• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

"Η δημόσια υγεία σε Κέρκυρα, Παξούς και Διαπόντια νοσεί βαριά”

October 03, 2023 2434


Για άλλη μια φορά, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά νοσεί βαριά!!
Οι τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες οδηγούν το προσωπικό στην εξάντληση ,την υπερεντατικοποίηση και πιθανό κίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους χρήστες της Υγείας.

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολλές είναι οι φορές τα τελευταία χρόνια που έχουμε επισημάνει εγγράφως προς το σύνολο των φορέων ,τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και του Κοινοβουλίου,προς Διοικήσεις του Γ.Ν.Κέρκυρας, την 6ηΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που ταλανίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Κέρκυρα.
Διαρκής είναι η ενημέρωση και της τοπικής κοινωνίας τόσο με δελτία τύπου ,παρεμβάσεις μας στα ΜΜΕ και συλλαλητήρια.
Για άλλη μια φορά, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά νοσεί βαριά!!
Οι τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες οδηγούν το προσωπικό στην εξάντληση ,την υπερεντατικοποίηση και πιθανό κίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους χρήστες της Υγείας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Η κάλυψη των οργανικών θέσεων είναι κάτω από το 45% και επιδεινώνουν την κατάσταση οι συνταξιοδοτήσεις και οι παραιτήσεις προσωπικού.
Ιδιαίτερα συχνό είναι το φαινόμενο στον Παθολογικό τομέα να έρχονται ιατροί από την Ήπειρο (Ιωάννινα,Φιλιάτες) για να καλύψουν μηνιαίες εφημερίες.


1/ Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Παθολογική κλινική που λειτουργεί με δυο μόνιμους Παθολόγους και έναν με μπλοκάκι όπου νοσηλεύονται καθημερινά 50-60 ασθενείς.
2/ Η Νευρολογική κλινική που για τρίτο τουλάχιστον χρόνο βρίσκεται σε αναστολή και έχει συγχωνευτεί με την Παθολογική κλινική με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης ενώ λειτουργεί για χρόνια με1 Νευρολόγο. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς.
3/ Υποστελεχωμένη βρίσκεται και η Καρδιολογική κλινική (3 γιατρούς και έναν από την Ήπειρο καρδιολόγο) .
Οι εφημερίες της καρδιολογικής κλινικής έχουν επιφορτιστεί όχι μόνο με την καρδιολογική κλινική αλλά και με την μονάδα εμφραγμάτων,τα επείγοντα, χειρουργείο και με τις υπόλοιπες κλινικές ,όποτε (συχνά) παραστεί ανάγκη.
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ειδικότητες όπου υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης.
4/ ΗΜονάδα Τεχνητού Νεφρού τουςτελευταίους μήνες λειτουργεί με ιατρούς από την Ήπειρο λόγω διαφόρων συγκυριών.
5/ Ένα χρόνο τώρα το ακτινοδιαγνωστικο τμήμα λειτουργεί με 2 ακτινολόγους εκ των οποίων οωΔιευθυντής θα συνταξιοδοτηθεί τέλος του έτους.
Οι γνωματεύσεις αξονικών γίνονται από προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.Πολλές λειτουργίες του συγκεκριμένου τμήματος δεν λειτουργούν όπως μαγνητικός τομογράφος ,μαστογράφος ,τμήμα οστικής πυκνότητας λόγω έλλειψης ιατρών..
Η όλη κατάσταση στο ακτινοδιαγνωστικό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα τόσο στις κλινικές όσο και στα επείγοντα για τηνβγρήγορη διάγνωση και πορεία των ασθενών.
6/ Στον κλάδο των τραπεζοκόμων , καθημερινά 2 άτομα στην πρωινή βάρδια και 3 στην απογευματινή εξυπηρετούν τους ασθενείς του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού τομέα των 321 κλινών.
7/ ΗΤεχνική Υπηρεσία η οποία αποτελείται από 8 άτομα προκειμένου να ανταποκριθεί σε όλο το έργο συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου,του Ψυχιατρικού τομέα και των δομών του καθώςωκαι των ΚΥ.
8/ Η στελέχωση της διοικητικής υπηρεσίας βάση των οργανικών θέσεων ανέρχεται στο 45% και μέχρι το τέλος του έτους λόγω των συνταξιοδοτήσεων θα επιβαρυνθούν αρκετά όλα τα τμήματα της.
Στην διοικητική υπηρεσία πάρχει μεγάλος αριθμός χρωστουμενων κανονικών αδειών από και εβδομαδιαίων ρεπό από το έτος 2020. Επιπλέον πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση με την απόφαση που έχει παρθεί να στελεχωθεί η νυχτερινή βάρδια στη γραμματεία των Επειγόντων λόγω υποστελέχωσης της.
9/ Πρόσφατα με πλειοψηφική απόφαση το ΔΣ του Νοσοκομείου πήρε απόφαση η υπηρεσία καθαριότητας (καθαρισμόςτων κτηριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου) να δοθεί σε ιδιωτικό συνεργείο σε διπλάσιο κόστος1.453.943,72€.
10/ Πριν λίγες μέρες με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ αποφασίστηκε οι δευτερογενείς διακομιδές να δοθούν σε ιδιωτική κλινική με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό11.0000€ μηνιαία με ενδεικτικό αριθμό20 διακομιδών ανά μήνα μέχρι εξαντλήσεως του ποσού του ΚΑΕ0899. Φυσικά δεν εγγυάται κανείς αν το προσωπικό όπου θα αναλάβουν τις δευτερογενείς διακομιδές διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις διασωστών όπως το ΕΚΑΒ.
11/ Τα κέντρα υγείας για πολλές δεκαετίες βρίσκονται υποστελεχωμένα και με σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές τους.
– Κόντρα σε όλα τα προλεγόμενα το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, επιμένουν πεισματικά να επιδεικνύουν επαγγελματικό ζήλο και ευσυνειδησία ,ενώ με αυτοθυσία και καθημερινό μόχθο αγωνίζονται να κρατήσουν όρθιο ότι έχει απομείνει από το Ε.Σ.Υ.
Από όλα τα παραπάνω γίνεται προφανής η εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ,γεννώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα ανταπόκρισης παροχής υπηρεσιών υγείας.
Υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες, το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κ διεκδικεί:


• 1. Δημόσια Δωρεάν Υγεία.
• 2. Επαρκή αύξηση χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας για την απρόσκοπτη ασφαλή λειτουργία τους.
• 3. Άμεσες μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων όλου του προσωπικού.
• 4. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με διάφορες σχέσεις εργασίας (επικουρικό προσωπικό, ΟΑΕΔ, συμβάσεις ΙΔΟΧ,ΣΟΧ)
• 5. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας και γενικότερα της δημόσιας υγείας.
• 6. Η επαναφορά της δημιουργίας της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Ανεξάρτητα του ποιος είναι κυβέρνηση τα τελευταία έτη εφαρμόζεται η ίδια πολιτική της υποστελέχωσης ,της ιδιωτικοποίησης, της λογικής κόστους – οφέλους.
Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται διεκδικήση- αντίσταση -αγώνας.
Καλούμε τους επικεφαλής υποψηφίους παρατάξεων του α’ και β’βαθμού αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία το πρόγραμμα τους για την δημόσια υγεία.
Καλούμε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου, το εργατικό κέντρο να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας στις κινητοποιήσεις μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να αγωνιστούν μαζί μας στον αγώνα μας για το αυτονόητο αγαθό καιτην προστασία της δημόσιας Υγείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search