Αθλητική στήλη, αποκλειστικά για χουλιγκάνους, λοβοτομημένους και κάφρους

*** Χουλιγκάνοι, Λοβοτομημένοι και Κάφροι όλων των ομάδων, όλων των κομμάτων και όλων των θρησκειών,
σάς χαιρετώ…

 

*** 26 Μαΐου 2024, ώρα Ελλάδος 23:08
Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις αναδειχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ, διαλύοντας τη μυθική Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 80-95 και αφήνοντας αποσβολωμένη την Οικουμένη με την ανεπανάληπτη πορεία του.
Ο σύλλογος που την προηγούμενη χρονιά ήταν «σάκος τού μποξ» στη «Euroleague» (αλλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα από τον «αιώνιο αντίπαλό» του), ο 17ος τής σεζόν 2022-2023, ήταν τώρα ο 1ος τής σεζόν 2023-2024.
Θαύμα Θαυμάτων! Το Απόλυτο Θαύμα! Η Γιορτή έχει ως αφετηρία το Βερολίνο και ακαριαία επεκτείνεται σε σύμπασα την Ελληνική Επικράτεια. Ο Κόσμος τού Παναθηναϊκού ξεχύνεται απ’ άκρου εις άκρον τής χώρας, οι ουρανομήκεις ιαχές και τα βεγγαλικά μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα, οι έξαλλοι πανηγυρισμοί μαρτυρούν την ιδιαιτερότητα και τη βαρύτητα τής επιτυχίας,
τα «έκτακτα δελτία ειδήσεων» καθίστανται ενημερωτική υποχρέωση.

«Ενημερωτική Υποχρέωση» είπα; Όχι ακριβώς.
Οι Εχθροί τού Παναθηναϊκού, οι εχθρευόμενοι και απεχθανόμενοι τον Παναθηναϊκό, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να διακόψουν το πρόγραμμά τους προκειμένου να αναδείξουν τον Μέγα Θρίαμβο και να συμμετάσχουν στη Χαρά.
Η πιο ηχηρή απουσία καταγράφεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ».

 

Τι κι αν ο ιδιοκτήτης τού μιντιακού συγκροτήματος είναι ταυτοχρόνως ο μεγαλομέτοχος τής «Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός», το κανάλι τού Αλαφούζου επιμένει να προβάλλει εκείνες τις ώρες το «Survivor»
και αρνείται πεισματικά να διακόψει τη ροή τού προγράμματός του.
Η κατάκτηση τού Κυπέλλου Πρωταθλητριών από το «Τριφύλλι» και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πλημμυρίσει τούς δρόμους, τελούν εδώ υπό το καθεστώς συνειδητής απαξίωσης και αποσιώπησης.
Είναι πασίδηλο ότι έχει πέσει «σύρμα» να υπάρξει «σιγή ασυρμάτου».

Σ.Σ. Δεν έχει καν ελάχιστη σημασία και δεν συνιστά έστω πενιχρή δικαιολογία αν ετούτη η επιλογή απετέλεσε απόρροια ενδεχόμενης υφέρπουσας κόντρας μεταξύ Αλαφούζου και Γιαννακόπουλου, διότι ο «Σεβασμός προς τον Σύλλογο» (οφείλει να) παραμερίζει κάθε προσωπική διαφορά.

*** Και αφού έχει μεσολαβήσει η 29η Μαΐου (όταν, δηλαδή, ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάϊ» διέκοψε με τεράστια χαρά το πρόγραμμά του προκειμένου -ορθώς- να μεταδώσει με «έκτακτο δελτίο» την είδηση για την κατάκτηση τού «Conference League» από τον Ολυμπιακό,
αλλά και τα συνεπακόλουθα πανηγύρια), φτάνουμε αισίως στις 14 Ιουνίου, που ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την επική ανατροπή και παίρνει το πρωτάθλημα με τρεις διαδοχικές νίκες επί τού Ολυμπιακού.
Ο πέμπτος τελικός είναι συγκλονιστικός, ο τίτλος κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα, το κανάλι τού Αλαφούζου δεν δίνει και πάλι την παραμικρή σημασία, εν αντιθέσει -επί παραδείγματι- με το «Open» τού Ιβάν Σαββίδη
που ετίμησε δεόντως και τα τρία αναφερόμενα αθλητικά γεγονότα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, λοιπόν, υπάρχει ακόμα μία λεπτομέρεια, που -όσο κι αν φαντάζει ήσσονος σημασίας συγκριτικώς με τα εν λόγω περιστατικά- μαρτυρά την καθεστωτική κουλτούρα που επικρατεί στον σταθμό τού Φαλήρου.

Για δείτε την κάτωθι φωτογραφία…
Εξαιρώντας το αντανακλαστικό σύμπτωμα ότι ο ερυθρόφρων-δεξιόφρων παρουσιαστής προκαλεί στομαχικές διαταραχές στους αντικειμενικούς φιλάθλους και στους δημοκρατικούς πολίτες,
τι σάς τραβά την προσοχή σε αυτήν την εικόνα;

Αν διαθέτετε στοιχειώδη γνώση τής Ελληνικής Γλώσσας, σίγουρα το βλέμμα σας θα καρφώθηκε στην ανορθογραφία που υπάρχει στο όνομα «Παναθηναϊκός».
Τα Διαλυτικά αγνοούνται, ο «Ήχος τής Γραφής» αναφέρεται σε ομάδα που προφέρεται «Παναθηνεκός», εξακολουθητικώς στο κανάλι τού Αλαφούζου τα αμόρφωτα-οκνηρά δημοσιογραφοειδή γράφουν λανθασμένα το όνομα τής ομάδας που συνδέεται με τον εργοδότη τους.
Όχι, δεν πρόκειται για μία τυχαία παραδρομή· ουδεμία σοβαρή εταιρεία αδιαφορεί για τις Λεπτομέρειες και για τις Σημειολογίες, ουδεμία σοβαρή εταιρεία επιτρέπει στους εργαζομένους της τέτοια ολισθήματα που ανισορροπούν ανάμεσα στην Προχειρότητα και στην Αυτο-Δυσφήμιση, πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσουμε την ειρωνική σύμπτωση ότι τα Διαλυτικά υπάρχουν και στο όνομα τού περιβόητου τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Λογότυπος αποδεικνύει τού Λόγου το Αληθές.

Επιμύθιο:
Ο Γιάννης Αλαφούζος -διά τού «Σκάϊ»-στέλνει ποικιλοτρόπως τα μηνύματά του προς τον Παναθηναϊκό.
Όταν λείπεις στις χαρές, δηλώνεις τη λύπη σου.
Όταν αποσιωπάς απροκάλυπτα τις χαρές τού (μπασκετικού) Παναθηναϊκού και αναδεικνύεις με χαρά τη χαρά τού (ποδοσφαιρικού) Ολυμπιακού, δηλώνεις ευθαρσώς ότι είσαι «Δούρειος Ρύπος».
Όταν ανορθογραφείς στο Όνομα, ασεβείς στην Ιστορία.

Ο εφοπλιστής-μιντιάρχης που έχει διαλύσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, δεν βάζει διαλυτικά στο όνομα «Παναθηναϊκός».
Το λες και υποσυνείδητη προσπάθεια να αποκρύψει τις ενοχές του…

Ο Αθλητάμπουρας