• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Τίμησαν την επέτειο θανάτου του Αντιστασιακού Άγγελου Μεσσάρη φίλαθλοι του Παναθηναϊκού

June 09, 2024 631



Σε ανάρτηση πανό για την επέτειο από τον θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή και αθλητή του Παναθηναϊκού, Άγγελου Μεσσάρη, προχώρησαν οπαδοί και φίλαθλοι της ομάδας.

Το πανό έγραφε «Τιμή και δόξα στον Άγγελο Μεσσάρη», και ευχή όσων πήραν την πρωτοβουλία είναι «οι αθλητές του Παναθηναϊκού μας να πλησιάζουν σε αθλητικό επίπεδο τον Άγγελο Μεσσάρη και να στέκονται με τους αδύναμους αυτής της κοινωνίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των οπαδών και φιλάθλων του Παναθηναϊκού αναφέρει:

«ΕΒΑΛΑΜΕ 8 ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ 4 ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΓΕΛΕ ΜΕΣΣΑΡΗ. Σήμερα, 6 Ιούνη του 2024, συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον θάνατο του Άγγελου Μεσσάρη. Για εμάς που μεγαλώσαμε μέσα από τις διηγήσεις των παλαιότερων, των πατεράδων και των παππούδων μας, ο Άγγελος Μεσσάρης συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στο να μετατραπεί ο Παναθηναϊκός μας σε σύλλογο “ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ”.

Ο Άγγελος Μεσσάρης, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια αθλητικής παρουσίας στον Παναθηναϊκό, μεγαλούργησε και μετατράπηκε σε αιώνιο σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού, ήταν αναπόσπαστο στέλεχος της αήττητης ομάδας του Γιόσεφ Κίνσλερ και κεντρικός πρωταγωνιστής της επικράτησης με 8-2 απέναντι στον Ολυμπιακό την 1η Ιούνη του 1930.

Για εμάς ο Άγγελος Μεσσάρης, πέρα από ένα αθλητικό πρότυπο της αγαπημένης μας ομάδας και μία ιστορικά τεράστια φυσιογνωμία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, αποτελεί και έμπνευση για την ζωή και την δράση του έξω από τα γήπεδα.

Η συμμετοχή του στην Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαίων Ελλάδας και η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση που αναφέρεται σε διάφορες ιστορικές πηγές , αναδεικνύουν και τον κοινωνικό χαρακτήρα της δράσης του Άγγελου Μεσσάρη.

Μιας δράσης, που δεν μπορεί να αποκοπεί από το ιστορικό πράσινο νήμα της αντίστασης, από την συμμετοχή αθλητών του Παναθηναϊκού στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΠΟΝ (Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων) ΑΘΗΝΑΣ – Τάσος Κρητικός, Αντώνης Παπαντωνίου-, την πρώτη ελληνική σημαία που σηκώθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 8 Οκτώβριου του 1944 κατά την διάρκεια της κατοχής και το ΕΑΜ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ που αποτυπώνει την συμβολή της επιρροής του Παναθηναϊκού στο έπος της αντίστασης απέναντι στον γερμανικό ναζισμό και τον ιταλικό φασισμό.

Για αυτούς τους λόγους, σήμερα, πρωτοβουλία οπαδών και φιλάθλων του Παναθηναϊκού προχωρούμε σε κίνηση τιμής και μνήμης για τον Άγγελο Μεσσάρη, με μία ευχή οι αθλητές του Παναθηναϊκού μας να πλησιάζουν σε αθλητικό επίπεδο τον Άγγελο Μεσσάρη και να στέκονται με τους αδύναμους αυτής της κοινωνίας.

Πρωτοβουλία οπαδών και φιλάθλων του Παναθηναϊκού για την τιμή στον Άγγελο Μεσσάρη». 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search