• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στάση εργασίας από τους διανομείς της efood στη Θεσσαλονίκη

August 02, 2024 373

Σε στάση εργασίας καλεί σήμερα Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 16:00 το Σωματείο Εργαζομένων στην efood Θεσσαλονίκης οι οποίοι "εκπέμπουν SOS" τόσο για τις συνθήκες εργασίες τους κάτω από υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και για τον μισθό τους, ο οποίος, όπως λένε "δεν φτάνει,  την στιγμή που το 2023 η efood έβγαλε κέρδη μετά φόρων 35,8 εκατ. ευρώ". Σημειώνουν επίσης ότι σε σχέση με την περασμένη χρονιά, οι περισσότεροι εργαζόμενοι με μπλοκάκι έχουν δει μείωση αποδοχών της τάξης του 20-30%.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους οι διανομείς θα πραγματοποιήσεουν μοτοπορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:00 από το ξενοδοχείο Electra Palace στην Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους:

Οι διανομείς εκπέμπουμε sos!

Είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της κοινωνίας όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

 

"Οι διανομείς εκπέμπουμε sos! Είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι της κοινωνίας όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς δεν έχουμε ως μοναδικό πρόβλημα τις ακραίες καιρικές συνθήκες και δουλειά στους 38-39 βαθμούς εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα.

Το βασικότερο πλέον πρόβλημα είναι ότι ο μισθός δεν φτάνει. Οι μισθωτοί βλέπουμε λόγω στασιμότητας των μισθών, να μειώνεται η αγοραστική μας δύναμη λόγω ασταμάτητης ακρίβειας, και αρκετοί πλέον κάνουν δεύτερη δουλειά. Αυτό σημαίνει λιγότερος χρόνος με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αδυναμία συνέχισης των ενδιαφερόντων μας, και μεγαλύτερη-γρηγορότερη φθορά της εργατικής μας δύναμης.

Οι περισσότεροι διανομείς με μπλοκάκι σε σχέση με πέρσι, έχουμε 20-30% λιγότερες αποδοχές. Και δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που το 2023 η efood έβγαλε κέρδη μετά φόρων 35,8 εκ € σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αναρτώνται απ' την ίδια. Εμείς ως διανομείς παράγουμε αρκετά χρήματα τελικά, σεβόμαστε τους πελάτες και την δουλειά μας και ζητάμε εισόδημα τέτοιο που να καλύπτουμε απλά τις βασικές μας ανάγκες. Για διατροφή, ενοίκιο, πληρωμή λογαριασμών, στήριξη των παιδιών μας που σπουδάζουν.

Καλούμε όλη την κοινωνία της όμορφης πόλης μας, να στηρίξει την στάση εργασίας που ορίσαμε για την Παρασκευή 2 Αυγούστου 10:00-16:00 με ραντεβού κάτω απ' το Electra Palace στις 11:00 όπου και θα ξεκινήσει μοτοπορεία από διανομείς της efood, και όχι μόνο!"

efood-diamartyria-afisa.jpg

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search