• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γενοκτονία: Λωρίδα της Γάζας όπως Γκέτο της Βαρσοβίας

October 11, 2023 879

ΠΗΓΗ:  - kosmodromio.gr

Χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν θα υπάρξει ειρήνη ούτε στη Μέση Ανατολή, ούτε στον πλανήτη.

Θυμήθηκα αυτές τις μέρες το ταξίδι που κάναμε πριν από πολλά χρόνια με τον Γιώργο Παπανδρέου στο αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα. Καθώς περνούσαμε το check point έμεινα έκπληκτος από ένα σύνθημα γραμμένο με μπογιά σε ένα μεγάλο τούβλο: «Achtung»… Προσοχή, στα γερμανικά. Από εδώ περνάει ένας Γερμανός τον χρόνο. Η προειδοποίηση ερχόταν από το παρελθόν και αφορούσε το μέλλον.

Με κάποια παράξενη ψυχαναλυτική αναστροφή, οι Ισραηλινοί αντιμετώπιζαν τους Παλαιστίνιους, όπως οι Ναζί τους Εβραίους στο Γκέτο της Βαρσοβίας. Κάνουν αυτό που τους έκαναν, μόνο που το κάνουν σε αθώους ανθρώπους και κάνοντάς το γίνονται ό,τι ήταν οι δικοί τους διώκτες. Αυτό σκεφτόμουν την ώρα που το χέρι μου ανέβαινε σχεδόν μόνο του να φωτογραφήσει το σύνθημα. Στην επιστροφή, ήταν βράδυ, ο Ισραηλινός φαντάρος έριξε το φως από το όπλο του πάνω μου. Ήταν και αυτόματο και φακός. Σε φώτιζε και είχες την ευχαρίστηση να σε σκοπεύει ταυτόχρονα από απόσταση μερικών εκατοστών και να διερωτάσαι αν θα ρίξει.

Οι Ισραηλινοί είχαν φορέσει «βραχιολάκια» και σε μας τους δημοσιογράφους, αλλά και στους διπλωμάτες που συνόδευαν τον Παπανδρέου. Οι διπλωμάτες μας, όπως και οι πολιτικοί μας, έχουν βασικά απαγορεύσει στον εαυτό τους να χρησιμοποιούν τη λέξη «Όχι» όταν μιλάνε με Ισραηλινούς, Αμερικανούς, ΝΑΤΟϊκούς και Ευρωπαίους. Ενθαρρυμένοι, οι Ισραηλινοί έκαναν και καψόνια. Σε μια δόση άφησαν το αμάξι του Παπανδρέου να περάσει και σταμάτησαν κανά μισάωρο το αυτοκίνητο των διπλωματών που το συνόδευαν. Ο Υπουργός μπήκε στις συνομιλίες χωρίς τους βοηθούς του. Είδος εκπαίδευσης των υποτελών, των οικιακών ζώων και άλλων ειδών της φύσεως και της κοινωνίας.

Και να που τώρα η αφηρημένη σκέψη και η φαντασία γίνεται πραγματικότητα. Το κράτος του Ισραήλ αντιμετωπίζει τη Λωρίδα της Γάζας όπως οι Ναζί το Γκέτο της Βαρσοβίας και εφαρμόζει απέναντι στους κατοίκους της τη ναζιστική μέθοδο της «συλλογικής τιμωρίας» που εφήρμοσαν ευρύτατα οι Γερμανοί Ναζί κατακτητές στην Ελλάδα, τη Σερβία, την Πολωνία και τις περιοχές της ΕΣΣΔ που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έχει διακόψει την παροχή νερού, ηλεκτρικού, τροφίμων και φαρμάκων στα 2,2 εκατομμύρια Παλαιστινίων κατοίκων αυτής της λωρίδας , γιγαντιαίου στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μεσογείου, φοβερό σύγχρονο μνημείο της ανθρώπινης και ειδικότερα ισραηλινής βαρβαρότητας, ενώ τους γκρέμισε και το τελευταίο εν λειτουργία νοσοκομείο. Κι αυτά τα κάνει, αν είναι δυνατόν, το κράτος ενός λαού που έχει θεμελιώσει τις απαιτήσεις του στα όσα απάνθρωπα και φοβερά του έκαναν.

Από κοντά βέβαια και η (γελοία, αλλά καθόλου ακίνδυνη) Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο τσεπάκι και αυτή των σιωνιστικών λόμπι και της Αυτοκρατορίας του Χρήματος. (Θυμάμαι παλιά μια σκηνή που ο Καρατζαφέρης μίλαγε στην τηλεόραση με τον Παπαδάκη. Είπε κατά λάθος αντί για Ευρωπαϊκή, Εβραϊκή Ένωση. Κοιτάζονται οι δυο τους πανικόβλητοι για ένα κλάσμα δευτερολέπτου και, χωρίς να πουν τίποτα, συνεννοούνται με τα μάτια να μην επιδιώξουν επανόρθωση και γίνουν τα πράγματα χειρότερα).

Ένα γελοίο μέλος αυτού του αντιδημοκρατικού, διορισμένου οργάνου που διοικεί την Ε.Ε., για λογαριασμό των μεγάλων τραπεζών και των Αμερικανών, βγήκε λοιπόν και ανακοίνωσε τη διακοπή όλης της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους. Παραδόξως υπάρχουν κατά τα φαινόμενα τρία κράτη-μέλη στην Ε.Ε. με ψήγματα αξιοπρέπειας, εν προκειμένω η Ιρλανδία, η Ισπανία και το Λουξεμβούργο που ανάγκασαν τον Επίτροπο να ανακαλέσει την καθ’ υπέρβασιν των αρμοδιοτήτων ανακοίνωσή του.

Ζηλώσας τη δόξα του Αδόλφου Χίτλερ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζιαμιν Νετανιάχου καλεί τώρα τους Παλαιστίνιους να φύγουν από τη Γάζα, εμμέσως πλην σαφώς απειλώντας τους με εξόντωση, αφού δεν έχουν που να πάνε. Όσο για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ αποκαλεί τους Παλαιστινίους «ανθρώπινα ζώα», «ανθρώπινα κτήνη» προϊδεάζοντας για το τι προτίθεται να τους κάνει. Ο ίδιος άλλωστε ο Νετανιάχου έκανε ότι μπορούσε για να προκαλέσει αυτή την κρίση δολοφονώντας Παλαιστινίους και ιδίως παιδιά κάθε μέρα επί τρεις μήνες.

Δεν είναι απλά ένας αυταρχικός ηγέτης. Ενσαρκώνει ως πολιτικός τις ιδέες του Γινόν και του Χάντιγκτον, δηλαδή την αντίθεση στον ανθρωπισμό, μια πιο σύγχρονη, λιγότερο πρωτόγονη και όχι γερμανική μορφή ολοκληρωτισμού και τον «Διαρκή Πόλεμο» κατά των «κατώτερων φυλών» δηλαδή όλης σχεδόν της ανθρωπότητας. Ένα εξαιρετικό κείμενο για το όλο αυτό ρεύμα είναι το άρθρο του Γινόν για μια ισραηλινή στρατηγική στη δεκαετία του ’80, η μελέτη του οποίου είναι απαραίτητη για όποιον θέλει να γνωρίζει σε ποιο κόσμο ζει.

Ο Νετανιάχου είναι ο άνθρωπος που χρηματοδότησε το σχεδιασμό όλων των Νεοσυντηρητικών πολέμων στη Μέση Ανατολή. Εφτάψυχος, ξεφεύγει από όλα τα σκάνδαλα, οι εναντίον του μάρτυρες χάνονται σε αεροπορικά δυστυχήματα, όπως αυτό που έγινε στη Σάμο, επί Τραμπ διοικούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες κι έχουνε πει γι’ αυτόν ότι θα μπορούσε να δίνει μαθήματα στον Μακιαβέλι. Το μισό Ισραήλ, περιλαμβανομένων μεγάλου μέρους των μυστικών υπηρεσιών και των ενόπλων δυνάμεων έχει ξεσηκωθεί εναντίον του, ακριβώς γιατί ξέρει πολύ καλύτερα από μας που ακριβώς το πάει, και το φάσμα ενός εμφυλίου δεν είναι πολύ μακριά από τη χώρα.

Απομένει να διαπιστώσουμε τι έχει στο νου του για τη Γάζα, ίσως και για τον Λίβανο και το Ιράν. Με αυτόν τον άνθρωπο πάντως στην καρέκλα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, και γενικότερα με την τάση που εκπροσωπεί, μπορούμε να περιμένουμε τα χειρότερα για όλους, τελικά ασφαλώς και για τους ίδιους τους Εβραίους. Μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις, λέει το Ευαγγέλιο. Χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν θα υπάρξει ειρήνη ούτε στη Μέση Ανατολή, ούτε στον πλανήτη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search