• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Περί «συνεκμετάλλευσης»

April 12, 2022 473

 

Λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός άμυνας, Ακάρ, μετά τη σύντομη συνομιλία στις Βρυξέλλες με τον ομόλογό του, Παναγιωτόπουλο, πρόταξε τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, μιλώντας για «θετικό κλίμα με στόχο οι λαοί των δύο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης». Η ενδοτική πολιτική των παραχωρήσεων δεν μοιράζει πλούτη και ομορφιές, αλλά γεννά νέες εντάσεις και πολεμικές απειλές. Το παράδειγμα της Κύπρου είναι διδακτικό.
Παράλληλα μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Χέρτσογκ, στην Άγκυρα, τον Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη και τον καγκελάριο της Γερμανίας, Σολτς, πάλι στην Άγκυρα, διακινούνται τώρα διάφορα σενάρια, όπως για συνεργασία της Τουρκίας με το Ισραήλ για τη μεταφορά αερίου.
Ο Σολτς αφού χαιρέτησε τη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και την Ελλάδα, τόνισε πως «τώρα πια οι περιφερειακές συνεργασίες αποκτούν μεγαλύτερη σημασία» και εκτίμησε ότι η ενεργειακή συνεργασία δεν είναι σημαντική μόνο για την Τουρκία και τη Γερμανία, αλλά «είναι πολύ σημαντική η συνεργασία Τουρκίας – EE στον τομέα της ενέργειας».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search