• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Εικόνες ντροπής στην Κέρκυρα: Μεταφορά μαθητών με αγροτικό!

October 01, 2023 3111

"Τριτοκοσμικές"  εικόνες ντροπής από την Κέρκυρα  που επιβεβαιώνουν από την ... ανάποδη την περιβόητη ρήση του πρωθυπουργού «η Ελλάδα είναι μία χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής» με τους μαθητές να μεταφέρονται  πάνω σε καρότσα αγροτικού. Η εικόνα είναι από τους Καστελλάνους Μέσης Κέρκυρας, ενώ οι μαθητές στο ΓΕΛ Αγρού έχουν κάνει κατάληψη. Το πρόβλημα με τις μεταφορές είναι πιο έντονο από ποτέ…

Τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούν, οι γονείς τους είτε δεν έχουν αυτοκίνητο είτε βρίσκονται στη δουλειά και το μαρτύριο για δεκάδες μαθητές στην Κέρκυρα συνεχίζεται. Παιδιά που είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν και να φεύγουν από το σχολείο τους, πάνω σε καρότσα αγροτικού. Με τους κινδύνους να είναι καθημερινοί χωρίς όμως οι αρμόδιοι να δίνουν λύση. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού, κάνει λόγο για έναν κατήφορο που δεν έχει τέλος.

«Η Περιφερειακή Αρχή δε μπορεί ακόμη -τρίτη εβδομάδα τώρα- να κάνει το αυτονόητο. Δε μπορεί να μεταφέρει τα παιδιά μας στο σχολείο τους. Πολλά παιδιά δεν πάνε σχολείο από αδυναμία των εργαζόμενων γονέων να τα μετακινήσουν οι ίδιοι, αφού ακόμη η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Σε σχολεία όπως το Μουσικό ή τα Ειδικά, το πρόβλημα υπάρχει πιο έντονο καθώς υπάρχουν παιδιά που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας.

Η καθυστέρηση της Περιφέρειας για ακόμη μια φορά να προκηρύξει τον διαγωνισμό, η παραχώρηση των σχολικών δρομολογίων στις διαθέσεις του ιδιωτικού τομέα και η αντίληψη της κυβέρνησης πως οτιδήποτε παρέχεται σε όλους δωρεάν δεν είναι ανταποδοτικό για εκείνη, είναι οι λόγοι που πάνω από 3.000 μαθητές στο νησί μας δεν έχουν ακόμη λεωφορεία, ενώ είναι άγνωστο πότε θα εκτελεστούν στο σύνολό τους.

Μεγάλος αριθμός παιδιών αναγκάζεται είτε να μείνει σπίτι είτε να μετακινηθεί με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ χάνοντας όμως τα μαθήματα των πρωινών ωρών, ενώ αρκετά είναι και τα περιστατικά που γονείς μεταφέρουν με οχήματα σε καρότσα μεγάλο αριθμό μαθητών!

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Περιφερειακή Αρχή μας λέει ότι οι φάκελοι των υποψήφιων μεταφορέων βρέθηκαν ελλιπείς με ληγμένες Άδειες Οδήγησης, ληγμένα ΚΤΕΟ, ληγμένη Ασφάλεια Οχήματος!!! Αναρωτιόμαστε αν αυτά τα λεωφορεία κυκλοφορούν και μεταφέρουν τουρίστες τις μέρες αυτές στους δρόμους του νησιού μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search