;
στ) Θέλετε να πιστέψουμε ότι δεν δρομολογείται η μόνιμη εγκατάσταση ιδιώτη με τη μονάδα αφαλάτωσης, ο οποίος θα πουλάει πανάκριβο νερό για πάντα στον Δήμο; Ή νομίζετε πως θα πιστέψουμε ότι δεν συμμετέχετε με τις επιλογές σας σε αυτή τη μεθόδευση που θα πληρώσουν ακριβά οι δημότες;
6.Σε τι ενέργειες έχετε προβεί για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως είπατε στον Τύπο.
7.Θα προχωρήσετε τώρα (πριν το Νομοσχέδιο για το νερό εισαχθεί στη Βουλή) σε διάσπαση της ΔΙΑΔΕΥΑΚ και δημιουργία Δημοτικής Υπηρεσίας Ύδρευσης Δήμου Νότιας Κέρκυρας;


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Οι Βιταλάδες είναι το πολύπαθο χωριό του φετινού καλοκαιρού.
-Πάνω από ένα μήνα χωρίς νερό .
-Ενώ το τελευταίο 10ήμερο μέρα παρά μέρα χωρίς νερό και κανένας δεν ξέρει ποιες θα είναι οι εξελίξεις των επόμενων ημερών του Καλοκαιρού και του Φθινοπώρου.
Η φετινή χρονιά αφήνει ανοιχτές πληγές στο χωριό μας που τις συνέπειες τους θα τις υποστούμε οικονομικά στο μέλλον , αφού είμαστε ένα χωριό που δραστηριοποιείται στον τουρισμό με επαναλαμβανόμενους τουρίστες.
Δυστυχώς για την απουσία μέτρων πρόληψης του προβλήματος , κανείς υπεύθυνος δεν βλέπουμε ούτε να ιδρώνει, ούτε να κοκκινίζει , ούτε να ζητά συγγνώμη , ούτε και να πληρώνει το κόστος της ζημιάς που μας προκαλεί.
Επειδή όμως η ανάληψη των ευθυνών προϋποθέτει πολιτικό ανάστημα , αν υπήρχε τέτοιο στους υπευθύνους θα είχε αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα πριν εκδηλωθεί.
Όλες αυτές τις ημέρες η δημοτική κοινότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της παρεμβαίνει , πιέζει , ενημερώνει , διεκδικεί και προτείνει .
Δύο από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει προφορικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο χωριό , είναι η τοποθέτηση μεγάλων πλαστικών δεξαμενών ,
η ενδεχόμενη αξιοποίηση της γεώτρησης στην Αγία Άννα και η έρευνα για άλλες πηγές στο χωριό μας για την δημιουργία νέων γεωτρήσεων .
Επειδή στις Βιταλάδες έχουμε την ιδιαιτερότητα , όπως φαίνεται , να παίρνουμε τελευταίοι νερό από το δίκτυο .
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
α. Αν προτίθεται να εγκαταστήσει μεγάλες πλαστικές δεξαμενές και να τις συνδέσει στο δίκτυο με τρόπο που να παίρνουν νερό οι συνοικίες που δεν παίρνουν από το δίκτυο .
β. Αν θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού μέτρησης και δοκιμών , για την αξιοποίηση της γεώτρησης στην Αγία Άννα .
γ. Αν θα διερευνήσει την δυνατότητα εξεύρεσης στην περιοχή πηγών νερού , ώστε να υποστηριχτεί η ύδρευση των Βιταλάδων , καθώς και του Περιβολίου που και αυτό αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα για τις Βιταλάδες.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας
Στυλιανός Σ. Βάρελης


Ερώτηση του Σπυρίδων Κοσκινά Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας
ΑΝΩ ΠΑΥΛΙΑΝΑΣ στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας

ΛΕΥΚΙΜΜΗ 26/8/2024
Κύριε Δήμαρχε,

Επανερχόμαστε σε ένα ιδιαίτερο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δημοτική μας κοινότητα και ειδικότερα η τουριστική ζώνη της κοινότητας μας ο Παραμόνας.
Η παραλιακή δημοτική οδός είναι κατεστραμμένη το τέτοιο βαθμό , ώστε να προσβάλλει την αισθητική εικόνα της πανέμορφης περιοχής του Παραμόνα , αλλά το κυριότερο να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την πρόκληση ατυχημάτων .
Το θέμα θέσαμε ξανά και εγκαίρως πριν ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Λάβαμε την απάντηση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών ότι θα παρέμβει η υπηρεσία του , χωρίς όμως να έχει ακόμη γίνει.
Ερωτάται η δημοτική αρχή να απαντήσει:
-Πότε θα αποκαταστήσει τις ζημιές της παραλιακή οδού του Παραμόνα
Ή
– Αν αδιαφορεί στο ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος;

Ο ερωτών Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας

Σπυρίδων Κοσκινάς

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search