• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ικανοποίηση στην Άγκυρα από τα ελληνικά «δώρα»

October 07, 2023 746

ΠΗΓΗ: Δημήτρης Μηλάκας - Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ τεύχος 2302 05/10/2023

Οι «επιμελείς» αναγνώστες του «Π» γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει τον κατευνασμό του Ερντογάν και να τον… παρασύρει στο τραπέζι του διαλόγου προχώρησε στη (μερική) ικανοποίηση μιας απαίτησης την οποία αξιωματούχοι της Άγκυρας επαναλάμβαναν καθημερινά σχεδόν τους προηγούμενους μήνες: την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στη μεθόριο.

Η «σιωπή» ήταν η τακτική με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση (υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών) τα δημοσιεύματα του «Π» και άλλων ΜΜΕ περί της εν εξελίξει διαδικασίας ικανοποίησης της τουρκικής απαίτησης για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.


Κανείς από τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες δεν απάντησε:

Αποσύρθηκε το σύνολο των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων από τα νησιά και με τι αντικαταστάθηκε;
Γιατί δεν αντικαταστάθηκαν τα άρματα μάχης (ρωσικά) που αποσύρθηκαν από τα νησιά και ήταν βασικά συστατικά της αεράμυνάς τους;
Γιατί έκλεισαν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε Ρόδο και Κω;
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπαμε, προσπάθησε διά της σιωπής της να απαξιώσει τα δημοσιεύματα του «Π» και άλλων ΜΜΕ γι’ αυτό το θέμα. Ωστόσο αυτή η «τακτική της σιωπής» παύει να είναι αποτελεσματική από τη στιγμή που η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» (προσκείμενη απόλυτα στον Ερντογάν) εκφράζει την ικανοποίηση της Άγκυρας για τα δώρα «αποστρατιωτικοποίησης» των νησιών που προσφέρει η Αθήνα.


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κίνηση – έκπληξη από την Αθήνα» η τουρκική εφημερίδα (του Ερντογάν, επαναλαμβάνουμε) γράφει στο ρεπορτάζ της:
«Μια πολύ θετική κίνηση έρχεται από την Αθήνα, η οποία δίνει σημάδια εξομάλυνσης των σχέσεών της με την Τουρκία. Η Ελλάδα σταματά τον εξοπλισμό των νησιών που δεν της έχουν παραχωρηθεί με συνθήκες. Ο εξοπλισμός τους ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι εξελίξεις θα αποκτήσουν δυναμική όσο προχωρούν οι συνομιλίες».

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ η «Γενί Σαφάκ» σημειώνει: «Εξομάλυνση των σχέσεων επιταχύνθηκε έπειτα από τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη. Η Αθήνα έχει σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες που δεν της ανήκουν με συνθήκες».

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται ξανά αναφορά σε 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που η Τουρκία λέει ότι δεν ανήκουν στην Ελλάδα και επισημαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι στρατιωτικές δυνάμεις που υπήρχαν σε αυτά τα νησιά.

Επειδή τα όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα προέρχονται απευθείας από την τουρκική κυβέρνηση και εμμέσως περιγράφουν την εξέλιξη των παρασκηνιακών συνομιλιών για την ελληνοτουρκική προσέγγιση που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε την εντύπωση ότι η Αθήνα οφείλει μια (τουλάχιστον) απάντηση: Η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών είναι πράγματι η απτή κίνηση καλής θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της προσέγγισης;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search