• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Να μην επικρατήσει το δόγμα «No Politica» στην πράσινη εξέδρα

August 30, 2023 520

ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Αυξάνονται τα ζόρια για τους α(χ)ρίστους της κυβέρνησης του Κούλη και για τον υπουργό Καταστολής και Μπάτσων, Γιάννη Οικονόμου, καθώς οι μπάτσοι όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν το δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή, αλλά με τις αλλεπάλληλες αστοχίες τους έχουν δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό και ένα πολύ «τοξικό» περιβάλλον. 

Τα παπαγαλάκια των «πετσωμένων» ΜΜΕ είχαν δημιουργήσει ένα αισιόδοξο κλίμα για την κυβέρνηση, με δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι με τη συστηματική τους δουλειά οι μπάτσοι είχαν καταφέρει να ξεχωρίσουν από το σύνολο των συλληφθέντων οπαδών ένα μικρό αριθμό, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο δολοφόνος του 29χρπνου οπαδού της ΑΕΚ. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν σε έναν 22χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού, αλβανικής καταγωγής, και έναν 23χρόνο Κροάτη, πάνω στους οποίους είχαν βρεθεί μαχαίρια. Σύμφωνα με «διαρροές» από τη ΓΑΔΑ, οι μπάτσοι είχαν στην κατοχή τους τέσσερα μαχαίρια και αρκετά δείγματα DNA από τα ρούχα του Μιχάλη Κατσουρή και τα «παπαγαλάκια» θεωρούσαν θέμα χρόνου την ταυτοποίηση του δολοφόνου. 

Το αφήγημα της αποτελεσματικής αστυνομίας που δουλεύει συστηματικά για να διαλευκάνει τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ ανατρέπεται από τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, το πλέον φιλικό προς την κυβέρνηση Μέσο. Αρχικά, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παίζεται βίντεο που αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ συγκρούστηκαν δυο οπαδικοί στρατοί. Το συγκεκριμένο βίντεο αρχικά δείχνει τον Μιχάλη Κατσουρή να συμμετέχει στο «ντου» που επιχείρησαν οι κιτρινόμαυροι οπαδοί ενάντιατους Κροάτες, τις εκρήξεις και τις λάμψεις από τις μολότοφ που έπεσαν στο σημείο της σύγκρουσης και στη συνέχεια την υποχώρηση των οπαδών της ΑΕΚ, κατά την οποία ο Κατσουρής δέχεται χτύπημα με καδρόνι, ενώ τρέχει για να γλιτώσει από τους Κροάτες και τους παναθηναϊκούς οπαδούς. 

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ όλοι περιμένουν την ανακοίνωση των μπάτσων για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του κιτρινόμαυρου οπαδού, ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Παναγιώτης Σπυρόπουλος αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων ότι οι δύο αναδιπλούμενοι σουγιάδες που είχαν βρεθεί στο έδαφος στο σημείο που έγινε η αιματηρή συμπλοκή και οι άλλοι δύο που είχαν βρεθεί στα χέρια ενός 22χρονου από την Αλβανία και ενός 23χρονου Κροάτη που αρνείται ότι ήταν δικό του, δεν φέρουν ίχνος γενετικού υλικού που να ταυτοποιείται με αυτό του Μιχάλη. «Ανθρακες ο θησαυρός» και τα παπαγαλάκια χάνουν τη λαλιά τους, όταν οι μπάτσοι μέσω διαρροών παραδέχονται ότι και η ανάλυση των δειγμάτων DNA από τα ρούχα του Μιχάλη δύσκολα θα οδηγήσει σε ταυτοποίηση, αφού με τον νεκρό οπαδό της ΑΕΚ είχαν έρθει σε επαφή παρά πολλά άτομα.

Οι μη μυημένοι στα δρώμενα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις επιχειρηματικές κόντρες μεταξύ των καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται σε αυτό είναι σίγουρο ότι ένιωσαν αμηχανία με το «άδειασμα» της κυβέρνησης και των μπάτσων από τον ΣΚΑΪ. Παραξενεύτηκαν, γιατί ότι το πλέον φιλικό προς την κυβέρνηση Μέσο έκανε αποκαλύψεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, που τσαλάκωσαν την εικόνα της κυβέρνησης και ανέδειξαν την ανικανότητα των μπάτσων. 

Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Κυβέρνηση, μπάτσοι και Μελισσανίδης, για να κρύψουν τις ευθύνες τους στην εγκληματική διαχείριση της υπόθεσης, προσπάθησαν να φορτώσουν την ευθύνη αποκλειστικά στους Κροάτες νεοναζί και τους ομοϊδεάτες τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, έκρινε ότι η δολοφονία Κατσουρή είναι μια καλή ευκαιρία για να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και να πάρει πόντους στη διαμάχη του με τον Μελισσανίδη και αποφάσισε να «αδειάσει» την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ είχαμε σύγκρουση δυο οπαδικών στρατών, που κατέληξε στη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα, προσδοκά να κερδίσει την αποδοχή ενός σημαντικού μέρους των οπαδών του Παναθηναϊκού, αφού με τις κινήσεις του έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στους οργανωμένους.  

Μπροστά στην πίεση από το επικείμενο φιάσκο, οι μπάτσοι, κατά την ταπεινή εκτίμηση της στήλης, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, για να αλλάξουν το αρνητικό γι’ αυτούς κλίμα αποφασίζουν να στήσουν σκευωρία σε βάρος του «σουβλατζή», γνωστού οπαδού του Παναθηναϊκού. Οταν οι μπάτσοι ανακοίνωσαν τη σύλληψή του, τα παπαγαλάκια συναγωνίζονταν ποιο θα παρουσιάσει με τις  περισσότερες «πιπεράτες» λεπτομέρειες τη «μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας», που από ένα στοπ καρέ από βίντεο, που δείχνει άνδρα που φοράει κράνος, κατάφερε να ταυτοποιήσει τον συγκεκριμένο οπαδό του Παναθηναϊκού. Οπως αποδείχτηκε, σχεδόν αμέσως, οι μπάτσοι δεν είχαν αποδεικτικά στοιχεία, ο «σουβλατζής» προέβαλε άλλοθι ότι έλειπε στην Κεφαλλονιά, με αποτέλεσμα εισαγγελέας και ανακριτής να τον αφήσουν ελεύθερο! Μάλιστα, υπήρξε διχογνωμία στο αν θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Η εισαγγελέας πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο, ενώ η ανακρίτρια πρότεινε να του επιβληθεί ο όρος της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Οπως ήταν φυσικό, το θέμα πέρασε στα ψιλά της δημοσιότητας και «θάφτηκε» για να μην πάρει αρνητικές διαστάσεις η σκευωρία που στήθηκε προκειμένου η μπατσαρία να επιδείξει «έργο». 

Η προσπάθεια της μπατσαρίας να στήσει σκευωρία σε βάρος του οπαδού του Παναθηναϊκού δεν έμεινε «αναπάντητη» από τον Αλαφούζο. Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε ότι ορισμένοι από τους μπάτσους που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του Κατσουρή θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο θανάσιμος τραυματισμός του 29χρονου να προήλθε από οπαδό της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της υποχώρησης του κιτρινόμαυρου οπαδικού στρατού. Σύμφωνα με το ενδεχόμενο αυτό, είναι πιθανό, μέσα στον πανικό που επικρατούσε στους κιτρινόμαυρους οπαδούς από την επέλαση των Κροατών, κάποιος από αυτούς να μπερδεύτηκε, να πέρασε τον Κατσουρή που φορούσε κράνος και μπλε μπλούζα για Κροάτη και να τον χτύπησε με το μαχαίρι. 

Ο Αλαφούζος, εμμέσως πλην σαφώς, υιοθέτησε αυτό που λέγεται σε όλα σχεδόν τα οπαδικά στέκια (πλην των ΑΕΚτζίδικων) και «πέταξε το γάντι» προς την κυβέρνηση και τους μπάτσους. Σε απλά ελληνικά, τους είπε: «Σταματήστε να στοχοποιείτε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και ψάξτε να βρείτε το δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ». Στα φιλικά προς τους πράσινους ΜΜΕ τα σχόλια των αναγνωστών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κατηγορούν τους μπάτσους για συγκάλυψη και προσπάθεια να κατασκευάσουν ενόχους κατηγορώντας άδικα οπαδούς του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι δεν έχουν συλλάβει κανέναν από τους ΑΕΚτζήδες, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δολοφόνος του Κατσουρή είναι ΑΕΚτζής. Τη «γραμμή» Αλαφούζου φρόντισαν να τη «συνοψίσουν» οι οργανωμένοι οπαδοί των πράσινων στον αγώνα του πρωταθλήματος της Super League με τον Βόλο στη Λεωφόρο, με δυο πανό στο πέταλο της Λεωφόρου: «Κράνη μολότοφ και μαχαίρια, το παίζετε αθώοι με λερωμένα χέρια» – «Την αλήθεια ξέρετε καλά, μην κρύβετε άλλο τον φονιά»

Η κυβέρνηση και οι μπάτσοι έκαναν ότι δεν καταλάβαν την πρόκληση του πρόεδρου της πράσινης ΠΑΕ και δεν απάντησαν. Ο Κούλης και οι ά(χ)ριστοι  της κυβέρνησης βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί ξέρουν ότι ο Αλαφούζος και ο Μαρινάκης θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε για να χτυπήσουν τον Μελισσανίδη, οπότε τα «σκάγια» θα πάρουν και αυτούς και προσπαθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Η μοναδική απάντηση στην πρόκληση Αλαφούζου ήρθε από το Δελτίο Τύπου των δικηγόρων της οικογένειας Κατσουρή, στο οποίο κατηγορούν τον ΣΚΑΪ για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και έλλειψη σεβασμού προς τον νεκρό Μιχάλη, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα στραφούν νομικά εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού και ενημερώνουν ότι υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία που ακυρώνουν την εκδοχή ότι ο θάνατος του Μιχάλη προήλθε από μαχαίρι οπαδού της ΑΕΚ. 

Είναι προφανές ότι η ανικανότητα των μπάτσων να διαλευκάνουν την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και η επιλογή των καπιταλιστών ιδιοκτητών των ομάδων να χρησιμοποιήσουν τη σύγκρουση των οπαδικών στρατών στη Νέα Φιλαδέλφεια για να λύσουν τις επιχειρηματικές τους διαφορές, έχουν δημιουργήσει μια «ηλεκτρισμένη»  ατμόσφαιρα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν ανακοινώσεις για τη διαιτησία και την ανυπαρξία της ΕΠΟ, με τις οποίες συντηρείται το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε από την οπαδική σύγκρουση, που κατέληξε στη δολοφονία του Κατσουρή. Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι οι καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τα «απόνερα» της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή για να κερδίσουν πόντους σε βάρος των αντιπάλων τους. Εχουν κάθε λόγο 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search