• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γκίντεον Λεβί: Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει τους κατοίκους της Γάζας χωρίς να πληρώσει σκληρό τίμημα

October 12, 2023 1190

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος καταδικάζει την πολιτική των κυβερνήσεων της χώρας του – Ο Γκίντεον Λεβί είναι ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους του Ισραήλ – Αρθρογράφος της εφημερίδας Χααρέτς

Το πλήρες κείμενο του άρθρου του

«Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ισραηλινή αλαζονεία: η ιδέα ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ότι δεν θα πληρώσουμε ποτέ το τίμημα και ότι δεν θα τιμωρηθούμε γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε ανενόχλητοι.

Θα συλλάβουμε, θα σκοτώσουμε, θα παρενοχλήσουμε, θα απαλλοτριώσουμε και θα προστατεύσουμε τους εποίκους που είναι απασχολημένοι με τα πογκρόμ τους. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Ιωσήφ, τον τάφο του Οθνιήλ και τον Βωμό του Ιησού του Ναυή στα παλαιστινιακά εδάφη, και φυσικά το Όρος του Ναού – πάνω από 5.000 Εβραίοι μόνο στη γιορτή του Σουκότ.

Θα πυροβολήσουμε αθώους ανθρώπους, θα βγάλουμε τα μάτια των ανθρώπων και θα τσακίσουμε τα πρόσωπα, θα εκδιώξουμε, θα κατασχέσουμε, θα ληστέψουμε, θα αρπάξουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα πραγματοποιήσουμε εθνοκάθαρση και φυσικά θα συνεχίσουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και όλα θα είναι εντάξει.

Θα χτίσουμε ένα τρομακτικό εμπόδιο γύρω από τη Γάζα – μόνο το υπόγειο τείχος κόστισε 3 δισεκατομμύρια σέκελ – και θα είμαστε ασφαλείς. Θα βασιστούμε στις ιδιοφυΐες της μονάδας κυβερνοκατασκοπείας 8200 του στρατού και στους πράκτορες της Σιν Μπετ που γνωρίζουν τα πάντα. Θα μας προειδοποιήσουν εγκαίρως.

Από τα σύνορα της Γάζας μέχρι τα σύνορα της Χαβάρα στη Δυτική Όχθη, μόνο και μόνο για την προστασία του ακροδεξιού βουλευτή Ζβι Σουκότ και των εποίκων. Και όλα θα πάνε καλά, τόσο στη Χαβάρα όσο και στο πέρασμα του Ερέζ στη Γάζα.

Το αλαζονικό φράγμα

Αποδεικνύεται ότι ακόμη και το πιο εξελιγμένο και ακριβό εμπόδιο στον κόσμο μπορεί να παραβιαστεί με μια παλιά μπουλντόζα, όταν το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτό το αλαζονικό φράγμα μπορεί να διασχιστεί με ποδήλατο και μοτοποδήλατο, παρά τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για αυτό και όλους τους διάσημους ειδικούς και τους μεγαλόσχημους εργολάβους.

Σκεφτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε στη Γάζα, να σκορπάμε μερικά ψίχουλα με τη μορφή δεκάδων χιλιάδων αδειών εργασίας στο Ισραήλ -πάντα υπό την προϋπόθεση της καλής συμπεριφοράς- και να τους κρατάμε ακόμα στη φυλακή.

Θα κάνουμε ειρήνη με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Παλαιστίνιοι θα ξεχαστούν μέχρι που θα σβηστούν, όπως θα ήθελαν αρκετοί Ισραηλινοί.

Θα συνεχίσουμε να κρατάμε χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, μερικές φορές χωρίς δίκη, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Και δεν θα συμφωνήσουμε να συζητήσουμε την απελευθέρωσή τους ακόμη και όταν θα βρίσκονται στη φυλακή για δεκαετίες.

Θα τους πούμε ότι μόνο με τη βία θα δουν οι κρατούμενοί τους την ελευθερία. Νομίζαμε ότι θα συνεχίσουμε αλαζονικά να απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διπλωματικής λύσης, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με όλα αυτά, και όλα θα συνεχίσουν έτσι για πάντα.

Η παλιά παλαιστινιακή μπουλντόζα

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μερικές εκατοντάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι παραβίασαν το φράγμα και εισέβαλαν στο Ισραήλ με έναν τρόπο που κανένας Ισραηλινός δεν φανταζόταν ότι ήταν δυνατός. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι αδύνατο να φυλακίσεις δύο εκατομμύρια ανθρώπους για πάντα χωρίς να πληρώσεις ένα σκληρό τίμημα.

Ακριβώς όπως η παλιά παλαιστινιακή μπουλντόζα διέσχισε το Σάββατο το πιο έξυπνο φράγμα του κόσμου, ταυτόχρονα διέλυσε την αλαζονεία και τον εφησυχασμό του Ισραήλ. Και έτσι διέλυσε και την ιδέα ότι αρκεί να επιτίθεται κανείς περιστασιακά στη Γάζα με drone αυτοκτονίας -και να τα πουλάει στον μισό κόσμο- για να διατηρήσει την ασφάλεια.

Το Σάββατο, το Ισραήλ είδε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί ποτέ πριν. Παλαιστινιακά οχήματα να περιπολούν στις πόλεις του, ποδηλάτες να μπαίνουν από τις πύλες της Γάζας. Αυτές οι εικόνες διαλύουν αυτή την αλαζονεία. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αποφάσισαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για μια στιγμή ελευθερίας.

Υπάρχει κάποια ελπίδα σε αυτό; Όχι. Θα πάρει το Ισραήλ το μάθημά του; Όχι.

Το Σάββατο μιλούσαν ήδη για την εξάλειψη ολόκληρων γειτονιών στη Γάζα, για την κατοχή της Λωρίδας και την τιμωρία της Γάζας «όπως δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ πριν». Αλλά το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να τιμωρεί τη Γάζα από το 1948, ούτε για μια στιγμή.

Μετά από 75 χρόνια κακοποίησης, το χειρότερο δυνατό σενάριο το περιμένει για άλλη μια φορά. Οι απειλές για «ισοπέδωση της Γάζας» αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα: Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Η αλαζονεία ήρθε για να μείνει, παρόλο που το Ισραήλ πληρώνει υψηλό τίμημα για άλλη μια φορά.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά δεν ξεκίνησε από αυτόν και δεν θα τελειώσει μετά την αποχώρησή του. Πρέπει τώρα να κλάψουμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλάψουμε και για τη Γάζα.

Τη Γάζα, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι πρόσφυγες που δημιούργησε το Ισραήλ.

Τη Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ούτε μια μέρα ελευθερίας».

πηγή: in.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search